Penerbit Oscars berkata polis ‘bersedia’ untuk menangkap Will Smith

Penerbit Oscars Will Packer berkata polis Los Angeles “bersedia” untuk menangkap Will Smith selepas dia menampar Chris Rock di pentas Anugerah Akademi.

Smith, 53, berdepan tindakan tatatertib atas pertengkaran dengan Rock, yang didorong oleh jenaka pelawak itu mengenai kemunculan isteri Smith, Jada Pinkett semasa dia berada di atas pentas di majlis Oscar pada Ahad (27 Mac).

Pelakon mengejutkan penonton secara langsung di Teater Dolby di Los Angeles apabila dia melangkah ke atas pentas dan memukul Rock di muka dengan tangan terbuka. Smith kemudian kembali ke tempat duduknya, menjerit kepada Rock agar nama Pinkett Smith tidak dimasukkan dari mulutnya.

Smith telah mengeluarkan kenyataan rasmi memohon maaf kepada pelawak itu.

Kini, penerbit Oscars Will Packer telah mendedahkan dalam temu bual yang akan datang pada Selamat Pagi Amerika bahawa Jabatan Polis Los Angeles memberitahu Rock bahawa mereka “bersedia” untuk menangkap Smith, sambil menambah bahawa tamparan itu berjumlah “bateri”.

“Mereka berkata, anda tahu, ini adalah bateri, adalah perkataan yang mereka gunakan pada masa itu,” kata Packer dalam klip temu bual yang dikeluarkan oleh ABC pada Khamis (31 Mac).

“Mereka berkata ‘kami akan pergi mendapatkannya. Kami bersedia. Kami bersedia untuk mendapatkannya sekarang. Anda boleh dakwa, kami boleh tangkap dia.’ Mereka sedang membentangkan pilihan,” sambungnya, sambil menambah bahawa Rock “sangat menolak” idea itu.

“Dia seperti, ‘Tidak, tidak, tidak, saya baik-baik saja,” kata Packer. “Dan sehingga ke tahap di mana saya berkata, ‘Rock, biarkan mereka selesai’. Pegawai LAPD selesai membentangkan pilihannya dan mereka berkata, ‘Adakah anda mahu kami mengambil sebarang tindakan?’ Dan dia berkata ‘Tidak’.”

Packer sebelum ini menyifatkan detik ketika Smith memukul Rock sebagai “sangat menyakitkan” untuk dia tonton, selepas salah satu tweetnya dikritik dalam talian.

Sejurus selepas majlis anugerah Oscar selesai, Packer menulis tweet: “Baiklah…Saya kata ia tidak akan membosankan.”

Akses penstriman filem dan rancangan TV tanpa had dengan Amazon Prime Video Daftar sekarang untuk percubaan percuma selama 30 hari

daftar

“Orang kulit hitam mempunyai semangat ketawa yang menentang apabila menangani kesakitan kerana terdapat banyak perkara. Saya tidak rasa perlu menjelaskannya untuk awak,” Packer tweet, menangani pengkritiknya. “Tetapi saya juga tidak kisah untuk telus dan [saying] bahawa ini adalah saat yang sangat menyakitkan bagi saya. Pada banyak peringkat.”

LAPD selepas majlis malam Ahad berkata bahawa mereka menyedari kejadian itu, dan Rock telah menolak untuk mendakwa Smith.

Bagaimanapun, jabatan itu enggan mengulas pada Khamis mengenai wawancara Packer, versi yang lebih panjang akan disiarkan pada pagi Jumaat (1 April) di AS.

Akademi Seni dan Sains Filem pada hari Rabu (30 Mac) berkata ia telah memulakan prosiding tatatertib terhadap Smith kerana melanggar tatakelakuannya. Sementara menunggu penyiasatan, Smith boleh digantung, dibuang kerja atau sebaliknya disekat.

Tanpa memberikan butiran khusus, Akademi juga mendedahkan bahawa Smith diminta meninggalkan majlis itu tetapi enggan berbuat demikian. Akademi berkata: “Kami menyedari bahawa kami boleh mengendalikan situasi secara berbeza.”

Will Smith menampar Chris Rock di atas pentas di Anugerah Akademi ke-94 pada 27 Mac selepas pelawak itu bergurau tentang penampilan isteri Smith Jada Pinkett

(AP)

Berikutan pengumuman itu“keragu-raguan mati pucuk” Akademi telah dikritik dalam talian dengan seorang pengguna tweet: “Saya sudah terbiasa dengan keraguan yang mati pucuk daripada pemimpin Akademi pada ketika ini. Tetapi idea bahawa mereka membuat panggilan dengan tegas dan kemudian gagal melaksanakannya hampir merupakan versi cerita yang paling teruk yang boleh saya fikirkan.”

Bukan sahaja Smith tidak meninggalkan majlis itu, dia seterusnya dianugerahkan dengan Oscar Pelakon Lelaki Terbaik untuk prestasinya dalam Raja Richard hanya beberapa minit selepas kejadian itu.

Cari senarai penuh pemenang Oscar 2022 di sini. Lihat kemas kini dan reaksi terkini daripada majlis dramatik itu di sinidan baca tentang perkara yang paling penting di sini.

Laporan tambahan oleh Associated PressWe wish to say thanks to the author of this article for this remarkable content

Penerbit Oscars berkata polis ‘bersedia’ untuk menangkap Will Smith


Discover our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/