Peguam bintang Depp, Camille Vasquez meraikan keputusan itu

Peguam bintang Johnny Depp, Camille Vasquez sedang meraikan kemenangan dalam kes yang telah melonjakkan namanya kepada kemasyhuran.

Cik Vasquez, yang dengan cepat menjadi sumber daya tarikan internet dalam perbicaraan, memeluk rakan sekerjanya selepas memenangi kes fitnah besar anak guamnya terhadap bekas isterinya Amber Heard.

Bercakap di luar mahkamah di Virginia, Cik Vasquez menggariskan rasa sayangnya terhadap klien bintang filemnya, yang begitu ketara sepanjang kes itu sehingga mencetuskan – walaupun tidak berasas – khabar angin percintaan.

“Keputusan hari ini mengesahkan apa yang kami katakan dari awal – bahawa tuntutan terhadap Johnny Depp adalah fitnah dan tidak disokong oleh sebarang bukti,” katanya.

“Kami berterima kasih, sangat berterima kasih kepada juri atas pertimbangan yang teliti.”

Encik Depp memenangi kesnya terhadap Cik Heard selepas perbicaraan selama enam minggu di televisyen.

Cik Heard diperintahkan untuk membayar pelakon itu $15 juta sebagai ganti rugi tetapi juri juga memberikannya $2 juta untuk satu bahagian tuntutan balasnya sendiri.

Juri mendapati dia telah difitnah oleh salah seorang peguam Depp, yang menuduhnya mencipta penipuan terperinci yang termasuk mengasari pangsapuri mereka untuk kelihatan lebih buruk untuk polis.

Peguam Johnny Depp, Camille Vasquez meninggalkan mahkamah selepas keputusan itu

(EPA)

Keanehan sistem perundangan Virginia bermakna Depp akan diberikan pembayaran keseluruhan sebanyak $8.35m.

Juri lima lelaki dan dua wanita mengembalikan keputusan mereka pada hari Rabu selepas hampir 13 jam perbincangan tersebar selama tiga hari di mahkamah daerah di Fairfax, Virginia.

Encik Depp tidak berada di mahkamah untuk keputusan itu. Dia bekerja di UK dan ditemui di sebuah pub di Newcastle. Cik Heard hadir untuk membacakan keputusan itu.

Peminat Encik Depp bersorak riang di luar mahkamah apabila setiap keputusan dikembalikan oleh juri.

Pasukan undang-undang Depp meraikan kemenangan mereka dalam perbicaraan fitnah terhadap Amber Heard

(YouTube / Undang-undang & Jenayah)

Cik Vasquez telah menjadi salah seorang tokoh yang paling terkenal di kalangan pengikut kes itu.

Selepas pemeriksaan balasnya terhadap Cik Heard, meme peminat Depp membayangkan semula peguam itu sebagai Thor, dewa guruh yang digambarkan oleh Chris Hemsworth dalam filem Marvel.

Google Trends, alat yang disediakan oleh Google untuk mengukur populariti pelbagai istilah carian dari semasa ke semasa, menunjukkan minat carian untuk perkataan “Camille Vasquez” melonjak dari 16 hingga 18 Mei.

Pada 18 Mei, seorang jurugambar untuk TMZ tanya Vasquez tentang khabar angin dalam talian bahawa dia dan Depp mungkin sedang berpacaran. Vasquez ketawa dan enggan menjawab lebih lanjut. TMZ sebelum ini telah melaporkan bahawa khabar angin itu adalah tidak benar dan kedua-duanya “pasti tidak berkencan”, memetik “sumber yang berkaitan dengan Camille Vasquez”.

Berikutan keputusan itu, Cik Heard mengeluarkan kenyataan bahawa dia “patah hati.”

Peguam Johnny Depp, Camille Vasquez menjadi sumber daya tarikan internet

(AP)

“Kekecewaan yang saya rasa hari ini tidak terkata. Saya sedih kerana bukti yang banyak masih tidak mencukupi untuk menentang kuasa, pengaruh dan pengaruh bekas suami saya yang tidak seimbang,” katanya.

“Saya lebih kecewa dengan keputusan ini untuk wanita lain. Ia adalah satu kemunduran. Ia mengembalikan masa kepada masa apabila seorang wanita yang bersuara dan bersuara boleh dipermalukan dan dihina secara terbuka. Ia menolak idea bahawa keganasan terhadap wanita perlu dipandang serius.”

Dan dia menambah bahawa hasilnya adalah serangan terhadap Kebebasan Bersuara.

“Saya sedih kehilangan kes ini. Tetapi saya lebih sedih kerana saya nampaknya telah kehilangan hak yang saya fikir saya ada sebagai orang Amerika – untuk bercakap secara bebas dan terbuka.”

We would like to say thanks to the writer of this short article for this remarkable material

Peguam bintang Depp, Camille Vasquez meraikan keputusan itu


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/