Remaja, wanita dalam tahanan dalam tembakan maut PnB Rock di Roscoe; ayah dicari

Seorang remaja lelaki dan seorang wanita ditahan dalam pembunuhan penyanyi rap PnB Rock, yang ditembak mati dua minggu lalu di Roscoe’s House of Chicken & Waffles di LA Selatan, polis Los Angles mengesahkan kepada The Times pada hari Rabu. Pihak berkuasa sedang mencari suspek ketiga, yang dikenali sebagai bapa kanak-kanak itu, yang mereka sifatkan sebagai bersenjata dan berbahaya.

LAPD Kapten Kelly Muniz berkata pasukan petugas persekutuan menahan dua orang pada Selasa dalam pembunuhan Rock. Seorang bawah umur ditahan kerana disyaki membunuh di Lawndale, dan Shauntel Trone, 38, ditahan kerana disyaki terlibat dalam pembunuhan, kata Muniz. Suspek ketiga, Freddie Lee Trone, 40, masih bebas, katanya.

Sumber penguatkuasa undang-undang memberitahu The Times bahawa suspek pembunuhan adalah anak lelaki Freddie Trone yang berusia 17 tahun.

Shauntel Trone telah ditangkap di Gardena dan ditahan di penjara stesen komuniti 77th Street sejurus sebelum 8 malam Selasa, rekod penahanan menunjukkan. Dia telah ditangkap atas tuduhan salah laku oleh polis Culver City empat hari selepas penembakan maut penyanyi rap itu, menurut rekod tempahan penjara Los Angeles County sheriff.

Gambar Freddie Trone dikeluarkan oleh penyiasat pada hari Rabu dalam usaha untuk mengesannya dan menangkapnya. Pihak berkuasa percaya Trone terlibat dalam pembunuhan penyanyi rap, yang berlaku semasa rompakan ganas di dalam kedai makan Manchester Avenue pada 12 September.

Dalam serangan di Roscoe, seorang lelaki bersenjata menuntut barang kemas dan barang berharga lain sebelum bergelut dengan PnB dan melepaskan tembakan, Ketua LAPD Michel Moore berkata.

Moore berkata tembakan berlaku sejurus selepas penyanyi rap itu ditandakan dalam talian sebagai berada di restoran, dan polis sedang menyiasat sama ada itu yang mendorong serangan itu. Polis berkata jenayah seperti itu dikaitkan dengan media sosial jarang berlaku. Tetapi Moore berkata dia bimbang tentang percambahan senjata api di jalanan yang digunakan oleh perompak yang menyasarkan mangsa untuk barang kemas mewah.

Sumber penguatkuasa undang-undang yang tidak diberi kuasa untuk membincangkan siasatan berkata berdasarkan bukti yang dikumpul setakat ini, Trone dan anaknya berada di tempat letak kereta Roscoe sebelum sebarang siaran media sosial berkaitan kehadiran Rock di situ dihebahkan secara dalam talian.

Rock, 30, yang nama sebenarnya Rakim Allen, telah berada di restoran itu bersama teman wanitanya, yang telah menyiarkan foto bertanda lokasi dalam catatan Instagram yang dipadamkan. Tembakan itu menghidupkan semula perbincangan tentang bahaya penggunaan media sosial masa nyata oleh selebriti yang menyiarkan tentang lokasi dan harta mewah mereka.

Pembunuhan itu mencetuskan kesedihan dan kemarahan di kalangan peminat serta aktivis masyarakat, yang mengatakan keganasan di kedai makan popular tidak boleh diterima.

“Saya mahu melihat masyarakat sembuh. Perlu ada strategi yang lebih komprehensif untuk menjelaskan bahawa mengambil barang material seperti jam tangan yang mahal tidak bernilai lebih daripada satu nyawa,” kata Skipp Townsend, ahli campur tangan geng lama di Los Angeles.

Dia menunjukkan lelaki bersenjata itu boleh membunuh begitu ramai orang dalam kerumunan makan tengah hari.

“Ini berlaku semasa dia sebenarnya sedang makan, dan itu benar-benar tragis,” kata Townsend. “Tangkapan tidak menghentikan keganasan. Penangkapan tidak membawa penutupan kepada keluarga. Kami perlu melakukan strategi jangka panjang yang menghalang seseorang daripada mempertimbangkan tindakan sedemikian.”

Pada masa pembunuhan Rock, Trone dalam percubaan selepas disabitkan pada Februari 2021 sebagai penjenayah yang memiliki senjata api. Trone menerima hukuman penangguhan tiga tahun, 43 hari perkhidmatan masyarakat dan dua hari penjara. Dia pada asalnya ditangkap pada 12 Ogos 2020, dengan senjata api di khalayak ramai bersama peluru.

Pada Ogos tahun lalu, dia dituduh melanggar percubaan tetapi akhirnya dibenarkan untuk kekal bebas, rekod mahkamah menunjukkan. Rekod menunjukkan dia didakwa dengan tiga jenayah, tetapi pendakwa raya bersetuju untuk menggugurkan pemilikan haram senjata api di khalayak ramai dan tuduhan peluru sebagai pertukaran untuk penjenayah yang memiliki senjata api.

Pada masa penahanan 2020, Trone berada dalam percubaan tiga tahun untuk insiden Julai 2017 di mana dia disabitkan kesalahan memandu kereta dengan tidak menghiraukan keselamatan awam. Pendakwa raya pada masa itu menolak tuduhan memandu di bawah pengaruh sebagai sebahagian daripada pengakuan.

Pada Ogos 2013, dia disabitkan dengan serangan dengan cara yang berkemungkinan menyebabkan kecederaan badan yang besar dan menerima hukuman penjara empat tahun untuk serangan 2012, rekod mahkamah menunjukkan.

We wish to thank the author of this write-up for this remarkable web content

Remaja, wanita dalam tahanan dalam tembakan maut PnB Rock di Roscoe; ayah dicari


Find here our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/