Pelakon Estelle Harris, yang terkenal sebagai ibu George Costanza di Seinfeld, meninggal dunia pada usia 93 tahun

Pelakon kesayangan Estelle Harris, yang terkenal sebagai ibu George Costanza, Estelle di Seinfeld dan menyuarakan Puan Potato Head dalam cerita animasi Toy Story, telah meninggal dunia pada usia 93 tahun.

Menurut anaknya Glen Harris, bintang itu meninggal dunia di rumahnya di Palm Desert, California pada malam Sabtu. Dia hanya tinggal beberapa minggu lagi untuk menyambut hari lahirnya yang ke-94, iaitu pada 4 April.

“Dengan rasa sesal dan sedih yang paling besar untuk mengumumkan bahawa Estelle Harris telah meninggal dunia petang ini pada jam 6.25 petang,” dedah Glen kepada Tarikh akhirsambil menyatakan bahawa dia memegang ibunya sebelum ‘dia menghembuskan nafas terakhirnya.’

Dia menyambung: ‘Kebaikan, keghairahan, kepekaan, humor, empati, dan kasih sayangnya hampir tiada tandingannya, dan dia akan sangat dirindui oleh semua orang yang mengenalinya.’

Pelakon kesayangan Estelle Harris telah meninggal dunia pada usia 93 tahun, menurut Tarikh Akhir

Dia terkenal sebagai ibu George Costanza, Estelle dalam sitkom NBC Seinfeld (bergambar bersama Jerry Stiller)

Dia terkenal sebagai ibu George Costanza, Estelle dalam sitkom NBC Seinfeld (bergambar bersama Jerry Stiller)

Dia dilahirkan pada April 1928 di Manhattan kepada pendatang Poland yang memiliki kedai gula-gula. Dia dibesarkan di pinggir bandar Pittsburgh, tetapi akhirnya berpindah kembali ke bandar dan berkahwin dengan suaminya Sy Harris.

Pasangan itu mempunyai tiga anak bersama: Eric, Glen, dan Taryn.

Walaupun punca kematiannya tidak dikeluarkan oleh keluarga, bintang itu menjalani pembedahan untuk membuang kanser dari hidungnya pada 2013.

Dia menjalani pembedahan kecil untuk membuang sel-sel kanser dan terpaksa memakai Band-Aid kecil di hujung hidungnya. Dia bergurau pada tayangan perdana filem barunya di Hollywood, CBGB, pada tahun 2013: ‘Tidak, saya tidak mengalami masalah hidung.’

Dia memastikan peminatnya doktor ‘mendapatkan semuanya’

Dia mula berlakon dalam pelbagai teater komuniti amatur semasa dia membesarkan anak-anaknya dan akhirnya mendapat ketenaran, membintangi The Suite Life of Zach and Cody, iCarly, Curb Your Enthusiasm, The Proud Family, Sabrina the Teenage Witch, dan banyak lagi.

Dia mendapat permulaan pada Looking Up dan kemudian Once Upon a Time in America, sebelum mendapat perjanjian tiga episod di Night Court, menurut Orang ramai.

Orang asli New York City itu muncul dalam 27 episod Seinfeld antara 1992 dan 1998, memainkan watak yang ironisnya berkongsi nama yang sama dengannya.

Apabila ditanya tentang episod kegemarannya dalam siri hit itu, bintang penuh semangat itu memberikan jawapan yang agak tidak dijangka: ‘Oh, onani,’ dia hanya menyatakan. ‘Pertandingan.’

Dia juga terkenal sebagai Puan Potato Head dalam Toy Story 2, 3, dan 4. Toy Story 4 ialah tajuk terakhirnya.

Dia mempunyai lebih daripada 100 tajuk filem dalam resumenya sepanjang kerjayanya selama 45 tahun dan dikenali sebagai tokoh ibu, sering memainkan watak ibu di rancangan.

‘Saya ibu sejagat,’ katanya kepada Chicago Tribune pada 1995. ‘Orang kulit hitam, Asia, WASP, Itali, Yahudi – mereka semua berkata: “Oh, anda sama seperti ibu saya.” Itu membuatkan saya berasa baik.’

Walaupun memainkan watak yang lantang, dia tidak pernah menggambarkan dirinya seperti itu, berkata: ‘Saya bersuara, tetapi saya tidak suka menyakiti perasaan orang. Kita semua dalam ini bersama-sama. Kita semua perlu menghadapi kematian, jadi lebih mudah kita boleh menjadikannya lebih baik untuk satu sama lain.’

Dia mula dikenali sebagai Ratu Komersial di Madison Avenue kerana mempunyai suara yang unik, menurut Tarikh Akhir. Dia terkenal kerana menempah sebanyak 25 iklan setahun.

‘Keghairahannya adalah kerjanya dan kerjanya adalah keghairahannya,’ kata Harris.

Pelakon terkenal itu meninggalkan tiga anak dan tiga cucu serta seorang cicit.

We wish to thank the author of this short article for this amazing material

Pelakon Estelle Harris, yang terkenal sebagai ibu George Costanza di Seinfeld, meninggal dunia pada usia 93 tahun


Take a look at our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/