Pelakon Star Wars, peminat menunjukkan sokongan kepada Moses Ingram selepas mesej perkauman

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Francais filem Star Wars, pelakon dan peminatnya bersuara menyokong pelakon Moses Ingram, yang berkata dia menjadi sasaran gelombang penderaan perkauman dalam talian untuk peranannya dalam siri “Obi-Wan Kenobi” baharu.

Semasa Ingram membuat debutnya sebagai watak Reva Sevander — salah seorang penyiasat Darth Vader yang ditugaskan untuk memburu Jedi — pada rancangan Disney Plus yang dinanti-nantikan pada hari Jumaat, bintang itu menggambarkan aliran mesej mengancam dan perkauman di Instagram. Seseorang berkata bahawa “harinya sudah terhitung”. Seorang lagi menjenamakan dia sebagai “upah kepelbagaian.” Mesej lain menggunakan perkataan-n.

Perjalanan tanpa henti Moses Ingram dari Baltimore Barat ke Hollywood

Ewan McGregor menjadi bintang bersama terbaru yang menyuarakan sokongannya, mengatakan dia “muak” dengan cara Ingram diperlakukan dan menyelar mesej itu sebagai “mengerikan.” Dia menelefon Ingram — yang juga pernah membintangi “The Queen’s Gambit,” salah satu program Netflix yang dinilai tertinggi sepanjang masa – seorang “pelakon yang cemerlang.”

“Saya hanya ingin mengatakan sebagai pelakon utama dalam siri ini, sebagai penerbit eksekutif dalam siri ini, bahawa kami menyokong Moses,” katanya dalam video yang disiarkan ke akaun Twitter Star Wars yang telah ditonton lebih daripada 5 juta kali.

“Kami suka Moses, dan jika anda menghantar mesej buli kepadanya, anda bukan peminat Star Wars dalam fikiran saya,” katanya.

Sokongan McGregor datang selepas francais Star Wars menangani mereka yang mengganggu bintang itu. “Kami berbangga mengalu-alukan Moses Ingram ke dalam keluarga Star Wars,” tweet francais itu pada hari Selasa, sambil menambah bahawa penerbit “teruja untuk cerita Reva terungkap.”

“Sekiranya sesiapa berniat untuk membuatnya berasa tidak diingini dalam apa cara sekalipun, kami hanya ada satu perkara untuk dikatakan: kami menentang,” tweet itu dibaca.

Ingram menggunakan Cerita Instagramnya untuk menerangkan penderaan minggu lalu, berkata dia merasakan “tiada apa yang boleh dilakukan oleh sesiapa untuk menghentikan kebencian ini” dan bahawa komen itu mencetuskan keraguan diri. “Saya mempersoalkan tujuan saya berada di sini di hadapan anda dengan mengatakan bahawa ini sedang berlaku,” katanya dalam video itu, yang tidak lagi kelihatan apabila Cerita Instagram tamat tempoh selepas 24 jam.

“Saya fikir perkara yang mengganggu saya, adalah perasaan yang saya ada dalam diri saya — yang tiada siapa yang memberitahu saya — tetapi perasaan ini bahawa saya hanya perlu diam dan menerimanya. Bahawa saya hanya perlu tersenyum dan menanggungnya. Dan saya tidak dibina seperti itu,” kata Ingram sambil mengucapkan terima kasih kepada peminatnya kerana menyokongnya.

Di media sosial, ramai yang menggunakan hashtag #WeLoveYouMosesIngram untuk berkongsi rasa kagum mereka terhadap lelaki berusia 29 tahun itu, yang mereka panggil “berbakat” dan “sebuah ikon.”

Star Wars, yang telah lama bergelut dengan isu kaum dan jantina, telah berjanji untuk meningkatkan kepelbagaian dalam pelakonnya di tengah-tengah tindak balas.

Pelakon kulit hitam British John Boyega dan Thandiwe Newton dan pelakon Mexico Kenya Lupita Nyong’o semuanya telah melangkah ke alam semesta Star Wars dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Kelly Marie Tran, yang menjadi pelakon Asia Amerika pertama yang mendapat peranan utama Star Wars, berkata dia juga menjadi sasaran troll di media sosial dan memadamkan semua siaran Instagramnya pada 2018 — membawa kepada spekulasi bahawa penderaan yang dihadapinya dalam talian adalah pemangkin.

Kelly Marie Tran memadamkan siaran Instagramnya. Adakah ia terikat dengan gangguan terhadap pelakon Star Wars?

Menangani langkah itu dalam temu bual dengan Hollywood Reporter tahun lalu, Tran berkata dia memutuskan Internet tidak “baik untuk kesihatan mental saya. Saya jelas akan meninggalkan ini.’”

Dan Boyega, yang memberitahu majalah GQ dia menghadapi ancaman bunuh semasa bermain sebagai bekas stormtrooper Finn, menyampaikan ucapan yang penuh semangat di hadapan ribuan orang pada protes besar Black Lives Matter di Hyde Park London pada 2020 berikutan kematian George Floyd.

“Saya perlukan anda untuk memahami betapa peritnya untuk diingatkan setiap hari bahawa perlumbaan anda tidak bermakna,” kata pelakon itu sebelum memberitahu orang ramai di sekelilingnya, “Saya tidak tahu sama ada saya akan mempunyai kerjaya selepas ini.”We would love to thank the author of this write-up for this remarkable web content

Pelakon Star Wars, peminat menunjukkan sokongan kepada Moses Ingram selepas mesej perkauman


Take a look at our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/