Reaksi gadis kecil menjadi tular di tengah-tengah 1.5 juta tidak suka pada treler ‘Little Mermaid’

Treler penggoda “The Little Mermaid” telah dikeluarkan pada hari Jumaat untuk ulasan bercampur-campur.

Media sosial dibanjiri dengan video comel gadis kulit hitam yang teruja mendapati Ariel baharu, yang dimainkan oleh Halle Bailey, kelihatan seperti mereka.

Satu TikTok viraldengan kapsyen, “apabila puteri Disney kegemaran anda kelihatan seperti anda,” menunjukkan seorang kanak-kanak perempuan berusia 3 tahun segera duduk sebaik sahaja Ariel berenang melintasi skrin.

Little Avery tercungap-cungap dan terpesona sepenuhnya dengan treler itu. Dia meletakkan tangannya di atas jantungnya dan berkata, “Saya rasa dia coklat.”

Benar-benar berseri-seri, gadis muda itu mengisytiharkan “Ariel coklat itu comel.” Video itu dengan cepat memperoleh 5.3 juta tontonan dan beribu-ribu komen daripada orang yang menyatakan cinta mereka terhadap video yang menyentuh hati itu, termasuk Bailey sendiri.

“Ya ampun, hati saya,” penyanyi R&B itu menjawab video itu.

Dalam satu lagi video viral, seorang bayi perempuan hitam menjadi terpukau dengan treler itu. Apabila Ariel tiba di skrin dan mula menyanyi, bayi itu meletakkan mainannya dan berhenti bermain, benar-benar terpikat dengan treler itu.

“Terima kasih kerana memberi bayi saya @halle ini,” ibu Cheryl Neufville memberi kapsyen video itu, yang telah mengumpul 7.3 juta tontonan dalam masa kurang daripada 24 jam.

Bailey sendiri telah berkongsi semula beberapa video comel di akaun Twitter peribadinya.

“KI hanya menangis teresak-esak menonton ini, terima kasih dia sangat manis,” komen penyanyi itu pada video seorang gadis muda kulit hitam tersengih sepanjang treler. “Itu Ariel?” Sienna kecil bertanya kepada ibunya dalam video sambil ketawa teruja.

Little Avery segera duduk apabila dia mula-mula melihat treler baharu dengan teruja memberitahu ibunya: “Ariel coklat itu comel.”


1663184425 712 Reaksi gadis kecil menjadi tular di tengah tengah 15 juta tidak

“Terima kasih kerana memberi bayi saya @halle ini,” ibu Cheryl Neufville menulis di TikTok.


1663184425 935 Reaksi gadis kecil menjadi tular di tengah tengah 15 juta tidak

Gadis-gadis muda kulit hitam di seluruh dunia teruja untuk menemui filem “The Little Mermaid” yang akan datang itu dibintangi oleh seorang pelakon warna.


1663184425 967 Reaksi gadis kecil menjadi tular di tengah tengah 15 juta tidak

Media sosial dibanjiri dengan video reaksi menggembirakan gadis kulit hitam terhadap treler pertama.


Pelakon itu juga berkongsi a kompilasi video gadis kulit hitam kecil menjadi sangat gembira apabila mendapati Ariel baharu itu “berwarna coklat seperti saya.”

“Orang ramai telah menghantar reaksi ini kepada saya sepanjang hujung minggu dan saya sangat kagum ini bermakna dunia kepada saya,” kata Bailey pada Twitter.

Disney mengumumkan pada 2019 bahawa pelakon “Grown-ish” itu akan membintangi sebagai puteri popular dalam pembuatan semula aksi langsung kelas itu dan serta-merta mendapat pelbagai reaksi.

Treler rasmi yang disiarkan di saluran YouTube Walt Disney Studios pada hari Jumaat telah mengumpul 13.9 juta tontonan dan dikira dalam beberapa hari. Video itu mempunyai 626,000 suka, tetapi Disney terpaksa melumpuhkan ketidaksukaan selepas menerima 1.5 juta tanda tidak suka dalam masa dua hari sahaja, Surat Harian dilaporkan.

Ada di Twitter untuk menyuarakan kekesalan mereka terhadap Ariel yang dipermainkan oleh seorang wanita kulit hitam menggunakan hashtag #NotMyAriel, tetapi ramai yang menyindir dengan kelucuan itu.

Komen pengkritik telah dicemari dengan perkauman yang menyatakan ketidaksetujuan mereka terhadap lakonan Bailey, dengan menyatakan bahawa filem animasi asal 1989 “The Little Mermaid” menggambarkan Ariel sebagai berkulit putih. Sementara itu, yang lain telah menyatakan bahawa puteri duyung adalah watak fiksyen dalam dunia ajaib di mana kaum tidak mengambil kira cerita watak itu.

Suara Ariel yang asli, Jodi Benson, telah menyokong tindakan balas Bailey peranan ikonik sejak Disney mula-mula mengumumkan pelakon.

“Perkara yang paling penting ialah menceritakan kisah itu,” kata Benson.

“The Little Mermaid” versi Bailey akan menjadi sebahagian daripada dunia kita pada 26 Mei 2023.We would love to thank the writer of this post for this incredible web content

Reaksi gadis kecil menjadi tular di tengah-tengah 1.5 juta tidak suka pada treler ‘Little Mermaid’


Explore our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/