Pendapat | Post Elizabeth: Keselamatan diperketatkan apabila pengebumian semakin hampir

Anda sedang membaca Post Elizabeth, surat berita kami berikutan peralihan monarki British. Klik di sini untuk mendapatkannya dalam peti masuk anda.

LONDON – Britain sedang menuju ke arahnya cabaran keselamatan terbesar sejak Perang Dunia II, apabila lebih 70 ketua kerajaan dan ratusan orang kenamaan lain tiba untuk pengebumian Ratu Elizabeth II dan kira-kira 2 juta orang dijangka berbaris di jalanan. Dengan perancangan keluarga diraja untuk berjalan di belakang keranda permaisuri, bekas koresponden London Mary Jordan dan Kevin Sullivan menulis, “polis cuba menyeimbangkan antara keselamatan dan pertandingan ratu.”

Persoalan keselamatan kelihatan besar, dan bukan hanya kerana seorang lelaki ditangkap lewat Jumaat selepas mengecas keranda permaisuri.

Di atas tanah: Orang ramai berpusu-pusu masuk ke bandar, menyesakkan lalu lintas dan menyesakkan kaki lima hingga larut malam. The baris untuk memberi penghormatan kepada permaisuri adalah lebih daripada lima batu panjang, mengular kembali dari Westminster ke taman seluas 60 ekar di tenggara London. Pegawai ditutup garisan itu, digelar dengan mesra “The Queue,” selama beberapa jam semalaman, apabila menunggu diramalkan mencecah 25 jam. Sehingga lewat petang Sabtu, pihak penjejak rasmi meletakkan menunggu sekitar 13 jam.

“Saya sudah banyak kali ke perkarangan. Ini berbeza,” Wartawan London William Booth menulis pengalamannya pada 2 pagi melihat keranda ratu yang terbaring dalam keadaan.

Orang yang beratur di sepanjang Sungai Thames pada hari Sabtu mendapat mengejutkan pengunjung diraja: Raja Charles III, dan anak sulungnya, William. “Dia tidak akan percaya ini, sejujurnya. Ia menakjubkan,” kata William kepada beberapa orang ramai, Sky News laporan.

Sinetron sartorial: Empat anak ratu – Raja Charles, Puteri Anne, Putera Andrew dan Putera Edward – berdiri berjaga-jaga di sekeliling kerandanya pada petang Jumaat di Westminster Hall ketika ahli keluarga diraja yang lain memandang. Pemandangan begitu ramai kerabat diraja yang semakin tua berarak dengan pakaian seragam adalah untuk beberapa tontonan yang patut dipersoalkan. (Lihat: topi Anne, di bawah.) Apa yang kita tahu: Yang Berdaulat ialah ketua angkatan tentera UK, dan kerabat diraja kanan memegang jawatan kehormat dengan rejimen yang berbeza. Beberapa kerabat diraja telah berkhidmat dalam tentera, termasuk Putera William dan Harry, yang memakai pakaian seragam Blues dan Royals mereka apabila mereka mengetuai beberapa sepupu mereka untuk berjaga cucu pada petang Sabtu. Tetapi orang yang mempersoalkan kerelevanan monarki hari ini berkemungkinan melihat ini sebagai momen ganjil berpakaian diraja dalam majlis yang sungguh-sungguh.

Makluman POTUS: Presiden Biden dan wanita pertama Jill Biden dijangka tiba di sini pada hari Ahad. Jadual mereka termasuk menandatangani buku ucapan takziah rasmi untuk permaisuri dan menghadiri majlis resepsi diplomatik yang dihoskan oleh Raja Charles. Pada hari Isnin, mereka menghadiri pengebumian ratu dan kemudian kembali ke Amerika. (ICYMI: Kolumnis pendapat James Hohmann berpendapat presiden boleh mengajar raja baru beberapa perkara.)

