Putera Harry kelihatan ‘berang dan biadap’ kerana melangkau tugu peringatan Philip

Duke dan Duchess of Sussex akan sedar bahawa kehilangan upacara memperingati Duke of Edinburgh untuk Putera Philip telah menyebabkan mereka kelihatan ‘mengamuk dan biadab,’ dakwa seorang pakar diraja.

Putera Harry, 37 dan Meghan Markle, 40, terkenal semasa ketiadaan mereka kerana Ratu, 95, kerabat diraja, ahli politik, kerabat diraja Eropah dan rakan-rakan berkumpul di Westminster Abbey untuk memberi penghormatan kepada Putera Philip.

Pasangan itu, yang tinggal di Montecito, California bersama anak lelaki mereka Archie, dua, dan anak perempuan berusia sembilan bulan Lilibet, mengumumkan pada Mac bahawa mereka tidak akan datang ke UK untuk peringatan itu.

Duke, 37, meneruskan cabaran undang-undang terhadap Pejabat Dalam Negeri selepas diberitahu dia tidak lagi akan diberikan ‘darjah yang sama’ keselamatan perlindungan peribadi apabila melawat dari AS, walaupun menawarkan untuk membayar sendiri.

Putera Harry, 37 dan Meghan Markle, 40, bersinar dengan ketiadaan mereka ketika Ratu, 95, keluarga diraja, ahli politik, kerabat diraja Eropah dan rakan-rakan berkumpul di Westminster Abbey untuk memberi penghormatan kepada Duke of Edinburg awal minggu ini (gambar di NAACP ke-53 Rancangan Anugerah Imej di LA pada bulan Februari)

Pengarang diraja dan ketua pengarang majalah Majesty Ingrid Seward, yang menulis Prince Philip Revealed, telah memberitahu Cermin pasangan itu ‘terlepas peluang’ dengan tidak menghadiri majlis tersebut.

Dia menambah mereka akan sedar tentang optik keputusan mereka untuk tidak hadir, dan ia akan membuatkan mereka kelihatan ‘petuan dan biadap.’

‘Harry pasti tahu ia akan kelihatan petulan dan kasar. Dan jika dia tidak, Meghan akan melakukannya,’ katanya.

‘Tembok kesunyian itu seakan-akan mereka berteriak dari kasau biara. Duke dan duchess of Sussex yang biasanya bertele-tele berkata apa-apa.’

Pakar itu menegaskan pasangan itu, yang lantang bersuara tentang peristiwa penting diraja pada masa lalu, kelihatan tenang pada hari Selasa dan mengelak daripada menangani acara itu di media sosial mereka atau melalui jurucakap mereka dan tidak menghantar bunga untuk dipamerkan di Biara.

Permaisuri diiringi ke tempat duduknya oleh Putera Andrew, 63, pada hari Selasa ketika dia tiba untuk upacara peringatan

Permaisuri diiringi ke tempat duduknya oleh Putera Andrew, 63, pada hari Selasa ketika dia tiba untuk upacara peringatan

Seward juga mengkritik hakikat Putera itu tidak memberikan penjelasan apabila dia mengumumkan dia dan Meghan tidak akan menghadiri upacara itu beberapa minggu lalu.

Pengarang diraja itu tidak bersetuju dengan hujah bahawa diraja takut akan keselamatannya dan isterinya kerana Biara Westminster dipenuhi dengan ejen keselamatan dan pegawai polis yang melindungi ahli kerabat diraja dan ahli politik yang hadir.

Dia menambah bahawa kehadiran pasangan itu tidak akan mengganggu perhatian Ratu, yang berada di hadapan dan tengah acara itu dan menyebut ketidakhadiran mereka sebagai ‘peluang yang terlepas’ untuk pasangan itu bersatu semula dengan saudara-mara mereka dan untuk Archie bertemu sepupunya.

Putera Harry adalah satu-satunya tokoh diraja yang tidak menghadiri upacara peringatan Putera Philip pada hari Selasa. Secara kontroversial, Putera Andrew mengambil peranan utama dalam penampilan awam pertamanya sejak bersetuju penyelesaian di luar mahkamah dengan mangsa Jeffrey Epstein Virginia Giuffre

Putera Harry adalah satu-satunya tokoh diraja yang tidak menghadiri upacara peringatan Putera Philip pada hari Selasa. Secara kontroversial, Putera Andrew mengambil peranan utama dalam penampilan awam pertamanya sejak bersetuju penyelesaian di luar mahkamah dengan mangsa Jeffrey Epstein Virginia Giuffre

Dia membuat kesimpulan bahawa Harry akan menyesal tidak hadir ke acara itu, yang merupakan peluang terakhirnya untuk memberi penghormatan kepada datuknya Duke of Edinburgh, dan bahawa dia telah menyinggung terlalu banyak pegawai terlalu banyak kali.

Bagaimanapun, penulis biografi diraja Angela Levin mempersoalkan sama ada Harry akan mengiktiraf ‘kelakuan mengerikannya’ selepas menjadi satu-satunya tokoh diraja yang tidak menghadiri upacara peringatan Philip.

‘Dia seorang yang berubah, sukar untuk mengetahui sama ada dia akan menyesal tidak hadir,’ katanya Matahari. ‘Harry yang saya temu bual adalah penyayang dan baik serta naluri. Kini, dia begitu penuh dengan rasa dendam dan “me me me”.

‘Dia nampaknya tidak mempunyai jangkauan yang lebih luas untuk mengambil berat tentang perkara melainkan perkara itu memberi kesan kepadanya dan Meghan.

