R. Kelly mungkin berdepan hukuman penjara seumur hidup pada hukuman pemerdagangan seks hari ini

Bintang R&B yang gugur R. Kelly boleh menghabiskan sisa hidupnya di penjara apabila dia dijatuhkan hukuman pada hari Rabu atas tuduhan dia melakukan penderaan seksual terhadap beberapa wanita, gadis muda dan lelaki.

Kelly, 55, akan hadir di mahkamah persekutuan Brooklyn selepas dia didapati bersalah pada September atas sembilan pertuduhantermasuk meragut dan melanggar Akta Mann, yang menghalang pengangkutan merentasi barisan wanita dan kanak-kanak perempuan negeri untuk “tujuan tidak bermoral.”

Perbicaraan dijadualkan bermula pada 10:30 pagi dan beberapa wanita, termasuk beberapa yang memberi keterangan pada perbicaraan Kelly tahun lepas, dijangka bercakap di mahkamah.

Pendakwa raya telah meminta Hakim Ann Donnelly untuk hukuman lebih daripada 25 tahun untuk penyanyi “Saya percaya saya boleh terbang”, yang nama penuhnya Robert Kelly – berkata dalam memo hukuman Kelly bergantung pada kemasyhuran dan wangnya untuk “kedua-duanya membawa dan menyembunyikan kejahatannya.”

R. Kelly akan dijatuhkan hukuman di mahkamah persekutuan Brooklyn atas tuduhan penderaan seksual.
Antonio Perez/Chicago Tribune melalui AP, Pool, Fail

“Dia meneruskan jenayahnya dan mengelak hukuman untuk mereka selama hampir 30 tahun dan kini mesti dipertanggungjawabkan,” kata Pejabat Peguam AS untuk Daerah Timur New York dalam memo hukuman setebal 31 muka surat.

Pendakwa raya berusaha untuk menggambarkan Kelly semasa perbicaraan sebagai pemangsa dengan corak penderaan selama beberapa dekad yang tidak menunjukkan penyesalan atas apa yang telah dilakukannya.

Pendakwa raya telah meminta hakim menjatuhkan hukuman penjara lebih 25 tahun kepada Kelly.
Pendakwa raya telah meminta hakim menjatuhkan hukuman penjara lebih 25 tahun kepada Kelly.
REUTERS/Jane Rosenberg

“Sememangnya, dekad jenayah defendan nampaknya telah didorong oleh narsisisme dan kepercayaan bahawa bakat muziknya membebaskannya daripada sebarang keperluan untuk mengesahkan kelakuannya — tidak kira betapa pemangsa, berbahaya, memalukan atau menghina orang lain — kepada struktur undang-undang,” kata memo itu.

Jennifer Bonjean, seorang peguam yang juga telah mewakili pelakon dan pelawak yang memalukan Bill Cosbytelah meminta hukuman penjara kurang daripada 14 tahun.

Pasukan pembelaan cuba menggambarkan penuduh yang memberi keterangan sebagai peminat yang dihina, dan berkata Kelly tidak sepatutnya mendapat lebih banyak masa untuk mendera mangsa yang dirujuk di mahkamah sebagai “Jane” yang ibu bapanya meminta bantuannya dalam kerjaya muziknya.

“Rekod itu menunjukkan bahawa ibu bapa Jane mengarahkan Jane berbohong kepada defendan tentang umurnya dan kemudian menggalakkannya untuk menggodanya,” kata peguam Kelly dalam memo mahkamah.

Terdapat kira-kira 45 saksi dipanggil semasa perbicaraan, dengan keterangan penuh sebak daripada mangsa Jerhonda Pace, yang menggambarkan konfrontasi dengan Kelly yang marah, yang katanya telah memukulnya dan memaksanya melakukan seks oral ke atasnya.

Seorang saksi memberi keterangan mengenai Kelly melakukan seks oral terhadap penyanyi Aaliyah ketika dia baru berusia 13 atau 14 tahun.

R. Kelly dengan Aaliyah
Saksi dalam perbicaraan Kelly menerangkan butiran mengenai perkahwinannya dengan penyanyi Aaliyah ketika dia baru berusia 15 tahun.
SEUMUR HIDUP

Saksi menyifatkan skim untuk Kelly mengahwini Aaliyah secara haram pada 1994, ketika dia baru berusia 15 tahun dan dia berusia 27 tahun. Kelly didakwa takut gadis itu mengandung dan mengahwininya dengan idea itu akan membantu dia mengelakkan tuduhan kerana melakukan hubungan seks dengan kanak-kanak bawah umur, dan menghalangnya daripada memberi keterangan terhadapnya. Seorang bekas anggota rombongan Kelly memberi keterangan dia merasuah seorang pegawai untuk mendapatkan idea palsu Aaliyah menunjukkan dia berusia 18 tahun supaya perkahwinan itu boleh diteruskan.

Aaliyah meninggal dunia dalam nahas kapal terbang pada 2001 pada usia 22 tahun.

Kelly juga menghadapi tuduhan di Minnesota dan tuduhan persekutuan pornografi dan halangan di Illinois.

Pemenang Grammy tidak memberi keterangan dalam pembelaannya semasa perbicaraan di New York, tetapi terkenal mengalami histeria semasa wawancara CBS News 2019 dengan Gayle King dan menafikan sebarang salah laku. Temu bual itu dibuat selepas siri “Surviving R. Kelly,” yang mendokumentasikan beberapa dakwaan terhadapnya.

Dia boleh memilih untuk membuat kenyataan pada hukumannya pada hari Rabu.

Dengan wayar Pos

We want to give thanks to the author of this short article for this awesome web content

R. Kelly mungkin berdepan hukuman penjara seumur hidup pada hukuman pemerdagangan seks hari ini


You can find our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/