Pelakon ‘ER’ Mary Mara meninggal dunia selepas kelihatan lemas di sungai New York

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Pelakon Mary Mara, yang terkenal dengan peranannya dalam “ER,” “Nash Bridges” dan “Ray Donovan,” meninggal dunia Ahad dalam apa yang pihak berkuasa sifatkan sebagai “tenggelam jelas” di sungai di Upstate New York. Dia berumur 61 tahun.

Polis Negeri New York menjawab panggilan mengenai kemungkinan lemas di Cape Vincent pada pagi Ahad, kata pihak berkuasa dalam a baru dilancarkan. Apabila responden pertama tiba di Sungai St. Lawrence, mereka menemui seorang wanita mati yang kemudiannya dikenali sebagai Mara.

“Siasatan awal mencadangkan mangsa lemas semasa berenang,” tulis Mejar Michael S. TenEyck. “Mayat mangsa tidak menunjukkan tanda-tanda kecurangan dan dibawa ke Pejabat Pemeriksa Perubatan Daerah Jefferson sementara menunggu bedah siasat untuk menentukan punca rasmi kematian.”

Craig Dorfman, pengurusnya, mengesahkan kematian Mara kepada The Washington Post pada hari Selasa.

“Mary adalah salah seorang pelakon terbaik yang pernah saya temui,” kata Dorfman. “Dia seorang yang elektrik, kelakar, dan seorang individu yang benar, dan setia kepada keluarganya. Semua orang menyayanginya. Dia akan dirindui.”

Seorang jurucakap keluarga memberitahu Tarikh akhir bahawa Mara tinggal di rumah musim panas kakaknya, Martha Mara. Hartanah ini terletak berhampiran Sungai St. Lawrence, yang memisahkan Amerika Syarikat dan Kanada.

Mara ialah seorang pelakon watak terkenal dengan lebih daripada 80 kredit skrin untuk namanya. Dia terkenal pada zamannya pada tahun 90-an sebagai watak berulang dalam rancangan popular NBC “ER”, memainkan pesakit Loretta Sweet, dan regangannya sebagai Inspektor Bryn Carson, watak utama di “Nash Bridges” CBS. Dia kemudiannya memainkan watak berulang dalam rancangan Showtime “Dexter” dan “Ray Donovan.”

Dilahirkan pada 21 September 1960, di Syracuse, Mara belajar di San Francisco State University dan Yale sebelum memulakan kerjaya lakonannya. Roger Mara, abangnya, memberitahu Pemeriksa San Francisco pada tahun 1996 bahawa mereka berdua digalakkan untuk meneruskan lakonan selepas melihat “kemampuan ibu mereka untuk dramatik.”

Peranan pertama Mary Mara yang dikreditkan adalah dalam filem 1989 yang dibuat untuk TV “The Preppie Murder,” menurut halaman IMDb beliau. Selepas muncul dalam filem Billy Crystal 1992, “Mr. Malam Sabtu,” Mara menceroboh “ER” pada masa rancangan NBC adalah drama perubatan masa perdana paling hangat di televisyen. Dia muncul dalam sembilan episod antara 1995 dan 1996, memainkan Sweet, seorang bekas pelacur yang didiagnosis dengan kanser serviks.

Tempat berulang pada “ER” membantu melonjakkan Mara menjadi pelakon utama dalam “Nash Bridges,” muncul dalam 23 episod dalam dua musim pertama antara 1996 dan 1997. Selepas muncul dalam rancangan seperti “NYPD Blue,” “Ally McBeal” dan “Undang-undang dan Ketenteraman,” Mara mendapat peranan berulang sebagai Valerie Hodges dalam “Dexter” pada 2009 dan Puan Sullivan dalam “Ray Donovan” pada 2013.

Dia baru-baru ini muncul dalam filem 2020 “Break Even.”

Dorfman memberitahu The Post bahawa limpahan kesedihan yang dia terima sejak Ahad adalah “luar biasa.” Beberapa orang yang telah bekerja dengan Mara selama bertahun-tahun pergi ke media sosial untuk mengingati rakan sekerja yang digambarkan sebagai profesional yang sempurna.

Pelakon dan pengarah Jon Lindstrom teringat bekerja dengan Mara semasa tayangan teater “In Heat” di Los Angeles pada masa, katanya, dia telah menjalani kemoterapi untuk kanser.

“Dia membajak melalui kesan sampingan Chemo,” Lindstrom menulis, mengatakan kematian Mara menyebabkan dia “hancur”. “Berani, cemerlang, berbakat Uber. Bumi akan menjadi kurang berwarna tanpa dia.”

Penulis skrip Bob Saenz menyiarkan foto hitam-putih Mara, yang katanya bekerja dengannya selama “2 tahun yang hebat.”

“Ini Mary yang saya ingat,” Saenz tweeted. “Pro sempurna, kelakar, tajam, baik, manusia kelas pertama. Dia cukup baik untuk mengambil bahagian dalam jadual membaca salah satu skrip terawal saya.

Dia menambah, “RIP Mary. Awak akan dirindui.”

Mara meninggalkan anak tiri Katie Mersola, adik-beradik Martha Mara dan Susan Dailey, abang ipar Scott Dailey dan anak saudara Christopher Dailey, menurut Kepelbagaian.

Siasatan terhadap kematian Mara sedang dijalankan, kata polis.We want to give thanks to the writer of this article for this incredible content

Pelakon ‘ER’ Mary Mara meninggal dunia selepas kelihatan lemas di sungai New York


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/