Rancangan Netflix baharu ‘The Ultimatum’ lebih liar daripada ‘Love is Blind’

Ketiadaan membuatkan hati bertambah sayang … atau tidak.

Pada siri temu janji realiti baharu Netflix “The Ultimatum: Marry or Move On” (tayangan perdana Rabu, 6 April), enam pasangan berpisah buat sementara waktu daripada pasangan mereka untuk berkencan dengan orang lain — malah sehingga tinggal bersama orang lain. Pada penghujung pengalaman pahit itu, mereka mesti memutuskan sama ada mereka bersedia untuk kembali bersama dengan pasangan asal mereka … atau jika mereka merasakan percikan api dengan orang lain, dan mahu meneruskan. Tidak menghairankan, persembahan itu dicipta oleh jenius yang sama di belakang “Cinta itu buta,” dan, seperti siri itu, dihoskan oleh Nick dan Vanessa Lachey.

“Ia adalah pelik, ia adalah pengalaman yang sangat unik,” Lauren Pounds, 30, seorang pelayan bar dari Austin, Texas (seperti semua orang di rancangan itu), memberitahu The Post tentang berada di pameran itu. “Selepas dua setengah tahun menjalinkan hubungan, dilemparkan kembali kolam temu janji adalah satu perkara yang janggal. Ia sangat tidak wajar. Kamu pergi [on the show] dalam hubungan yang komited, dan mereka memecah belahkan anda dan meletakkan anda pada kencan pantas. Dan anda kelihatan melihat orang anda sedang temu janji dengan orang lain. Dan kemudian anda dipisahkan daripada mereka, dan tidak dibenarkan bercakap, dan kemudian anda perlu berpindah dengan orang yang tidak dikenali… ia benar-benar gila.”

“The Ultimatum” menampilkan pasangan Lauren dan Nate (kiri) serta sesama pasangan Hunter dan Alexis (kanan).
Nick dan Vanessa Lachey ialah hos bagi "Ultimatum."
Nick dan Vanessa Lachey ialah hos “The Ultimatum.”
ILANA PANICH-LINSMAN/NETFLIX

Lauren meneruskan “The Ultimatum” dengan Nate, teman lelakinya yang dikenalinya dalam beberapa kapasiti selama lebih sedekad. Nate mahukan anak, tetapi Lauren cenderung ke arah kehidupan tanpa kanak-kanak.

“Ia bukan tidak sukar atau ya sukar, ia hanya sesuatu yang saya rasa saya perlu meneroka lebih banyak lagi,” katanya. “Jadi, semasa saya pergi ke sana, saya mempunyai pemikiran bahawa saya akan memikirkannya secara ajaib dengan orang lain. Saya mahu mengahwininya, dan dia mahu mengahwini saya, dan itu hanya soal anak-anak, yang sangat mengecewakan, kerana segala-galanya dalam hubungan kami sangat baik.

Lauren tidak gemar menonton Nate pergi temu janji dengan gadis lain dalam rancangan itu, bagaimanapun, dan dia juga mengakhiri beberapa hari menangis di bilik mandi.

Zay (kiri) dan Rae, pasangan lain "Ultimatum."
Zay (kiri) dan Rae, pasangan lain di “The Ultimatum.”
Randall, kiri, dan Shanique, pasangan lain "Ultimatum."
Randall (kiri) dan Shanique, pasangan lain di “The Ultimatum.”

“Cara tarikh itu ditetapkan, saya sedang duduk bercakap dengan lelaki lain, yang teman wanitanya duduk dan bercakap dengan Nathan hanya beberapa kaki jauhnya. Jadi saya benar-benar terharu… dan saya seperti, ‘Ya Tuhan, ini mengerikan. Ini adalah luar biasa, anda tidak sepatutnya melihat pasangan anda berkencan dengan orang lain yang pasangannya awak pada tarikh dengan, juga. Ia benar-benar tidak kemas. Saya seperti, ‘Apa yang saya lakukan untuk kita?’”

Makluman spoiler — Lauren dan Nate akhirnya meninggalkan rancangan itu lebih awal, dan menarik palam pada keseluruhan usaha. “Saya fikir dengan berkencan dengan orang lain, saya menyedari, ‘Ya tuhan saya, saya tidak mahu berada dalam adegan ini lagi,” katanya. “Sepanjang masa, saya membandingkan segala-galanya dengan Nathan, dan saya seperti, ‘Saya mempunyai orang yang baik, saya benar-benar tidak mahu melalui ini lagi, saya tidak mahu menjadi bujang.’ Dan saya dapati orang saya, saya hanya perlu menyelesaikan masalah saya secara khusus dengan dia, dan tidak fokus kepada orang lain.”

April Marie, 24, dan seorang perekrut korporat, pergi ke rancangan itu kerana teman lelakinya yang berusia dua tahun, Jake Cunningham, 26, telah mengheret kakinya ketika hendak menetap.

Dia berkata pergi dating dengan orang lain adalah “pengalaman yang menyeronokkan.”

“Saya seorang manusia, dan ia membuka kulit saya kepada perasaan rama-rama genit itu lagi. Seronok melihat, ‘Beginilah jadinya tanpa Jake,’” katanya.

Jake Cunningham dan April Marie duduk di atas sofa.
Jake (kiri) dan April meneruskan “The Ultimatum,” untuk mencari titik persamaan.

Tetapi, April juga menyakitkan apabila melihat Jake masih bujang dan bergaul.

“Di bahagian belakang fikiran saya, melihat Jake berseronok… pastinya amat kesal pada masa penggambaran. Jadi ia adalah tiga minggu yang sangat tidak selesa untuk dating [someone else], dan cuba menghubungi Jake dan bercakap dengannya, tetapi kami tidak bertentang mata. Ia berasa agak trauma, seperti, ‘Apa yang saya buat?’”

Tetapi, selama tiga minggu yang dihabiskan April bersama lelaki lain dalam rancangan itu, dia dapat mencari kejelasan.

"Ultimatum" Randall, Hunter, dan Zay bersulang untuk kehidupan bujang mereka yang baru.
Lelaki “The Ultimatum” Randall, Hunter, dan Zay bersulang untuk kehidupan bujang mereka yang baru.
JODY DOMINGUE/NETFLIX

“Pengalaman itu adalah masa dalam hidup saya,” katanya. “Dating [the other guy], kami melakukan sesuatu setiap hari, dan setiap malam ia adalah sesuatu yang baharu. Saya seperti, ‘Inilah yang sepatutnya dirasakan oleh hubungan. Sebuah perhubungan harus bersifat mencabar.’ Itu adalah takeaway saya. ‘Saya mahu perasaan ini sekarang, dan saya mahu perasaan ini walaupun selepas meninggalkan persembahan.’ Jadi hubungan [with the other guy] kebanyakannya tentang saya mencari diri saya sendiri.”

Akhirnya, dia berkata, dia bersyukur kerana dia meneruskan “The Ultimatum.”

“Ia adalah tiga bulan paling sukar dalam hidup saya,” katanya. “Tetapi kadang-kadang anda memerlukan pelajaran yang sukar untuk mempelajari apa yang anda perlukan.”

We would love to thank the writer of this post for this amazing content

Rancangan Netflix baharu ‘The Ultimatum’ lebih liar daripada ‘Love is Blind’


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/