Pelakon ‘Riverdale’ Ryan Grantham Dihukum Seumur Hidup Di Sebalik Bar Kerana Matriks; Tidak Layak Untuk Parol Selama 14 Tahun

Bekas Riverdale dan Diari Anak Wimpy pelakon Ryan Grantham telah dijatuhi hukuman penjara seumur hidup tanpa kemungkinan parol selama 14 tahun bagi pembunuhan ibunya pada 2020.

Hukuman pembunuhan peringkat kedua oleh buku itu telah dijatuhkan oleh Hakim Mahkamah Agung British Columbia Kathleen Ker pada 21 September di Vancouver. Dengan hukuman itu sudah menjadi kesimpulan yang diketepikan ke atas undang-undang wilayah Kanada, satu-satunya kad liar sebenar ialah berapa lama Grantham yang mengaku bersalah perlu menunggu sebelum pemain berusia 24 tahun itu boleh memohon parol.

The Anugerah Leo Grantham yang dicalonkan bertukar menjadi polis sejurus selepas menembak ibunya Barbara Waite yang berusia 64 tahun di belakang kepala pada 31 Mac 2020, di rumah keluarga Squamish, hanya di utara Vancouver.

Tuduhan pembunuhan tahap kedua di BC datang tanpa kelayakan parol antara 10 dan 25 tahun. Dalam konteks itu, pendakwa raya telah mengesyorkan dalam pendengaran hukuman awal tahun ini bahawa Grantham menerima ketidaklayakan parol sehingga 18 tahun. Pasukan peguam bekas pelakon itu telah mencadangkan 12 tahun sebagai akibat yang adil. Jelas sekali Justice Ker bertemu mereka di tengah-tengah dalam keputusannya minggu ini.

Pada asalnya didakwa dengan pembunuhan peringkat pertama, Grantham telah berada dalam tahanan selama dua setengah tahun yang lalu, pegawai penguatkuasa undang-undang di Vancouver mengesahkan kepada Tarikh Akhir hari ini. Mengambil bahagian dalam program kesihatan mental sejak penahanannya, Grantham sedang dalam proses bersedia untuk dipindahkan ke kemudahan yang lebih kekal, kata sumber.

Dengan kira-kira 30 kredit pada resumenya, Grantham bermain dengan ketara sebagai Jeffrey Augustine pada musim keempat CW bersabun Riverdale pada 2019. Semasa muncul secara ringkas, watak itu mempunyai peranan penting dalam rancangan berasaskan komik Archie. Jeffrey Augustine yang membunuh mendiang Luke Perry menggambarkan Fred Andrews dalam siri ini dalam hit dan run yang mengubah hampir segala-galanya dalam rancangan itu. Memulakan kerjayanya pada tahun 2007, Grantham juga muncul dalam filem 2010 Diari Anak Wimpy, serta menjalankan tugas ghaib, iZombie dan dalam Imaginarium Doktor Parnassus.

Ia kemudiannya didedahkan di mahkamah bahawa selepas pembunuhan ibunya, Grantham merakam video mayat itu dan mengaku pembunuhan itu pada kamera. Sehari kemudian, selepas mengatur mayat dengan berhati-hati dalam adegan separa agama, Grantham pergi ke jalan raya. Dengan niat yang sentiasa berubah, dia pada satu ketika akan cuba membunuh PM Kanada Justin Trudeau, kerana dia juga menulis dalam jurnal yang dimasukkan sebagai bukti. Grantham juga mempertimbangkan untuk melakukan tembakan beramai-ramai di Universiti Simon Fraser Vancouver atau di Jambatan Lions Gate yang ikonik.

Syukurlah, semua itu tidak berlaku dan Grantham sebaliknya pergi ke kedai polis Vancouver Timur dan menyerah diri. “Saya membunuh ibu saya,” dia dilaporkan secara terang-terangan mengisytiharkan kepada polis di meja depan balai.

Kembali pada bulan Mac tahun ini, pelakon kredit berganda itu menyatakan kesedihan atas apa yang telah dilakukannya. “Dalam menghadapi sesuatu yang sangat mengerikan, meminta maaf nampaknya tidak berguna,” kata Grantham kepada mahkamah Vancouver dan Hakim Ker, membaca dari sehelai kertas. “Tetapi dari setiap serabut jiwa saya, saya minta maaf.”

We want to say thanks to the writer of this post for this amazing web content

Pelakon ‘Riverdale’ Ryan Grantham Dihukum Seumur Hidup Di Sebalik Bar Kerana Matriks; Tidak Layak Untuk Parol Selama 14 Tahun


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/