Pengarah ‘Morbius’ Daniel Espinosa Menerangkan [SPOILER] dalam Adegan Pasca Kredit dan Pasukan Berpasukan Masa Depan

AMARAN SPOILER: Jangan baca jika anda tidak melihat “Morbius,” kini bermain di pawagam. Cerita ini membincangkan adegan pasca kredit filem.

Selepas hampir dua tahun penangguhan pandemik, “Morbius” akhirnya dibuka di pawagam, mengembangkan alam semesta watak Marvel Sony dan mengembangkan web Spider-Man penjahat mendapat cerita asal mereka sendiri.

“Morbius” — dibintangi Jared Leto sebagai ahli biologi yang bertukar menjadi vampire dari komik Marvel — pada asalnya sepatutnya debut pada Julai 2020, sebelum “racun: Let There Be Carnage” dan “Spider-Man: No Way Home.” Pandemik COVID-19, sudah tentu, mengubah dunia, dan kalendar keluaran studio, terbalik, iaitu bagaimana “Morbius” akhirnya ditayangkan di pawagam hujung minggu ini.

Namun, terdapat beberapa rujukan ringkas kepada sekuel “Venom” dalam “Morbius,” dan dua adegan pasca kredit membawakan Adrian Toomes Michael Keaton — aka Vulture penjahat terbang tinggi, penjahat dalam Marvel Cinematic Universe telah dipenjarakan dalam “Spider-Man: Homecoming” 2017 — ke dalam dunia “Morbius” dan Marvel Universe Sony (atau singkatannya SMU).

Dalam adegan pasca kredit “Morbius” yang pertama, kesan mantra Doctor Strange semasa penamatan “Spider-Man: No Way Home” riak ke dalam SMU. Toomes secara ajaib muncul dalam sel penjara kosong, tidak pasti bagaimana dia sampai ke sana. Dalam adegan kedua, Toomes, entah bagaimana bersatu semula dengan saman Vulturenya, dibebaskan dari penjara dan bertemu dengan Morbius. Dia berteori bahawa Spider-Man bertanggungjawab terhadap kesulitannya yang melompat-lompat alam semesta — menandakan kali pertama nama slinger web itu disebut dalam SMU selepas dia muncul di TV dalam pengakhiran “Venom: Let There Be Carnage.” Toomes mencadangkan bahawa dia dan Morbius bekerjasama dan “melakukan sesuatu yang baik”, dan Morbius menjawab “menarik”.

Filem Marvel Sony yang seterusnya ialah “Kraven the Hunter,” yang dibintangi oleh Aaron Taylor-Johnson sebagai pemburu ganas, permainan besar yang menumpukan perhatiannya pada Spider-Man dalam komik. Dengan begitu ramai penjahat Spidey mendapatkan filem mereka sendiri, ramai peminat buku komik berteori bahawa beberapa jenis filem berpasukan Sinister Six mungkin sedang dalam kerja-kerja.

Tetapi dalam temu bual dengan Kepelbagaianpengarah “Morbius”. daniel espinosa tidak mengatakan lebih banyak tentang apa yang ada untuk masa depan alam semesta Sony — selain daripada “mereka mempunyai rancangan.”

Espinosa mempunyai lebih banyak perkara untuk dikatakan tentang adegan pasca kredit itu, rujukan Spider-Man yang dipotong daripada filem itu dan dengan siapa Morbius dan Vulture harus bekerjasama seterusnya.

Sony Pictures Keluaran / © Marvel Entertainment / Courtesy Everett Collection

Apakah maksud cadangan Vulture untuk bekerjasama dengan Morbius? Apa yang mereka bina ke arah?

Sejak mereka mengeluarkan “Venom,” keyakinan Sony telah dibina. Dengan “Spider-Man: Into the Spider-Verse,” yang dipuji oleh penulis dan pengarah tersebut, ia merupakan salah satu filem buku komik terbaik yang pernah dibuat. Ia juga mengubah alam sinematik dan cara Sony, dalam filem itu, mengambil idea tentang semua garis masa selari ini. Kini mereka membuat “Kraven,” jadi saya fikir mereka sedang melihat masa depan. Tetapi saya tidak tahu sangat tentang ke mana mereka menuju. Mereka akan membunuh saya jika saya berkata sesuatu, tetapi saya tidak tahu banyak. Saya hanya tahu bahawa mereka mempunyai rancangan. Dan mereka berkata bahawa terdapat perkara-perkara tertentu yang akan digali, seperti semua soalan yang wujud. Adakah terdapat Spider-Man di alam semesta mereka? Siapa yang sepatutnya? Ada jawapan yang datang, nampaknya, dan saya menantikannya.