Komposer diraja: Pengkritik muzik klasik The Post, Michael Andor Brodeur, menulis mengadakan Soal Jawab dengan Judith Weir, Sarjana Muzik Raja, jawatan berusia 396 tahun yang bertarikh dengan Raja Charles yang pertama (“kembali ketika muzik muzik”). Hari ini peranannya adalah serupa dengan pemenang penyair – “penghubung antara dunia muzik yang luas dan kekosongan relatif istana,” tulisnya. Weir, wanita pertama yang memegang jawatan sebagai tuan, berkata mendiang ratu mempunyai “penghormatan yang besar terhadap pemuzik.”

Simbolisme agama: Walaupun permaisuri mungkin sudah tiada, Karen Attiah menulis dalam Pendapat Posnya surat berita“warisan ketuanan Kristian kulit putih kekal hidup.”

Grafik: Barisan pewarisan diraja Britain, digambarkan

Liputan dari sekitar The Post

Di manakah permaisuri akan dikebumikan? ini interaktif oleh Aaron Steckelberg, Manuel Canales dan Ruby Mellen melihat ke dalam tempat peristirahatan terakhir Elizabeth II. Dua dozen ahli keluarga diraja dikebumikan di dalam peti besi di bawah Gereja Kecil St. George di Windsor.

Mengenai persoalan republik, Australia pernah berada di sini sebelum ini, wartawan Michael E. Miller menulis dari Windsor (yup, sebuah bandar dengan nama yang sama dengan kerabat diraja). Satu referendum republik 1999 – yang boleh menyingkirkan raja sebagai ketua negara – mendedahkan perpecahan yang mendalam: “Banyak kawasan bandar mengundi memihak kepada republik yang dicadangkan, manakala tempat yang lebih konservatif seperti Windsor menolaknya. Walau bagaimanapun, apa yang membunuh inisiatif itu ialah rakyat republik tidak boleh bersetuju tentang cara memilih ketua negara Australia.” Masih terdapat sedikit tanda konsensus, tulis Miller. Gambaran besar: Sejarah kolonial dan makna kemerdekaan sedang berlaku diperdebatkan dari Caribbean ke Pasifik. Perdana Menteri Australia Anthony Albanese berharap dapat mengadakan satu lagi referendum mengenai isu itu dalam tempoh enam tahun.

“Charles boleh menjadi raja pahlawan ekologi dalam saman Savile Row,” menulis Wartawan London William Booth dan Karla Adam, melihat bagaimana raja baharu itu mungkin berbeza daripada ibunya. Walaupun ratu sukar untuk dihuraikan, Charles adalah seorang pejuang salib. “Pernah diketepikan sebagai orang gila oleh pengkritiknya, kerana dia mengaku dia bercakap dengan pokokCharles tepat pada masanya untuk 2022.”

Busur yang mematahkan demam anti-monarki. Pada hari-hari selepas kematian Puteri Diana pada tahun 1997, Gillian Brockell menulis dalam retropolis, kemarahan orang ramai memuncak apabila ketiadaan perkabungan diraja yang kelihatan. “Orang yang tidak pernah mempertimbangkannya secara terbuka mempersoalkan sama ada Britain memerlukan raja sama sekali.” Gerak isyarat daripada permaisuri ini menunjukkan Elizabeth mengubah haluan — dan memberi Diana haknya.

Kehidupan Ratu Elizabeth dalam foto. kami galeri mencatatkan evolusinya daripada puteri yang dilahirkan pada tahun 1926 kepada raja paling lama memerintah Britain.

Putera dan Puteri Wales (@princeandprincessofwales) bertemu pada hari Jumaat dengan tentera dari negara Komanwel yang akan menyertai acara pengebumian. Laporan minggu ini mencadangkan pasangan itu akan melawat Australia tahun depan.

Ikut @washingtonpost dan @postopinions di Instagram untuk lebih banyak liputan berita.

Adakah anda mempunyai soalan tentang peralihan diraja Britain? Serahkan mereka di sini.We would like to thank the author of this article for this incredible web content

Pendapat | Post Elizabeth: Keselamatan diperketatkan apabila pengebumian semakin hampir


You can find our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/