Perkongsian Kanye West dan Gap Ending

Kanye West telah memberitahu Gap bahawa dia memutuskan hubungan perkongsian beliau dengan syarikat, The Wall Street Journal dan Laporan Berkaitan laporan. Peguam penyanyi rap menghantar surat kepada Gap memberitahu syarikat bahawa Yeezy LLC akan menamatkan perjanjiannya. Dalam surat itu, dilihat oleh Jurnal dan AP, peguam mendakwa bahawa Gap gagal memenuhi syarat kontraknya.

Gap menghantar surat kepada pekerjanya, dilihat oleh Pitchfork, mengesahkan bahawa perkongsian itu akan berakhir. “Walaupun kami berkongsi visi untuk membawa reka bentuk utilitarian berkualiti tinggi, maju ke hadapan, kepada semua orang melalui pengalaman omni yang unik dengan Yeezy Gap, bagaimana kami bekerjasama untuk menyampaikan visi ini tidak sejajar,” tulis presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Gap Mark Breitbard. “Dan kami memutuskan untuk menghentikan perkongsian itu.”

Menurut pasukan West, Gap diwajibkan untuk menjual 40% item Yeezy Gap di kedai batu bata dan mortar sepanjang suku ketiga dan keempat 2021, dan Gap dikehendaki secara kontrak untuk membuka sehingga lima kedai runcit khusus untuk produk Yeezy Gap menjelang 31 Julai 2023. Surat itu menyatakan bahawa Gap akan dapat meneruskan penjualan peralatan Yeezy Gap sedia ada sebelum menamatkan penggunaan nama jenama itu. Awal minggu ini, penyanyi rap, yang nama sahnya ialah Ye, juga berkata bahawa dia bercadang untuk menamatkannya kerjasamanya dengan Adidas.

Dalam satu kenyataan kepada Pitchfork, Peguam West Nicholas Gravante menulis, “Gap meninggalkan Ye tiada pilihan selain menamatkan perjanjian kerjasama mereka kerana ketidakpatuhan Gap yang ketara. Ye telah berusaha dengan gigih menyelesaikan isu ini dengan Gap secara langsung dan melalui peguam. Dia tidak ke mana-mana.”

“Yeezy Gap dilancarkan sebagai usaha yang mengganggu, sangat kreatif—yang mencabar kami untuk berfikir dan beroperasi secara berbeza, menarik pelanggan baharu, lebih muda dan lebih pelbagai, serta membolehkan bakat kami menyampaikan kerja yang luar biasa dengan dedikasi, ketabahan dan kreativiti yang tiada tandingannya,” Breitbard menulis. “Kami menantikan pelancaran dan keluaran Yeezy Gap kami yang akan datang dalam perancangan, seperti yang dirancang. Kepada pasukan Yeezy Gap, terima kasih… atas dorongan anda yang tidak putus-putus untuk membina perniagaan ini—kami akan memanfaatkan tenaga yang sama semasa kami bergerak ke hadapan.”

Hubungan West dengan Gap telah tegang untuk beberapa waktu sekarang. Bekerjasama dengan syarikat itu telah menjadi cita-cita lama untuk Barat, kerana penyanyi rap itu bekerja di rangkaian itu sebagai seorang remaja dan menyatakan rasa sayangnya terhadap jenama itu dalam temu bual. Yeezy Gap pada mulanya diumumkan pada 2020 sebagai rangkaian pakaian mampu milik dengan perjanjian 10 tahun. Tidak lama kemudian, Barat dinyatakan bahawa dia tidak mempunyai tempat duduk di papan di Gap atau Adidas, dengan tweet, “kerusi papan hitam penting.”

Item pertama Yeezy Gap, jaket bersaiz besar dijual pada harga $200, tiba pada Jun 2021. Produk kedua, hoodie berjenama, mula diperkenalkan pada musim luruh 2021 dengan harga $90. Kedua-dua reka bentuk tersedia secara eksklusif dalam talian. Rumah mewah Perancis Balenciaga memasuki gambar pada tahun 2022, menghasilkan kerjasama yang dipanggil Yeezy Gap Engineered by Balenciaga. Dalam Julai, a Yeezy Gap Kejuruteraan oleh Balenciaga pop timbul berlaku di kedai utama Times Square Gap, menandakan kali pertama pelanggan dapat melihat dan mencuba pakaian tersebut. (Surat penamatan West tidak akan menjejaskan kerjasama ini.) Pada Ogos 2022, West muncul di Fox News untuk mempertahankan menjual barisan Yeezy Gap miliknya dalam beg pembinaan besar berwarna hitam yang dikritik sesetengah pihak sebagai menyerupai guni sampah. Pada masa yang sama, penyanyi rap itu menuduh Gap meniru reka bentuknya, termasuk kerjasama Balenciaga. West telah menyatakan rancangan untuk membuka kedai runcit Yeezy.

Pitchfork telah menghubungi wakil untuk West, Gap dan Yeezy Gap untuk mendapatkan ulasan dan maklumat lanjut.

We would like to give thanks to the writer of this article for this incredible material

Perkongsian Kanye West dan Gap Ending


Find here our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/