Adakah terdapat Spider-Man di alam semesta ini?

Anda tahu, kerana anda membaca komik, di semua alam semesta ini ada labah-labah kerana dia adalah totem. Dia makhluk asas; sentiasa ada labah-labah di Bumi.

Dalam salah satu treler, terdapat poster Spider-Man dengan tulisan “pembunuh”, tetapi ia bukan dalam potongan akhir filem itu. Apa yang berlaku kepadanya?

Saya membuat filem dan kemudian beberapa orang membuat treler. Apabila saya membuat filem, semua yang saya sertakan dalam filem, ia disertakan. Kalau tak ada dalam filem tu sebab saya rasa tak patut dimasukkan. Jadi tidak, itu tiada dalam filem.

Adakah terdapat adegan lain antara Morbius dan Vulture yang anda rakam yang tidak berjaya dalam potongan terakhir?

Terdapat masa di mana kami bermain lebih dengan idea ini bahawa ia akan menjadi lebih rumit tentang cara orang melihat satu sama lain. Apabila anda membuat filem, anda mempunyai semua idea yang berbeza ini, dan kemudian kami membuat keputusan untuk menjadikannya tulen dan meletakkannya pada penghujung kerana ia lebih jelas. Itu yang diorang buat. Tidak banyak lagi, tetapi sentiasa ada sedikit di lantai bilik pemotongan.

Bilakah adegan terakhir antara mereka pada asalnya dirakam?

Banyak adegan Vulture itu dirakam dari awal. Apa yang perlu diubah ialah fisiologi bagaimana untuk bergerak antara dunia. Idea bergerak antara dunia dicipta oleh Sony, bukan oleh MCU. Mereka melakukannya dan kemudian saya terpaksa menyesuaikan diri. Itulah perkara dengan alam semesta Marvel, dalam buku komik ia sentiasa berkembang. Terdapat peraturan yang anda sediakan bersama secara perlahan-lahan, tetapi penciptanya berbeza. Idea keseluruhan alam semesta Marvel ialah anda perlu mencipta kerjasama supaya ia berfungsi bersama. Jika anda mempunyai Chris Claremont yang bekerja di X-Men dan dia bercakap dengan Steve Ditko, jelas terdapat perspektif yang berbeza, dan jika J. Michael Straczynski terlibat, mereka perlu bekerjasama untuk membuat peraturan tersebut.

Jika mereka bekerjasama dengan orang lain, adakah Morbius dan Vulture lebih daripada otot atau otak?

Saya rasa mereka cukup pintar, kedua-duanya. Vulture adalah kepintaran mekanik yang tulen. Morbius dianggap sebagai salah satu daripada lima jenius besar Marvel Universe. Sebagai ahli biologi, terdapat sangat sedikit orang lain yang mempunyai kekuatan yang sama, mungkin Hank McCoy sebagai Dark Beast. Bukankah itu komik Spider-Man di mana Mak Cik May sakit? Dan dia mengumpulkan Reed Richards, Tony Stark, semua jenius, dan di dalamnya ada Michael Morbius.

Siapa yang harus bekerjasama dengan Morbius dan Vulture pada masa hadapan?

Saya fikir Norman Osborn akan menjadi sangat menarik. Itu idea yang berbeza, seperti jika anda meninggalkan idea Sinister Six dan anda akan menuju ke sesuatu yang berbeza. Terdapat kemungkinan lain, kerana ia telah dibuat selama bertahun-tahun. Bagi saya, apa yang Kevin Feige buat begitu cemerlang ialah cara mereka mengambil banyak mitologi dan memilih bahagian yang berbeza daripadanya dan kesedaran bahawa ia tidak perlu bermula seperti komik bermula. Anda tidak perlu pergi dari tahun 60an dan 70an dan kemudian ke tahun 80an dan 90an. Anda boleh mengambil dari tahun 2000-an, yang seperti Perang Saudara, dan mencampurkannya dengan konsep watak lain yang berasal dari bahagian awal alam semesta buku komik.

Temu bual ini telah disunting dan dipendekkan.

We want to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable content

Pengarah ‘Morbius’ Daniel Espinosa Menerangkan [SPOILER] dalam Adegan Pasca Kredit dan Pasukan Berpasukan Masa Depan


Discover our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/