R. Kelly akan dijatuhkan hukuman hari ini atas tuduhan pemerkosaan, pemerdagangan seks

Peguam pembela berhujah Kelly harus dijatuhi hukuman 10 tahun atau kurang, dengan mengatakan apa-apa lagi akan “lebih besar daripada yang diperlukan” dan memenjarakan penyanyi berusia 55 tahun itu selama lebih daripada suku abad akan “sama dengan hukuman penjara seumur hidup.”

Kelly, yang nama penuhnya Robert Sylvester Kelly, memakai pakaian seragam penjara coklat gelap, cermin mata berbingkai gelap dan topeng hitam pada perbicaraan hari Rabu, yang turut dihadiri mangsa yang terselamat dalam kes itu. Mahkamah dijangka mendengar kenyataan impak daripada tujuh mangsa Kelly, selepas itu Hakim Mahkamah Daerah AS Ann Donnelly akan menjatuhkan hukuman terhadap Kelly, mungkin termasuk denda.

Seorang juri mensabitkan Kelly pada September lalu atas sembilan pertuduhan, termasuk satu pertuduhan meragut dan lapan pertuduhan pelanggaran Akta Mann, undang-undang pemerdagangan seks. Pendakwa raya dari Daerah Timur New York menuduh Kelly menggunakan statusnya sebagai selebriti dan “rangkaian orang yang ada padanya untuk menyasarkan gadis, lelaki dan wanita muda untuk kepuasan seksualnya sendiri.”
Percubaan persekutuan selama lima minggu di Brooklyn termasuk kesaksian daripada saksi yang mengatakan mereka didera secara seksual dan fizikal oleh Kelly. Mahkamah pun dengar daripada orang terlibat dengan mendalangi penyanyi R&B 1994 yang memalukan itu perkahwinan kepada mendiang penyanyi Aaliyah ketika dia baru berusia 15 tahun dan dia sudah dewasa selepas dia percaya dia telah hamil.
“Tiada sesiapa boleh membatalkan kemudaratan yang telah dilakukan kepada mangsa-mangsa ini,” peguam Gloria Allred, yang mewakili tiga mangsa yang memberi keterangan, kepada pemberita Rabu di luar mahkamah. “Tetapi sekurang-kurangnya sudah tiba masanya untuk Encik Kelly bertanggungjawab.”

Peguam pembelaan dan pendakwa raya berhujah pada hari Rabu di mahkamah sama ada Kelly boleh membayar denda. Pihak pembelaan berkata dia “agak hampir dengan orang miskin” dan tidak boleh. Pendakwa raya tidak bersetuju, mengatakan wang daripada penjualan beberapa hak muziknya dan berjuta-juta dolar dalam royalti yang dipegang oleh Sony boleh menampung sebarang denda.

Dalam tempoh sembilan bulan sejak sabitannya, Kelly telah menggantikan seluruh pasukan guamannya dengan Jennifer Bonjean dan firmanya. Bonjean ialah peguam yang membantu Bill Cosby mendapatkan sabitan serangan seksualnya terbalik dan turut mewakili Cosby dalam a kes sivil dia kalah bulan ini dalam perbicaraan.

Hakim yang menjatuhkan hukuman Kelly akan mempunyai budi bicara yang luas untuk menjatuhkan hukuman yang dia rasa sesuai, kata penganalisis undang-undang CNN Elie Honig, bekas pendakwa raya persekutuan yang telah mengendalikan kes yang melibatkan undang-undang raket dan Akta Mann yang bermain dalam kes Kelly.

“Biasanya selepas perbicaraan, lebih sukar bagi defendan untuk mendapatkan julat hukuman yang disyorkannya,” kata Honig. “Sekarang hakim telah melihat semua bukti terhadap defendan, telah mendengar daripada mangsa dan itu cenderung untuk meningkatkan hukuman.”

Kelly ditahan di kemudahan tahanan persekutuan di Brooklyn dan, setelah dijatuhkan hukuman, dijangka dipindahkan kembali ke Chicago, di mana dia menghadapi satu lagi perbicaraan persekutuan pada bulan Ogos pada pornografi kanak-kanak dan halangan caj.

Trauma zaman kanak-kanak terbongkar

Dalam lebih 14 jam temu bual dengan pakar psikiatri, Kelly berkata hubungan terdekatnya semasa membesar adalah dengan ibunya. Kenangan terawalnya ialah melihat ibunya membuat persembahan sebagai penyanyi dalam kumpulan yang dipanggil “Six Pack,” dan dia sering menemaninya ke McDonald’s di mana dia akan minum kopi dan mereka akan berkongsi pastri.

