Pengarang Percy Jackson Mempertahankan Keputusan Pemutus pada Siri Disney Plus Akan Datang – IGN

Terdapat masalah dalam dunia Percy Jackson, dan ia bukan hanya disebabkan oleh Pencuri Kilat.

Kembali pada bulan April, siri but semula Disney+ akan datang membawakan bintang The Adam Project, Walker Scobell sebagai protagonis Percy Jackson. Lewat minggu lepas pemutus itu diikuti oleh a Kepelbagaian laporkan tentang dua watak utama lain. Aryan Simhadri telah dilakonkan sebagai Grover dan Leah Sava Jeffries menyertai sebagai Annabeth, melengkapkan kebanyakan pelakon utama siri itu.

Dalam buku asal, Annabeth adalah anak perempuan dewi Yunani Athena. Dia seorang pahlawan yang melatih Percy sejak awal, kemudian menjadi kawan dan kemudian lebih daripada itu apabila siri ini berjalan. Dalam filem adaptasi sebelumnya, dia dilakonkan oleh Alexandra Daddario.

Terdapat beberapa tindak balas dalam komuniti peminat terhadap Jeffries yang berperanan sebagai Annabeth, terutamanya kerana fakta bahawa dia adalah Kulit Hitam. Dalam sebuah video Instagram disiarkan awal hari ini, pelakon berusia 12 tahun itu berkata bahawa orang yang marah dengan pelakonnya telah menyebabkan akaun TikToknya diharamkan.

Percy Jackson: Filem Abad ke-20 lwn Siri Disney+

Sebagai tindak balas kepada tindak balas, pencipta Percy Jackson Rick Riordan mengeluarkan kenyataan di laman web peribadinya. Beliau menyatakan bahawa kebanyakan maklum balas adalah positif dan mengutuk mereka yang mempunyai masalah dengan Jeffries dalam peranan itu.

“Jika anda mempunyai masalah dengan pemutus ini, bagaimanapun, ambillah dengan saya,” kata Riordan. “Anda tidak ada orang lain untuk dipersalahkan. Apa sahaja yang anda ambil daripada jawatan ini, kita sepatutnya boleh bersetuju bahawa membuli dan mengganggu kanak-kanak dalam talian adalah salah. Sekuat mana Leah, sebagaimana kita telah membincangkan potensi untuk ini. jenis reaksi dan tekanan hebat yang akan dibawa oleh peranan ini, komen negatif yang dia terima dalam talian adalah di luar talian. Mereka perlu berhenti. Sekarang.”

Riordan berkata bahawa pelakon untuk siri itu sentiasa bertujuan untuk terbuka dan inklusif. Dia memanggil keseluruhan proses pemutus “panjang, sengit, besar-besaran dan menyeluruh.” Riordan menegaskan bahawa Jeffries adalah pelakon terbaik untuk peranan itu.

Dia pergi lebih jauh, menolak dakwaan daripada mereka yang mengatakan Annebeth harus berkulit putih untuk dipadankan dengan buku. Riordan menjelaskan bahawa dakwaan itu datang “dari seluruh spektrum politik, kanan dan kiri,” tetapi dia mengecam semuanya sama. “Anda menilai kesesuaiannya untuk peranan ini semata-mata dan secara eksklusif pada penampilannya. Kawan-kawan, itu adalah perkauman,” katanya.

Dia menyeru peminat untuk mengingati tema buku Percy Jackson. “Mesej teras Percy Jackson sentiasa bahawa perbezaan adalah kekuatan. Terdapat kuasa dalam kemajmukan. Perkara-perkara yang membezakan kita antara satu sama lain selalunya merupakan tanda kehebatan individu kita. Anda tidak seharusnya menilai seseorang berdasarkan sejauh mana mereka sesuai dengan tanggapan anda yang sedia ada. . Kanak-kanak neurodivergen yang gagal daripada enam sekolah itu, contohnya, mungkin anak kepada Poseidon. Sesiapa sahaja boleh menjadi hero. Jika anda tidak faham, jika anda masih kecewa dengan pelakon trio yang mengagumkan ini , maka tidak kira berapa kali anda telah membaca buku itu. Anda tidak belajar apa-apa daripada mereka,” kata Riordan.

Ini bukan kali pertama pelakon atau pelakon warna dalam projek Disney, atau mana-mana projek dengan komuniti peminat yang kuat, mendapat tindak balas. Kedua-duanya John Boyega dan Kelly Marie-Tran mengalami penganiayaan daripada peminat dan berpotensi Disney itu sendiri. Pelakon Flash Candice Patton telah menerima gangguan dalam talian selama bertahun-tahun, sejak dia pada asalnya dilakonkan sebagai Iris West dalam siri ini. Akhirnya, CW bertindak balas dalam satu kenyataan rasmi pada Twitter. Dan pada tahun 2012, Amandla Stenberg menghadapi banyak gangguan kerana bermain Rue dalam The Hunger Games. Dia berumur 13 tahun ketika itu.

But semula Percy Jackson ialah diumumkan untuk Disney+ kembali pada tahun 2020, bersama pelbagai rancangan dan filem lain. Itu termasuk kebanyakan rancangan Marvel Studios, termasuk Falcon dan Askar Musim Sejuk, Lokidan Cik Marvel yang akan datang. Ia juga termasuk Obi-Wan Kenobisiri yang akan menyatukan semula Ewan McGregor dan Hayden Christensen. Rancangan itu disiarkan di Disney+ pada 27 Mei 2022.

Mike Williams ialah Penulis Bebas untuk IGN.
Kredit Gambar: DisneyWe wish to give thanks to the author of this article for this amazing web content

Pengarang Percy Jackson Mempertahankan Keputusan Pemutus pada Siri Disney Plus Akan Datang – IGN


Take a look at our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/