‘Ramai diraja dari luar negara melakukan usaha itu, namun alasan menyedihkan Harry ialah dia tidak berasa selamat. Polis akan menutupnya sepenuhnya. Anak-anak diraja semua ada di sana, pewaris takhta, jadi tidak masuk akal bahawa perlindungan tidak akan ada di sana.’

1648737051 219 Putera Harry kelihatan berang dan biadap kerana melangkau tugu peringatan

Penulis biografi diraja Angela Levin mempersoalkan sama ada Harry akan mengiktiraf ‘kelakuan mengerikannya’ selepas menjadi satu-satunya tokoh diraja yang tidak menghadiri upacara peringatan Philip

Kebimbangan Putera Harry terhadap keselamatan juga menghadapi kritikan pada hari Selasa daripada Richard Griffin, yang menghabiskan 14 tahun sebagai pegawai perlindungan diraja untuk Putera Philip.

Encik Griffin berkata: ‘Putera Philip ialah datuk mereka jadi William jelas mendapat latihan yang hebat daripadanya dan akan belajar contoh daripadanya. Saya hanya berharap Harry mendapat beberapa perkara ini dalam fikirannya.

‘Ia [Harry not being here] adalah kekecewaan besar bagi semua orang. Orang ramai bercakap mengenainya. Sudah tentu di sekitar tempat saya berada orang berkata dia sepatutnya berada di sini.

‘Semua omong kosong ini tentang bagaimana dia tidak mendapat perlindungan, setakat yang saya bimbang itu adalah alasan yang menyedihkan. Dia sepatutnya berada di sini untuk menghormati datuknya.

‘Pada penghujung hari, jika dia begitu bimbang tentang keselamatan, dia boleh terperangkap dengan abang dan bapanya yang mempunyai keselamatan yang hebat dan dia pasti lebih selamat.’

Pemerhati diraja yang lain juga menyelar Harry kerana menjadi satu-satunya diraja kanan yang merindui penghormatan kepada Putera Philip, dengan penyampai GMB Richard Madeley bertanya: ‘Apa yang dia mainkan?’

Putera Harry dan Putera Philip di Piala Dunia Ragbi di Twickenham pada 31 Oktober 2015

Putera Harry dan Putera Philip di Piala Dunia Ragbi di Twickenham pada 31 Oktober 2015

Kali terakhir Harry kembali ke UK lapan bulan lalu untuk mendedahkan patung mendiang ibunya Diana, Puteri Wales di London pada 1 Julai bersama abangnya Putera William.

Bagaimanapun, dia bercadang untuk terbang ke The Hague di Belanda dalam masa dua minggu untuk menghadiri Sukan Invictus bagi perkhidmatan tentera yang cedera yang ditubuhkannya.

Sukan itu berlangsung dari 16 hingga 22 April, yang bermakna Harry berpeluang melawat neneknya untuk ulang tahun ke-96 pada 21hb.

Pada 11 Mac, jurucakap Duke mengesahkan bahawa dia tidak akan kembali ke UK untuk perkhidmatan itu – tetapi menambah bahawa dia berharap untuk melawat neneknya tidak lama lagi.

Pada April 2021, Harry terbang pulang dari California, tanpa Meghan yang sedang sarat mengandung pada masa itu, untuk menghadiri pengebumian Philip di St George’s Chapel di Windsor.

Pengarang diraja Phil Dampier memberitahu MailOnline sebelum acara itu: ‘Sangat menyedihkan bahawa Harry dan Meghan tidak akan berada di upacara peringatan Putera Philip dan saya fikir suatu hari nanti Harry mungkin akan menyesalinya.

‘Dia telah berkata bahawa dia tidak berasa selamat tanpa keselamatan Scotland Yard tetapi bagi saya itu kelihatan seperti alasan untuk tidak kembali ke UK dan menunjukkan keretakan dengan keluarga darahnya masih teruk.

‘Harry sentiasa sangat menyayangi datuknya dan amat berbesar hati apabila dia mengambil alih daripadanya sebagai Kapten Jeneral Marin Diraja, tetapi malangnya ia tidak bertahan lama.

‘Pasangan itu menghadiri beberapa acara Hari Peringatan bersama-sama dan sentiasa ada hubungan antara mereka, kedua-duanya berkhidmat sebagai anggota tentera yang telah melihat perkhidmatan aktif.’

Encik Dampier berkata bahawa Harry ‘mencintai’ sikap humor Philip dan memujinya dalam temu bual, sambil menambah bahawa ini menjadikan ketidakhadirannya ‘lebih membingungkan dan pelik’.

Dia meneruskan: ‘Anda mendapat gambaran bahawa dia masih sangat terluka dengan apa yang telah berlaku antara dia dan bapa dan abangnya, dan saya pasti mereka merasakan perkara yang sama, tetapi merindui peringatan untuk datuk tercinta adalah tragis.

‘Harry memang terbang untuk pengebumiannya dan untuk pembukaan patung Diana, tetapi tidak kembali sejak itu.

‘Dia akan berada di Sukan Invictus di The Hague, tetapi kini pasti ada keraguan besar sama ada dia akan menghadiri mana-mana perayaan Jubli Platinum Ratu.

‘Saya pasti Permaisuri sangat kecewa dia tidak akan datang esok tetapi dia sedar dia tidak boleh membuat Harry mengubah pemikirannya pada masa ini.’

We want to say thanks to the author of this short article for this remarkable content

Putera Harry kelihatan ‘berang dan biadap’ kerana melangkau tugu peringatan Philip


Find here our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/