Perspektif | James Corden mengingatkan kita bagaimana untuk tidak mengeluh di restoran

Komen

Saya bercakap Corden, sudah tentu, hos TV lewat malam dan pelakon yang masuk ke dalam air panas minggu ini apabila pemilik Balthazar di New York menuduhnya sebagai seorang yang tidak tahu berterima kasih bertaraf dunia di magnet makan Perancis di SoHo. Restoran Keith McNally pada mulanya mengharamkan bintang “The Late, Late Show” kerana, antara lain, didakwa menjerit kepada kakitangan kerana mendapat kepingan putih telur dalam isteri Corden telur dadar semua kuning dan menuntut minuman percuma.

James Corden menghantar semula telur dadar kuning telur — jadi kami cuba membuatnya

Sebagai seseorang yang makan di luar secara purata 10 kali seminggu dan menjadi tuan rumah Soal Jawab makan dalam talian mingguan, di mana kata-kata kasar cenderung melebihi bilangan rave, saya telah belajar sedikit tentang tingkah laku manusia dan cara berkelakuan di restoran. Berdasarkan laporan pengurus dari Jun, pihak sahaja Perkara yang betul Corden lakukan apabila dia menemui sehelai rambut dalam hidangan utamanya ialah dengan segera membawanya kepada perhatian kakitangan. Mengeluh pada masa ini memberi peluang kepada restoran untuk membetulkan kesilapan; selepas fakta membenarkan masalah perap, dan bukan dengan cara yang baik.

Biar saya jelas. Merungut pun tak apa. Restoran yang teliti menggunakan maklum balas daripada pelanggan sebagai cara untuk meningkatkan prestasi mereka. Muzik yang kuat boleh ditolak, kusyen mungkin ditambah pada kerusi keras, meja mungkin dikeluarkan untuk memberi ruang siku kepada pelanggandan sentuhan yang lebih ringan dengan garam atau rempah boleh diterjemahkan kepada pinggan yang dijilat bersih.

Perkhidmatan restoran telah terjejas dalam wabak itu. Inilah cara untuk mengubahnya.

Dalam menghadapi menu yang lebih pendek, waktu yang terhad dan kos menu yang lebih tinggi, pengunjung yang telah setia dan sabar dengan orang yang melayani dan memberi mereka makan patut didengari — dengan syarat mereka melakukannya dengan madu dan bukannya cuka. Menurut laporan pengurus Jun, Corden menjadi “sangat jahat,” menuntut satu lagi pusingan minuman “saat ini” dan menegaskan minuman lebih awal dikompensasi. Hos TV itu juga didakwa menggunakan perkataan empat huruf yang pasti untuk menggegarkan sebuah restoran: Yelp, dan ancaman ulasan dalam talian yang buruk. Terdapat tempat istimewa untuk pengunjung yang bukan sahaja mencaci pekerja secara peribadi tetapi juga menumpukan hempedu di media sosial.

Pada lawatan makan tengah hari ke Balthazar baru-baru ini, Corden didakwa menjadi marah selepas kentang goreng rumah dihantar bersama telur dadar kuning telur buatan semula isterinya apabila salad telah diminta. “Awak tak boleh buat kerja awak! Awak tak boleh buat kerja awak!” laporan seorang pengurus memetik selebriti itu sebagai menjerit pada pelayannya. “Mungkin saya perlu pergi ke dapur dan memasak telur dadar sendiri!” (Betulkah, tuan? Adakah itu berfungsi secara terbalik, apabila salah satu jenaka anda jatuh rata?) Satu lagi pelanggaran etika.

Aduan terbaik berpegang pada fakta dan gunakan nada sivil. Lebih berempati lagi ialah pengunjung yang menyelesaikan isu dengan pujian: “Kami benar-benar menikmati segala-galanya sehingga kini. Terima kasih untuk itu. Tetapi adakah mungkin untuk berkongsi perkara ini (masukkan kekecewaan) dengan (cef atau sesiapa yang bertanggungjawab) dan (membetulkan masalah)?”

Dalam apa yang terasa seperti petik jari, Corden kononnya menghulurkan tangan untuk meminta maaf kepada McNallyyang kemudian menarik balik larangannya terhadap Brit.

Tetapi! Tetapi! Tetapi! Corden kemudiannya memberitahu akhbar New York Times dan yang lain bahawa dia tidak melakukan “apa-apa kesalahan, pada mana-mana peringkat” dan bahawa dakwaan itu “mengarut”. McNally bertindak balas dengan menggalakkan Corden untuk mengakui kesilapannya dan meminta maaf kepada kakitangannya: Tunjukkan keikhlasan.

Seperti pemilik restoran yang bijak, McNally menggunakan lobak merah berbanding kayu untuk menarik perhatian selebriti itu. Jika Corden meminta maaf, kata McNally, “dia boleh makan secara percuma di Balthazar sepanjang tahun ini.”

Tiada berita tentang bagaimana tawaran itu turun dengan kakitangan.We want to say thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Perspektif | James Corden mengingatkan kita bagaimana untuk tidak mengeluh di restoran


Explore our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/