Paul Haggis Ditangkap Atas Tuduhan Serangan Seksual di Itali

Pengarah dan penulis pemenang Oscar Paul Haggis telah ditangkap atas tuduhan keganasan seksual yang lebih teruk dan kecederaan peribadi yang lebih teruk di bandar Ostuni, Itali Selatan pada Ahad, menurut polis tempatan.

Menurut kenyataan pejabat pendakwa raya di bandar berdekatan Brindisi, yang mengarahkan penahanan itu, penuduh bukan orang Itali. Kenyataan itu mengenal pasti lelaki yang ditahan itu sebagai PH, warga Kanada; Vincenzo Leo, pegawai bertugas polis Itali tempatan, mengesahkan ia adalah Encik Haggis.

Kenyataan itu berkata bahawa selepas dua hari “hubungan tanpa persetujuan,” dia telah membawa wanita itu ke lapangan terbang Papola Casale di Brindisi pada hari Jumaat dan meninggalkannya di sana “pada cahaya pertama fajar, walaupun keadaan fizikal dan psikologi wanita itu tidak menentu. ”

Kakitangan lapangan terbang dan polis sempadan menyedarinya di lapangan terbang dalam “keadaan keliru,” membantunya dan membawanya ke pejabat polis tempatan, kenyataan itu diteruskan. Dia kemudiannya dibawa ke hospital di mana dia dirawat berikutan a protokol digunakan di Itali untuk mangsa keganasan terhadap wanita; dia kemudiannya melaporkan keganasan itu kepada polis.

Menurut tuduhan itu, Encik Haggis, 69, “akan memaksa wanita muda itu, yang pernah dia temui sebelum ini, untuk melakukan hubungan seksual.”

“Saya yakin bahawa semua dakwaan akan ditolak terhadap Encik Haggis,” kata Priya Chaudhry, peguam untuk Encik Haggis, dalam e-mel. “Dia tidak bersalah sama sekali, dan bersedia untuk bekerjasama sepenuhnya dengan pihak berkuasa supaya kebenaran terungkap dengan cepat.”

Encik Haggis, yang memenangi Oscar penulisan skrip pada tahun 2006 untuk drama jenayah “Crash,” dan yang menulis filem terkenal seperti “Million Dollar Baby,” berada di bandar selatan untuk menghadiri festival filem Allora, di mana dia ditetapkan untuk mengambil bahagian. dalam panel dan perbincangan dengan penonton, bermula pada 21 Jun, menurut program perayaan.

Encik Haggis adalah disaman kerana melakukan serangan seksual di New York pada tahun 2017 oleh seorang publisiti, Haleigh Breest. Cik Breest menuduh Encik Haggis memaksanya melakukan seks oral sebelum merogolnya selepas tayangan perdana pada 2013. Encik Haggis telah menegaskan bahawa pertemuan dengan Cik Breest adalah berdasarkan persetujuan.

Berikutan tuntutan mahkamah, yang masih belum selesai kerana kelewatan yang berkaitan dengan pandemik coronavirus, tiga wanita lain menuduh Encik Haggis menyerang mereka secara seksual, menurut The Associated Press.

Seorang peguam untuk Encik Haggis, Christine Lepera, telah menafikan tiga tuduhan lain, dengan mengatakan “dia tidak merogol sesiapa pun,” menurut laporan AP.

Encik Haggis memulakan kerjayanya sebagai penulis TV pada 1980-an dan seterusnya membantu mencipta beberapa siri, termasuk “Walker, Texas Ranger,” drama lama yang dibintangi oleh Chuck Norris. Tetapi dia mungkin terkenal dengan karya filemnya, terutamanya “Crash,” drama ensemble 2005 yang diarahkan dan ditulis bersama. Filem ini memenangi gambar terbaik di Anugerah Akademi serta lakon layar asal terbaik untuk Encik Haggis dan Bobby Moresco.

Pada tahun 2009, Encik Haggis meninggalkan Gereja Scientology atas sokongannya terhadap Proposisi 8, larangan perkahwinan sejenis diluluskan oleh pengundi California dan kemudiannya dibatalkan. Didalam surat perletakan jawatan yang diedarkan di Hollywood, Encik Haggis menulis bahawa kedudukan gereja adalah “noda pada integriti organisasi kami dan noda pada kami secara peribadi.” Dalam dokumentari “Going Clear” dan di tempat lain, Encik Haggis telah menjadi antara pengkritik gereja yang lebih menonjol. Dan dia telah berkata bahawa, sebagai tindak balas, gereja telah melancarkan kempen gangguan.

Dalam pemfailan mahkamah tahun lalu, Encik Haggis menegaskan bahawa tuntutan undang-undang serangan seksual yang belum selesai di New York pada dasarnya telah membekukan kerjayanya, menyebabkan dia tidak dapat bekerja sebagai pengarah atau penerbit.

“Saya telah mengadakan perbincangan dengan pengeluar dan pembiaya, tetapi telah berulang kali diberitahu bahawa mereka tidak boleh bekerja dengan saya sehingga saya membersihkan nama saya,” tulisnya dalam pemfailan itu, yang dikemukakan sebagai sebahagian daripada usul yang meminta mahkamah menetapkan tarikh perbicaraan. .

Stephanie Goodman menyumbang pelaporan.

We would love to give thanks to the author of this article for this remarkable web content

Paul Haggis Ditangkap Atas Tuduhan Serangan Seksual di Itali


Check out our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/