Putera William dan Kate ‘ingin dikenali dengan nama pertama dan BUKAN gelaran mereka’

Duke dan Duchess of Cambridge dilaporkan mahu dikenali dengan nama pertama mereka dan bukan gelaran selepas jelajah ke Caribbean.

Putera William dan Kate Middleton mahu memodenkan Keluarga Diraja selepas lawatan Belize, Jamaica dan Bahamas mereka yang dilanda kemelut perhubungan awam dan protes.

Ini termasuk menyingkirkan haluan dan curtsi bersama dengan gelaran rasmi mereka supaya mereka dikenali sebagai Kate dan William sahaja.

Sumber diraja memberitahu cermin bahawa faktor besar adalah perjalanan lapan hari yang dijenamakan ‘pekak nada’ kepada perasaan moden.

Mereka berkata: ‘Mereka mahu menjadi lebih mudah didekati, kurang formal, kurang pengap dan melepaskan diri dengan banyak tradisi.’

Perarakan Land Rover Duke dan Duchess of Cambridge semasa jelajah Caribbean mereka banyak dikritik kerana dianggap sebagai bergema kolonialisme

Sumber itu berkata: ‘Konsensus umum adalah bahawa lawatan itu kelihatan ketinggalan zaman, tidak dapat dihubungi, terlalu formal dan pengap.

‘Jadi sekarang ia lebih kepada “Wills dan Kate” dan bukannya Duke dan Duchess of Cambridge… “Panggil saja saya Wills” jenis perkara.

‘Mereka mahu cuba mengelak busur dan curtsi di khalayak ramai, menjadi lebih mudah didekati, kurang formal, kurang pengap, dan melepaskan diri dengan banyak tradisi dan memberi tumpuan kepada monarki moden.’

Sumber diraja juga berkata beliau ‘bertekad’ untuk mengemas kini institusi itu selepas bergelut untuk ‘bergerak’ daripada akhbar buruk dan akan menyelesaikan semakan akar dan cawangan.

Berita itu datang ketika Ratu bergerak ke hadapan dengan melangsingkan Monarki dan Istana mengumumkan bahawa hanya orang kanan Diraja, yang tidak termasuk Putera Harry dan Meghan dan Putera Andrew, akan berada di balkoni istana untuk sambutan Jubli Platinum.

Seorang jurucakap istana berkata: ‘Permaisuri telah memutuskan penampilan beranda tradisional Trooping the Color tahun ini pada Khamis 2 Jun akan terhad kepada Baginda dan ahli keluarga diraja yang sedang menjalankan tugas awam rasmi bagi pihak Ratu’.

Duke dan Duchess of Sussex berkata mereka akan hadir tanpa mengira dengan anak-anak mereka untuk Jubli bulan depan – dalam satu pengumuman yang dibuat hanya beberapa minit selepas kenyataan istana sendiri.

Pasangan itu mahukan ia lebih 'Wills and Kate' dan kurang Duke dan Duchess of Cambridge selepas lawatan ke Caribbean (gambar peminat pasangan itu di Grand Bahama)

Pasangan itu mahukan ia lebih ‘Wills and Kate’ dan kurang Duke dan Duchess of Cambridge selepas lawatan ke Caribbean (gambar peminat pasangan itu di Grand Bahama)

Masa depan monarki dan Komanwel berada di bawah penelitian selepas lawatan Duke dan Duchess of Cambridge ke Caribbean di mana mereka menghadapi tindak balas hebat semasa lawatan selama lapan hari di sekitar Belize, Jamaica dan Bahamas.

Telah dilaporkan bahawa Duke of Cambridge telah mengadakan perbincangan ‘tiba-tiba’ dengan pembantu mengenai ‘perancangan serampangan’ lawatan itu.

The Mirror juga mendakwa kedua-dua William dan Kate secara peribadi menemu bual dua orang ‘bintang’ untuk mengetuai ‘pasukan komunikasi berwajah baharu’.

Calon-calon itu, yang disifatkan sebagai seorang lelaki dan seorang wanita, berusia 30-an dan kedua-dua bekas penjawat awam, sejak itu telah ditolak kerana ‘tidak berada di mana-mana dekat dengannya’.

Satu sumber berkata: ‘Adalah jelas bahawa Cambridge memerlukan pemikiran semula yang drastik. Mereka bertanya kepada diri sendiri sama ada terdapat cukup kepelbagaian dalam pasukan mereka – dan mereka sudah tahu jawapannya.’

Langkah pemodenan akan termasuk menghilangkan busur dan curtsies bersama dengan gelaran rasmi mereka supaya mereka akan dikenali sebagai Kate dan William yang ringkas (pasangan yang digambarkan semasa lawatan ibu pejabat Jawatankuasa Kecemasan Bencana (DEC) London untuk mengetahui tentang sokongan berterusan untuk orang yang terjejas oleh konflik di Ukraine pada bulan April)

Langkah pemodenan akan termasuk menghilangkan busur dan curtsies bersama dengan gelaran rasmi mereka supaya mereka akan dikenali sebagai Kate dan William yang ringkas (pasangan yang digambarkan semasa lawatan ibu pejabat Jawatankuasa Kecemasan Bencana (DEC) London untuk mengetahui tentang sokongan berterusan untuk orang yang terjejas oleh konflik di Ukraine pada bulan April)

Dr Shola Mos-Shogbamimu melabelkan perjalanan Duke dan Duchess of Cambridge ke alam pulau Ratu sebagai ‘memalukan kerajaan British’.

‘Sejujurnya, lawatan diraja yang kita lihat setakat ini adalah memalukan kerajaan British.

‘Bagaimanapun, jika lawatan diraja itu adalah satu yang bercakap dengan apa yang banyak negara Afro-Caribbean ini cuba untuk menangani, iaitu kebenaran, perdamaian dan keadilan, maka anda perlu menyertai lawatan tersebut dan menjadikannya berfungsi.

‘Jika tujuan perjalanan itu adalah apa yang kita lihat yang pada asasnya merupakan kesinambungan mewakili legasi Empayar British, maka benar-benar ya lawatan ini sepatutnya berakhir.’

William dan Kate dituduh mengimbau kembali zaman penjajah di Jamaica pada Mac selepas pasangan itu bersalaman dengan orang ramai di sebalik pagar dawai dan menunggang di belakang Land Rover, seperti yang dilakukan oleh Ratu 60 tahun lalu.

Penunjuk perasaan menuduh mereka mendapat manfaat daripada ‘darah, air mata dan peluh’ hamba, manakala di Bahamas mereka digesa untuk mengakui ekonomi British ‘dibina di belakang’ rakyat Bahama lampau dan membayar ganti rugi.

Semasa lawatan itu, Putera William menyatakan ‘kesedihan yang mendalam’ atas perhambaan yang ‘menjijikkan’.

We would like to give thanks to the writer of this short article for this remarkable material

Putera William dan Kate ‘ingin dikenali dengan nama pertama dan BUKAN gelaran mereka’


Check out our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/