Pelawak dan pelakon Leslie Jordan meninggal dunia selepas kemalangan kereta pada usia 67 tahun

Pelawak dan pelakon Leslie Jordan, yang terkenal dengan peranannya dalam “Will and Grace” dan “Kisah Seram Amerika” dan video Instagram pandemiknya, meninggal dunia selepas kemalangan kereta pada Isnin di Hollywood.

Jordan, 67, memenangi Emmy pada 2006 untuk persembahannya sebagai Beverley Leslie dalam rancangan TV popular “Will dan Grace.”

Jordan berada di belakang roda BMW apabila dia merempuh bahagian tepi bangunan di Cahuenga Boulevard dan Romaine Street di Hollywood pada 9:30 pagi, Pegawai Jabatan Polis Los Angeles Lizbeth Lomeli memberitahu The Times. Pelakon dan penulis lama itu diisytiharkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Tidak jelas sama ada Jordan terbunuh dalam kemalangan itu atau mengalami kecemasan perubatan sebelum ini, tetapi keadaan kenderaan itu menunjukkan Jordan mungkin hilang kawalan sebelum merempuh bangunan itu, kata sumber penguatkuasa undang-undang.

Selepas mendapat kejayaan besar pada tahun 1989 apabila dia dilakonkan dalam musim pertama “Murphy Brown,” Kerjaya Jordan selama 30 tahun ditandai dengan peranan mencuri adegan dalam rancangan TV seperti “Bodies of Evidence” dan “Hearts of Afire.”

Kemasyhurannya semakin meningkat semasa membintangi “Will and Grace” NBC, serta berkhidmat dalam francais “American Horror Story” Ryan Murphy dan “The Cool Kids,” di mana dia memainkan watak warga emas yang aneh dan yakin. Sid Delacroix.

Baru-baru ini, semasa bersembunyi di sebuah apartmen di Chattanooga asalnya, Tenn., semasa bulan-bulan awal pandemik pada 2020, Jordan mendapati kemasyhuran viral dengan rentetan berterusan video komedi yang disiarkan ke Instagram beliau mengikuti 5.8 juta pengguna, ditandai dengan loghat Selatannya yang meriah.

Memberi salam kepada pengikutnya dengan log masuk ikoniknya, “Nah, s—, apa yang kamu lakukan?” dan mengepos dua kali sehari selama 80 hari, Jordan akan menyindir tentang kehidupan seharian dalam kuarantin; memberi tindak balas yang berwarna-warni kepada muzik terkini, seperti Cardi B dan single Megan Thee Stallion, “WAP;” cipta montaj tarian untuk muzik pop dari belakang rumahnya ke ruang tamunya; dan semasa berjalan-jalan, dan secara berjenaka mengimbau detik-detik dari kerjaya lakonannya.

“Seorang kawan saya menelefon dari California dan berkata, ‘Anda ada menjadi viral.‘ Dan saya berkata, ‘Tidak, sayang, saya baik-baik saja. Saya tidak mempunyai COVID,’” Jordan bergurau dalam salah satu video. “Saya tidak tahu bagaimana saya melakukannya kerana sekarang saya berebut untuk mendapatkan kandungan. … Setiap hari, saya berfikir, ‘Ya Tuhanku! Saya perlu pos. Apa yang perlu saya fikirkan?’”

David Shaul, wakil pelakon itu, mengeluarkan kenyataan mengenai kematiannya.

“Dunia pastinya adalah tempat yang lebih gelap hari ini tanpa cinta dan cahaya Leslie Jordan,” kata Shaul. “Beliau bukan sahaja berbakat besar dan kegembiraan untuk bekerjasama, tetapi dia menyediakan tempat perlindungan emosi kepada negara pada masa yang paling sukar. Apa yang kurang tinggi dia tebus dengan kemurahan hati dan kehebatan sebagai anak, abang, artis, pelawak, pasangan dan manusia. Mengetahui bahawa dia telah meninggalkan dunia pada kemuncak kehidupan profesional dan peribadinya adalah satu-satunya penghiburan yang boleh dimiliki hari ini.”

Penghormatan daripada rakan pelakon dan pelawak mula mencurah-curah selepas berita kematian Jordan tersebar di media sosial.

Eric McCormack, yang membintangi Will Truman bersama Jordan dalam “Will & Grace,” meraikan kuasa kecil molek itu sebagai “lelaki Selatan paling kelakar & genit yang pernah saya kenali.”

“Kegembiraan dan ketawa yang dia bawa ke setiap episod #WillandGracenya amat ketara. Pergi lebih kurang tiga puluh tahun terlalu cepat. Awak disayangi, lelaki manis,” McCormack tweet.

Bintang bersama “Will & Grace” Sean Hayes menimpali, berkata: “Leslie Jordan adalah antara orang paling kelakar yang pernah saya rasai bekerja dengannya.”

“Setiap orang yang pernah bertemu dengannya, mencintainya,” Hayes tweet. “Tidak akan pernah ada orang seperti dia. Bakat unik dengan hati yang besar dan penyayang. Awak akan dirindui, kawan sayang saya.”

Pelakon Lynda Carter, yang menggambarkan Wonder Woman dalam rancangan TV 1970-an yang terkenal, menunjuk kepada video era pandemik Jordan, yang “membuahkan senyuman di wajah ramai.”

“Alangkah hebatnya untuk memastikan kami semua ketawa dan berhubung dalam masa yang sukar. … Terasa sangat kejam sehinggakan ini boleh berlaku kepada jiwa yang begitu cantik,” Carter menulis.We would like to say thanks to the writer of this write-up for this awesome content

Pelawak dan pelakon Leslie Jordan meninggal dunia selepas kemalangan kereta pada usia 67 tahun


You can view our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/