Putera Harry, dalam Pakaian Seragam, Bersatu Dengan Putera William di Vigil for Queen

Dia mungkin merana di tempat keenam yang rendah dalam barisan ke takhta, tetapi semua mata tertumpu Putera Harry tengah hari tadi ketika dia dan abangnya William berkumpul untuk mengetuai upacara berjaga oleh lapan cucu permaisuri di kerandanya pada petang Sabtu.

Gerak isyarat itu mewakili kemas kini buta jantina mengenai apa yang dipanggil “Vigil of the Princes” yang ditubuhkan selepas kematian George VI, dan merupakan usaha terbaharu pihak istana untuk menunjukkan perpaduan antara adik-beradik.

Dalam apa yang telah ditafsirkan secara meluas sebagai usaha untuk menunjukkan bahawa Harry tidak dianiaya oleh Mahkota, dia dibenarkan memakai seragam tenteranya walaupun tidak lagi menjadi ahli perkhidmatan yang aktif.

Harry pada mulanya diberitahu dia tidak akan dibenarkan memakai pakaian seragam ke mana-mana acara di sekeliling kematian neneknya, tetapi peraturan itu telah dipinda pada hari Jumaat untuk membolehkannya memakai pakaian seragam untuk berjaga. Dia dijangka memakai sut pagi ke pengebumian negeri permaisuri pada hari Isnin.

Cucu mendiang Ratu Elizabeth II (L ke R): Lady Louise Windsor; Puteri Beatrice dari York; Putera Harry, Duke of Sussex; Putera William, Putera Wales; James, Viscount Severn; dan Puteri Eugenie dari York.

Ian Vogler

Secara sah di UK, hanya anggota tentera yang berkhidmat dibenarkan memakai pakaian seragam, namun pengecualian boleh dibuat.

Bagaimanapun, pihak istana bertekad untuk tidak mencadangkan bahawa pas sedemikian akan diberikan kepada Harry, yang akhirnya mengeluarkan kenyataan yang kelihatan dengan berat hati menerima fakta itu dan membuat garis di bawahnya. Ia berkata: “Putera Harry akan memakai sut pagi sepanjang acara menghormati neneknya. Dekad perkhidmatan ketenteraannya tidak ditentukan oleh pakaian seragam yang dipakainya dan kami dengan penuh hormat meminta agar tumpuan kekal pada kehidupan dan warisan Duli Yang Maha Mulia Ratu Elizabeth II.”

Tidak dapat tidak soalan kini akan ditanya mengapa Harry, yang melihat perkhidmatan aktif di Afghanistan, tidak boleh memakai pakaian seragam itu pada hari Isnin.

Harry dan William telah disertai oleh enam cucu ratu yang lain; Anak-anak Andrew Beatrice dan Eugenie, anak-anak Anne Zara dan Peter, dan anak-anak Edward Lady Louise dan Viscount James.

Dalam adegan yang agak nyata, orang ramai, yang ramai daripada mereka kelihatan kusut masai selepas beratur sehingga 15 jam untuk melihat keranda dan memberi penghormatan, terus memfailkan masa lalu manakala cucu-cucu berjaga-jaga selama 15 minit.

1663501739 734 Putera Harry dalam Pakaian Seragam Bersatu Dengan Putera William di

Harry kelihatan berwajah muram ketika dia berdiri dengan muram, kepala menunduk.

Dia dan William berdiri di hujung bertentangan keranda menghadap ke luar. Tiada seorang pun daripada cucu bertentang mata dengan orang lain semasa berjaga-jaga atau semasa masuk dan keluar Westminster Hall.

Penulis biografi dan penulis diraja Christopher Andersen memberitahu The Daily Beast: “Harry mengakui bahawa apabila dia berjalan di belakang keranda ibunya—melalui ‘terowong kesedihan’ seperti yang dipanggil Early Spencer—dia tertanya-tanya mengapa orang ramai menangis di jalanan sedangkan mereka tidak pernah mengenali Diana. Harry juga sebelum ini berkata bahawa hanya berada di London adalah ‘mencetuskan,’ jadi dalam erti kata lain dia akan mengalami gejala PTSD dalam beberapa hari akan datang. Ia akan menjadi lebih sukar untuk William dan Harry daripada yang orang mungkin bayangkan, kerana, pada tahap tertentu, mereka akan menghidupkan kembali kematian tragis ibu mereka dan akibatnya.”

Beatrice dan Eugenie mengeluarkan kenyataan sejurus sebelum berjaga-jaga bermula dalam bentuk ucapan kepada ‘Nenek mereka.’

“Anda adalah ibu bapa kami, pemandu kami, tangan penyayang kami di belakang kami membawa kami melalui dunia ini. Anda mengajar kami begitu banyak dan kami akan menghargai pelajaran dan kenangan itu selama-lamanya. Buat masa ini, Nenek yang dikasihi, apa yang ingin kami ucapkan ialah terima kasih. Terima kasih kerana membuat kami ketawa, kerana memasukkan kami, kerana memetik heather dan raspberi, untuk mengarak askar, untuk minum teh kami, untuk keselesaan, untuk kegembiraan. Anda, sebagai anda, tidak akan pernah tahu kesan yang anda ada pada keluarga kami dan ramai orang di seluruh dunia.”

We wish to say thanks to the author of this write-up for this outstanding web content

Putera Harry, dalam Pakaian Seragam, Bersatu Dengan Putera William di Vigil for Queen


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/