Reaksi Pertama ‘Thor: Love and Thunder’ Memuji Filem Marvel sebagai ‘Letupan yang Vivid dan Vibrant’

Reaksi pertama telah mencurah-curah untuk Taika Waititisangat dinanti-nantikan “Thor: Cinta dan Guruh,” yang mempunyai tayangan perdana dunia pada 23 Jun di Hollywood. Jangkaan untuk kemasukan terbaru Marvel Cinematic Universe adalah tinggi memandangkan filem komik terakhir Waititi, “Thor: Ragnarok,” secara meluas dianggap sebagai salah satu filem Marvel terbaik.

Menurut wartawan dan pengkritik di media sosial, jangkaan itu dipenuhi. Pengkritik filem Simon Thompson menulis, “#ThorLoveAndThunder ialah letupan yang jelas dan bersemangat yang menyampaikan. Thor Hemsworth kekal sebagai permata dalam mahkota Marvel. Bale’s Gorr ialah boogeyman pembunuh yang menggabungkan suasana berkhemah dan menyeramkan. Portman’s Foster dan Thompson’s Valkyrie ialah gandingan terkemuka. Zeus Crowe ialah *cium chef.*”

Wartawan orang dalam Kirsten Acuna bersetuju dan secara khusus memuji persembahan Christian Bale sebagai Gorr, menulis bahawa dia “mengancam fenomenal” dan “salah seorang penjahat Marvel paling menyeramkan yang pernah kami lihat di skrin.”

Pengkritik Courtney Howard menggembar-gemburkan arahan Taika Waititi, mengatakan bahawa dia menyampaikan “tontonan yang subversif, tidak sopan” dengan “cerita yang hebat, pertaruhan dan pembinaan watak.”

Ada yang lebih mengkritik filem itu, seperti penulis kanan Bro Bible Eric Italiano, yang pada umumnya menyukai “Cinta dan Guruh” tetapi mengatakan plot itu “terasa rata dan tidak bercabang.”

Berlatarkan selepas peristiwa “Avengers: Endgame,” sekuel terbaru “Thor” mendapati superhero Chris Hemsworth bergandingan dengan Korg (disuarakan oleh Waititi), Valkyrie (Tessa Thompson) dan Jane Foster (Natalie Portman) untuk menghentikan Gorr the God Butcher ( Bale) daripada menghapuskan semua tuhan. Kembalinya Portman ke MCU telah menghasilkan buzz paling banyak untuk “Thor: Love and Thunder” menjelang tayangannya. Portman duduk di luar “Ragnarok” dan muncul dalam filem baru sebagai Mighty Thor, yang juga mendapati dia memegang tukul mistik Mjolnir.

“Pada ‘Black Swan,’ saya diminta untuk menjadi sekecil mungkin,” Portman baru-baru ini memberitahu Kepelbagaian untuk cerita penutup. “Di sini, saya diminta untuk menjadi sebesar mungkin. Itulah cabaran yang menakjubkan — dan juga keadaan fikiran sebagai seorang wanita.”

“Saya telah melihat dia memainkan watak saintis dalam ‘Thor’ 1 dan 2, dan nampaknya sia-sia untuk melakukannya sekali lagi,” tambah Waititi tentang membawa Portman kembali sebagai wira adiwira. “Watak itu terasa seperti minat cinta sahaja. Ia adalah seorang Earthwoman yang berlari-lari menjadi manusia dan tidak begitu penting sepanjang masa.”

“Thor: Love and Thunder” ditayangkan di pawagam seluruh negara pada 8 Julai. Lihat lebih banyak reaksi pertama dalam siaran di bawah.We want to thank the author of this post for this outstanding material

Reaksi Pertama ‘Thor: Love and Thunder’ Memuji Filem Marvel sebagai ‘Letupan yang Vivid dan Vibrant’


You can view our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/