Pendidik Yahudi Berundur Dari Akademi Donda Di Tengah Komen Antisemitik Kanye West

Perunding pendidikan untuk sekolah Kristian K-8 swasta Kanye “Ye” West yang tidak bertauliah, yang memegang jawatan terkemuka di dua institusi pendidikan Yahudi, telah meletak jawatan, Wartawan Hollywood telah belajar.

Tamar Andrews, yang bekerja dengan Akademi Donda sejak Julai dan secara rasmi meletak jawatan awal bulan ini, ialah pengarah pendidikan awal kanak-kanak di Temple Isaiah dan American Jewish University, setiap tapak web untuk kedua-dua institusi. Allison Samek, presiden Temple Isaiah of Los Angeles, memberitahu THR dalam satu kenyataan: “Dr. Andrews segera meletak jawatan dari Akademi Donda berikutan tweet Ye West. Hari terakhirnya ialah 11 Oktober 2022 kerana dia merasakan dia tidak dapat menyokong organisasi itu lagi.”

Barat telah dikutuk secara meluas dalam beberapa hari kebelakangan ini kerana mengulangi komen antisemitiknya. Andrews masih belum menjawab THR’s berbilang permintaan untuk komen, dan AJU enggan berkongsi kenyataan.

Rapper secara senyap-senyap membuka Akademi Donda, yang terletak di Lembah Simi, pada November 2021. Tuisyen berlegar pada $15,000 setiap tahun, dan untuk menghadirinya, pelajar (yang kini berjumlah kurang daripada 100) dikehendaki menandatangani NDA, dan mereka sering dilihat memakai Adidas Yeezy Kasut RNR berbuih sebagai sebahagian daripada pakaian seragam mereka. Ketua sekolah ialah pelajar siswazah Universiti Pepperdine Brianne Campbell (yang bertindak sebagai pengarah koir untuk kumpulan Ye’s Sunday Service).

Kenyataan antisemitik Barat — di media sosial dan wawancara — telah menyebabkan CAA, Balenciaga, Vogue dan JP Morgan Chase untuk mengatakan bahawa mereka tidak akan lagi bekerjasama dengan bintang itu. Adidas, syarikat yang bekerjasama dengan West sejak 2013 untuk mengeluarkan dan mengedarkan barangan daripada barisan pakaian dan kasut Yeezy, masih belum membuat kenyataan tentang masa depan hubungan mereka dengan pemuzik dan pereka selain mengatakan perniagaan itu “dalam semakan. .” (Penganalisis Morningstar David Swartz memberitahu The Washington Post bahawa talian Barat menjana kira-kira $2 bilion untuk syarikat Jerman itu setiap tahun).

Walau bagaimanapun, beberapa syarikat berwajaran tinggi Hollywood (termasuk CEO Endeavour Ari Emanuel dan ketua UTA Jeremy Zimmer) telah memilih untuk bersuara menentang artis itu, terutamanya selepas sepanduk antisemitik digantung membenarkan ucapan kebenciannya dengan kenyataan seperti “Kanye betul tentang Yahudi” di lebuh raya Los Angeles 405 hujung minggu lalu. Pada hari Isnin, 24 Oktober, bekas isteri West Kim Kardashian mengeluarkan kenyataan mengutuk antisemitisme dan ucapan kebencian.

“Kami mengecam insiden anti-Semitik hujung minggu ini. Angelenos Yahudi harus sentiasa berasa selamat,” Datuk Bandar Los Angeles Eric Garcetti disiarkan di Twitter sebagai tindak balas kepada kejadian itu.

“Ini adalah usaha keterlaluan untuk menyemarakkan api antisemitisme yang mencengkam negara. Kumpulan ini, yang terkenal kerana menyokong antisemitisme dan ideologi ketuanan kulit putih, kini memanfaatkan antisemitisme Ye dan merupakan bukti bahawa kebencian melahirkan lebih banyak kebencian,” tweeted Jeffrey Abrams, ADL dari Pengarah Serantau Los Angeles.

Dalam temu bual dengan Batu yang bergulingAndrews menyokong keputusan akademi untuk meminta ibu bapa setiap pelajar menandatangani “perjanjian tidak rasmi.”

“Sejujurnya, kami tidak kisah jika orang ramai tahu tentang sekolah itu,” katanya. “Orang-orang yang ingin datang ke sekolah itu sedang mencari sekolah Kristian yang baik di kawasan itu dan mereka tahu bahawa kami berada di sana … terdapat juga keterkenalan tertentu yang datang dengan bergabung dengan Donda. Jadi, saya tidak tahu bahawa kita perlu mengiklankan, yang merupakan rahmat dan laknat.”

Akademi itu, yang mempunyai 16 guru sepenuh masa, kini menerima permohonan untuk tahun persekolahan 2023-2024.

Menurut laman web Akademi Donda: “Pelajar Donda berkembang dalam iman dan komuniti mereka melalui ibadat dan perayaan di semua sekolah setiap hari di Sunday Service,” yang merupakan rumah rohani koir Injil Barat. Ia meneruskan: “Pendidik kami yang berpengalaman mempunyai semangat tanpa kompromi untuk mencipta pelajar sepanjang hayat dan pengikut Kristus.”

Kemas kini: 24 Okt, 6:36 petang Dikemas kini dengan berita peletakan jawatan Dr. Andrews.We want to thank the writer of this write-up for this remarkable material

Pendidik Yahudi Berundur Dari Akademi Donda Di Tengah Komen Antisemitik Kanye West


You can find our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/