PlatinumGames Terima Kasih Penyumbang Bayonetta yang Lalu, Tetapi Menawarkan ‘Sokongan Penuh’ kepada Pelakon Suara Baharu – IGN

Pelakon suara Bayonetta 3 Jennifer Hale mendapat “sokongan penuh” pembangun, walaupun ia berterima kasih kepada “penyumbang” kepada siri ini di tengah-tengah perdebatan tentang pembayaran untuk pelakon permainan.

Kenyataan daripada PlatinumGames melalui Twitter cuba membuat garis di bawah kontroversi baru-baru ini, sambil turut menyokong suara baharu Bayonetta.

“Kami di PlatinumGames menawarkan penghargaan kami yang ikhlas kepada semua orang yang telah menyumbang untuk mencipta siri Bayonetta selama ini, serta komuniti yang telah berkhidmat sebagai asasnya,” katanya. “Kami memberikan sokongan penuh kami kepada Jennifer Hale sebagai Bayonetta baharu, dan selaras dengan segala-galanya dalam kenyataannya.”

Kontroversi bermula apabila pelakon suara asal Hellena Taylor membayangkan bahawa dia tidak akan kembali awal tahun ini. Dikenali sebagai suara Bayonetta, Taylor digemari oleh peminat siri ini, dan apabila Jennifer Hale dilakonkan sebagai watak, pengganti itu tidak disambut dengan penuh semangat.

“Saya faham kebimbangan sesetengah peminat mengenai perubahan suara pada ketika ini dalam siri ini, tetapi prestasi Jennifer jauh melebihi apa yang kami bayangkan,” kata Platinum Games pada masa itu. “Saya yakin bahawa penggambarannya tentang Bayonetta akan melebihi jangkaan peminat kami.”

Kebimbangan ini bertambah kuat apabila Taylor mendakwa dia ditawarkan hanya $4000 untuk dipulangkan, tetapi di sinilah semuanya menjadi agak kemas.

“Francais Bayonetta memperoleh anggaran $450 juta, dan itu tidak termasuk barangan,” kata Taylor. “Sebagai seorang pelakon, saya berlatih selama tujuh setengah tahun – tiga tahun di Akademi Muzik dan Seni Drama London Lambda dengan jurulatih suara Barbara Berkery, dan empat setengah tahun dengan Larry Moss yang legenda di Los Angeles. Dan apa yang mereka fikir ini bernilai? Apa yang mereka tawarkan untuk membayar saya? Tawaran terakhir untuk melakukan keseluruhan permainan sebagai pembelian, kadar rata, ialah $4,000 USD.”

Taylor kemudian menyeru peminat Bayonetta untuk memboikot permainan itu, dan sementara Hale tidak dapat mengulas mengenai situasi itu, dia mengeluarkan respons:

“Sebagai ahli lama komuniti lakonan suara, saya menyokong hak setiap pelakon untuk dibayar dengan baik dan telah menyokong secara konsisten untuk ini selama bertahun-tahun,” katanya, sambil menambah bahawa dia “tidak bebas untuk bercakap mengenai situasi ini,” tetapi bahawa dia berharap “semua yang terlibat dapat menyelesaikan perselisihan mereka dengan cara yang baik dan hormat.”

Keadaan menjadi lebih berbelit-belit apabila laporan kelihatan mengesahkan bahawa Taylor sebenarnya ditawarkan $15,000 untuk pemulangannya – peningkatan yang ketara pada gajinya untuk Bayonetta 2. Walaupun begitu, Platinum Games jelas cuba menarik perhatian semua itu dan telah memanggil kepada peminat untuk tidak menghina Hale atau “penyumbang lain” kepada siri ini.

“Kami meminta orang ramai untuk mengelak daripada sebarang komen lanjut yang akan tidak menghormati Jennifer atau mana-mana penyumbang lain kepada siri ini,” kata mereka.

Bayonetta 3 akan dikeluarkan pada 28 Oktober 2022.

Ingin membaca lebih lanjut tentang Bayonetta? Lihat pratonton langsung Bayonetta 3 kami serta perkara yang disertakan dengan setiap edisi berbeza Bayonetta 3.

Ryan Leston ialah seorang wartawan hiburan dan pengkritik filem untuk IGN. Anda boleh mengikutinya Twitter.We want to say thanks to the writer of this short article for this incredible material

PlatinumGames Terima Kasih Penyumbang Bayonetta yang Lalu, Tetapi Menawarkan ‘Sokongan Penuh’ kepada Pelakon Suara Baharu – IGN


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/