Kelly tidak pernah bertemu bapanya dan menyifatkan kematian ibunya sebagai peristiwa paling tragis dalam hidupnya, mengatakan dia akan kerap pergi ke McDonald’s untuk menghidu kopi dan mengingatinya, menurut surat yang difailkan oleh Renee Sorrentino, penolong profesor klinikal di Harvard. Sekolah perubatan.

“Bagi saya, ‘M’ bermaksud ibu. Pergi ke McDonald’s sentiasa berada di samping ibu saya,” kata Kelly.

Tetapi zaman kanak-kanaknya juga ditandai dengan trauma.

Pandangan pada wanita yang membawa R. Kelly ke muka pengadilan

Kelly melihat kekasih zaman kanak-kanak lemas ketika dia masih kecil. Dan orang yang ditemu bual oleh pakar psikiatri mengatakan Kelly berulang kali didera secara seksual bermula ketika dia berusia 6 atau 7 tahun, peguamnya menulis, mengatakan dia didera oleh kakak perempuannya dan juga tuan rumah, pada masa-masa “setiap minggu .”

Sorrentino berkata dalam suratnya, penderaan seksual Kelly pada zaman kanak-kanak mungkin telah menyumbang kepada “hiperseksual” atau kesukaran mengawal dorongan seksualnya, dan percaya ia merupakan faktor dalam sabitan jenayahnya.

Walaupun Kelly disabitkan dengan eksploitasi seksual kanak-kanak, Sorrentino enggan mendiagnosis Kelly menghidap pedofilia kerana dia memberitahunya “tingkah laku seksualnya tidak pernah melibatkan individu praremaja,” katanya.

Sokongan untuk penyanyi itu

Antara surat yang meminta hukuman yang lebih pendek untuk Kelly ialah satu yang ditulis oleh Diana Copeland, bekas pembantu Kelly yang memberi keterangan sebagai saksi kerajaan dan berkata dia menulis surat menyokong Kelly kerana ia adalah “perkara yang betul untuk dilakukan.”

“Tuhan tidak mahu kita membuang manusia,” tulis Copeland. “Jika kita mempunyai keberanian untuk menjaga pelaku serta mangsa, kita semua boleh bangkit.”

Joycelyn Savage, yang dianggap mangsa Kelly oleh pendakwa raya, juga kekal sebagai penyokong.

“Robert dan saya sangat bercinta dan ia mematahkan hati saya bahawa kerajaan telah mencipta naratif bahawa saya adalah mangsa,” tulis Savage. “Saya seorang wanita dewasa, dan boleh bercakap untuk diri saya sendiri sebab itu saya ingin memberikan surat ini kepada mahkamah.”

Dalam suratnya, Savage mendedahkan dia kini bertunang dengan Kelly.

Pendakwa raya menghadapi ancaman

Menjelang hukuman itu, seorang lelaki Chicago yang telah menghadiri perbicaraan Kelly di Brooklyn telah ditangkap dan didakwa kerana membuat ugutan terhadap tiga peguam AS yang mendakwa Kelly, salinan waran tangkapnya ditunjukkan.

Christopher Gunn telah ditangkap pada hari Sabtu kerana didakwa menyiarkan ugutan untuk membunuh atau mencederakan pendakwa wanita dengan serius.

Menurut waran tangkap, Gunn menyiarkan video ke saluran YouTubenya pada bulan Oktober, sejurus selepas Kelly didapati bersalah, yang menunjukkan imej Pejabat Peguam AS untuk Daerah Timur New York tempat wanita itu bekerja. Pendakwa raya percaya suara yang menceritakan video itu adalah milik Gunn, dan dia berkata, “Di situlah mereka bekerja. Di situlah mereka bekerja…

“Jika anda tidak dapat melakukan apa yang kami akan lakukan, saya meminta anda menyelamatkan diri,” katanya dalam video itu.

Pendakwa raya juga menganalisis akaun CashApp yang dipautkan dengan Gunn yang menunjukkan berbilang transaksi dari 26 Februari 2021, hingga 1 Jun yang menunjukkan Gunn “terlibat dalam penjualan peluru senjata api berhubung dengan perkara Kelly,” kata mereka. Urus niaga termasuk pembayaran untuk $20 dengan perihalan mengatakan “30 pusingan.. percuma R kelly.” CNN telah menghubungi peguam untuk Kelly untuk mendapatkan komen.

Pendakwa raya percaya Gunn merancang untuk menghadiri hukuman Kelly pada hari Rabu selepas dia menyiarkan satu lagi video mengatakan dia mempunyai “tempat” untuk penyokong bertemu berhampiran mahkamah.

CNN telah menghubungi seorang peguam untuk Gunn, yang dijangka mengadakan perbicaraan penahanan pada hari Rabu.

We would love to say thanks to the author of this write-up for this awesome web content

R. Kelly akan dijatuhkan hukuman hari ini atas tuduhan pemerkosaan, pemerdagangan seks


You can view our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/