Panduan ibu bapa: Bagaimana ‘The Black Phone’ memperoleh rating Rnya

Ethan Hawke ialah “The Grabber” dalam “The Black Phone” Universal/Blumhouse, dinilai R, yang dibuka pada hari Jumaat. (Studio Universal)

Anggaran masa membaca: 3-4 minit

THE BASEMENT — Musim panas dibuat untuk filem aksi besar seperti “Jurassic Park,” “Independence Day” atau “Top Gun: Maverick.” Tetapi bagaimana dengan filem seram? Para pembuat “Telefon Hitam” berkata, “Mengapa tidak?”

“The Black Phone” ialah perubahan rentak yang jarang berlaku untuk musim filem musim panas dan pujian kritikal yang tinggi serta keanehan pada tarikh tayangannya membuatkan ramai orang ingin tahu tentang seram/thriller itu.

Filem ini mempunyai rating 7.4 pada IMDb dan penilaian pengkritik sebanyak 86% pada Rotten Tomatoes dengan skor penonton sebanyak 89%. Tetapi apa yang ada dalam filem itu? Bagaimanakah ia memperoleh rating R, dan adakah ia sesuatu yang anda mahu lihat? Itulah sebab saya di sini.

Saya di sini bukan untuk memberitahu anda pendapat saya tentang filem itu atau jika anda atau remaja anda yang lebih tua yang merayu anda untuk menonton filem itu harus dibenarkan. Saya hanya di sini untuk memberitahu anda apa yang diharapkan supaya anda boleh membuat keputusan itu.

Berikut ialah cara “Telefon Hitam” memperoleh rating Rnya.

Seks

Tiada apa-apa seks atau kebogelan dalam “The Black Phone,” dan tidak ada sebarang perbincangan mengenainya. Jenaka dibuat pada satu ketika, tetapi itu sahaja. Kemungkinan rujukan kepada keganasan seksual disebut, tetapi tidak jelas bahawa ancaman itu merujuk.

Bahasa

Terdapat beberapa bahasa dalam filem dan itu sahaja yang akan mendapat rating. Terdapat kira-kira 15 hingga 20 perkataan F, tetapi ia datang hampir serentak dalam beberapa luahan melalui filem. Bahasa yang kasar tidak tetap, tetapi apabila ia datang serentak.

Selain bahasa sporadis, kebanyakannya berasal dari kanak-kanak. Kebanyakan kutukan diucapkan oleh seorang gadis praremaja.

Keganasan / keganasan

Ancaman keganasan hadir sepanjang keseluruhan filem dan tindakan ganas sebenar adalah serupa dengan bahasa dalam filem itu. Ia tidak berlaku sepanjang masa, tetapi apabila ia berlaku, mereka menyerang anda dengan keras.

Terdapat sejumlah besar darah dan beberapa darah. Imej termasuk muka berdarah akibat ditumbuk secara berterusan dan buku jari berdarah yang menyebabkan kerosakan. Terdapat juga adegan di mana seseorang dibunuh dengan kapak, dan walaupun ia sangat ringkas, ia agak grafik.

Terdapat beberapa adegan buli dengan kanak-kanak yang mencederakan kanak-kanak lain dan terdapat darah.

Mengganggu

“Telefon Hitam” tidak takut untuk menyusuri beberapa lorong gelap. Lagipun, ia adalah filem seram, dan ia berharap dapat menakutkan anda. Ia berkesan di sana, tetapi ia juga agak mengganggu.

Tema utama dalam filem ini ialah penculikan dan pembunuhan kanak-kanak, penderaan kanak-kanak, buli dan seksisme. Tidak semua ini sentiasa ditunjukkan secara langsung, tetapi terdapat tema yang berterusan dan beberapa imej muncul yang pastinya mengganggu.

Penggunaan bahan

Alkoholisme ialah titik plot dalam filem dengan salah satu watak, dan terdapat dua adegan di mana watak menghidu kokain. Yang terakhir ini tidak jelas dan dimainkan lebih sebagai satu komedi daripada sesuatu yang sangat serius.

Kesimpulan

“The Black Phone” sememangnya layak mendapat penarafan R, tetapi percaya atau tidak, ia agak jinak berbanding kebanyakan filem seram dan ia pastinya lebih rendah berbanding filem slasher.

Perkara terbesar dalam filem itu ialah unsur utama pembunuh bersiri yang memberi tumpuan kepada remaja lelaki.

“Telefon Hitam” termasuk dalam kategori yang saya namakan sebagai “keganasan.” Terdapat filem seram, tetapi ini lebih kepada filem keganasan yang menyerang emosi dan kebimbangan anda, berbanding dengan menyerang mata anda dengan darah, gore dan lompat ketakutan.

“Telefon Hitam” secara rasmi dinilai R untuk keganasan, imej berdarah, bahasa dan beberapa penggunaan dadah.

Cerita Seni & Hiburan terkini

John telah membesar di sekitar filem dan mengganggu rakan dan keluarga dengan fakta dan pengetahuan filemnya. Dia juga mempunyai minat untuk sukan dan hampir semua perkara yang hebat, dan kebetulan, ini adalah tiga perkara yang dia tulis.

Lebih banyak cerita yang mungkin anda minati

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Panduan ibu bapa: Bagaimana ‘The Black Phone’ memperoleh rating Rnya


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/