Putera Edward diberi peranan Ulster Jubilee dan William dan Kate akan menuju ke Wales

Putera Edward diberi peranan Ulster Jubilee dan William dan Kate akan menuju ke Wales kerana kerabat diraja bersedia untuk melawat keempat-empat negara untuk menyebarkan perpaduan UK

  • Putera William dan Kate akan melawat Wales pada hujung minggu cuti bank yang dilanjutkan
  • Edward dan Sophie akan pergi ke Ireland Utara dan Puteri Anne ke Scotland
  • Charles dan Camilla kekal di London, tetapi tiada peranan untuk Harry dan Meghan

Ratu akan menggunakan Jubli Platinumnya untuk menekankan perpaduan UK, menghantar ahli keluarganya ke keempat-empat negara.

Putera William dan isteri Kate akan melawat Wales pada hujung minggu cuti bank lanjutan dari 2 hingga 5 Jun.

Putera Edward dan Sophie akan pergi ke Ireland Utara manakala Puteri Anne menuju ke Scotland.

Putera Charles dan Camilla akan kekal di London bersama Ratu.

Tidak akan ada peranan untuk Putera Harry dan Meghan dan Putera Andrew.

Empat acara utama hujung minggu – Trooping the Colour, Parti di Istana, Platinum Jubilee Pageant dan majlis kesyukuran – semuanya akan diadakan di London.

Tetapi suar jubli akan dinyalakan di 2,000 lokasi di sekitar UK dan Komanwel pada 2 Jun dan lebih 60,000 Makan Tengah Hari Jubli Besar melibatkan berjuta-juta warga Britain akan diadakan pada 5 Jun.

Jurucakap Istana berkata: ‘Ahli Keluarga Diraja akan menghadiri pertunangan di setiap negara, termasuk acara awam yang menandakan majlis itu.’

Butiran lanjut mengenai lawatan itu akan didedahkan dalam beberapa minggu akan datang.

Ia berlaku selepas Ratu secara peribadi memutuskan bahawa hanya ahli keluarga diraja yang sedang menjalankan tugas awam rasmi bagi pihaknya akan layak untuk menyertainya di balkoni di Istana Buckingham untuk Trooping the Color.

William dan Kate, digambarkan di ibu pejabat Jawatankuasa Kecemasan Bencana London, akan melawat Wales pada hujung minggu Jubli Platinum

William dan Kate, digambarkan di ibu pejabat Jawatankuasa Kecemasan Bencana London, akan melawat Wales pada hujung minggu Jubli Platinum

Minggu lepas Istana Buckingham mengesahkan butiran lanjut mengenai hujung minggu Jubli Platinum dari 2-5 Jun.

Dan mereka mendedahkan bahawa Ratu secara peribadi telah memutuskan, selepas ‘mempertimbangkan dengan teliti’, bahawa hanya ahli keluarga diraja yang sedang menjalankan tugas awam rasmi bagi pihaknya akan layak untuk menyertainya di balkoni di Istana Buckingham untuk Trooping the Colour, acara umum pertama perayaan itu.

Dia juga telah memberikan kebenaran khas untuk tiga anak Cambridge, Putera George, Puteri Charlotte dan Putera Louis untuk hadir, serta Lady Louise dan James, Viscount Severn, Edward dan anak lelaki dan anak perempuan Sophie.

Suami Puteri Anne, Laksamana Sir Timothy Laurence, juga akan menjadi antara 18 hadirin kerana dia kerap menemani isterinya yang berusia 70 tahun dalam tugas dan lawatan rasmi.

Keputusannya menjelaskan dengan jelas mengenai perdebatan umum yang hangat sama ada Harry, Meghan dan Andrew boleh menyertainya dalam pertunjukan perpaduan keluarga, bahawa mereka tidak akan dialu-alukan.

Tetapi dia telah memanjangkan jemputan untuk menyertainya dalam kapasiti peribadi di acara lain sepanjang hujung minggu cuti bank yang dilanjutkan termasuk perkhidmatan kesyukuran di Katedral St Paul dan Pertandingan Jubli Platinum.

Dan dalam beberapa minit selepas pengumumannya, jurucakap Sussex di AS telah mengeluarkan kenyataan yang mengatakan bahawa mereka ‘teruja dan berbesar hati’ untuk hadir bersama dua anak mereka.

Archie, tiga tahun, tidak pernah bertemu keluarga Britishnya sejak dia masih bayi, manakala kakaknya Lili, yang akan menyambut hari lahir pertamanya semasa di UK, tidak pernah bertemu dengan mereka.

Terdapat sedikit kebimbangan dalam kalangan pembantu diraja tentang bagaimana Harry dan Meghan akan diterima dan bagaimana kesukaran dinamik keluarga akan berlaku di khalayak ramai.

William, khususnya, telah terluka dan marah dengan kelakuan abangnya dan serangannya yang bertubi-tubi terhadap Keluarga Diraja.

Tetapi terdapat juga keazaman untuk meletakkan permusuhan keluarga di sebelah untuk meraikan 70 tahun bersejarah Ratu perkhidmatan tanpa tandingan kepada negara.

‘Sekiranya Baginda berbesar hati untuk perkara ini berlaku, anda boleh mengharapkan semua orang mengikuti arahan baginda.

‘Saya juga tahu Putera Wales sangat teruja untuk bertemu cucu-cucunya,’ kata sumber kepada Mail.

Iklan

We would like to thank the author of this write-up for this amazing material

Putera Edward diberi peranan Ulster Jubilee dan William dan Kate akan menuju ke Wales


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/