Ricky Martin Dikena Tuntutan Komisen Tidak Berbayar $3 juta; Bekas Pengurus Dakwa Dia Selamatkan Dia Daripada “Dakwaan Berpotensi Mengakhiri Kerjaya”

Ricky MartinBekas pengurus bakat telah mengeluarkan amaran keras kepada pemenang Grammy dan calon Emmy: bayar atau tuai. Khususnya, “melebihi USD $3,000,000, atau mengikut bukti, dan komisen yang tidak dibayar akan terakru secara berterusan,” membaca aduan yang difailkan hari Rabu di Mahkamah Tinggi Los Angeles oleh Rebeeca Drucker terhadap Pembunuhan Gianni Versace: Kisah Jenayah Amerika bintang.

Rebecca Drucker menyelamatkan karier Ricky Martin,” kata pengurus penyanyi “Livin’ la Vida Loca” itu yang sering menyindir 15 halaman pelanggaran kontrak saman dari 2014-2018 dan 2020-2022. “Hanya ada satu masalah: Martin sepenuhnya dan berniat jahat menolak untuk membayar Rebecca jutaan dolar komisen yang dia berhutang kepadanya di bawah perjanjian pengurusan mereka.”

Saman menuntut juri (baca di sini) menambah bahawa “Martin kini telah mengancam Rebecca dan cuba memaksanya menandatangani perjanjian dengan klausa tidak mendedahkan untuk menutup mulut Rebecca mengenai tingkah laku menjijikkan oleh Martin yang telah dia saksikan dan alami.”

Komisen yang tidak dibayar antara wakil dan bekas pelanggan mereka adalah subgenre maya dalam doket LASC. Walau bagaimanapun, dalam kes Martin dan Drucker, yang kedua dengan jelas dan terus terang mahu yang pertama tahu dia “tidak akan didiamkan.” “Selama bertahun-tahun, dia melindungi Martin daripada akibat kecuaiannya yang melulu. Rebecca berbuat demikian bukan sahaja kerana dia pengurusnya, tetapi juga kerana dia menyangka Martin adalah kawan kesayangannya,” membaca saman yang difailkan oleh peguam Joshua M. Rosenberg dan Armound Ghoorchian di Venable LLP.

Kini, dengan penegasan tentang “persekitaran kerja toksik,” “kejadian yang sangat buruk di Dubai yang melibatkan Martin dan wakilnya José Vega” pada 2018, “kehidupan peribadi … dalam keadaan kucar-kacir,” dan “ketidakbayaran cukai Martin dan penyalahgunaan bahannya ,” Drucker dan peguamnya tidak banyak berbuat apa-apa untuk menyembunyikan fakta yang mereka percaya bahawa mereka mempunyai barang untuk Martin jika dia tidak bersetuju.

Menembakkan peluru meriam “dakwaan yang berpotensi menamatkan kerjaya pada September 2020” yang tidak ditentukan merentasi haluan undang-undang, Drucker dan pasukannya memberi isyarat bahawa mereka mungkin bukan satu-satunya yang mempunyai barang yang sepatutnya mengenai Martin. Di tengah-tengah butiran janji dan komisen yang mungkir daripada 5% kepada 10% sebagai sebahagian daripada perdamaian jangka pendek adalah ancaman undang-undang yang dilihat:

Rebecca bukan sahaja bertindak untuk memajukan kerjaya Martin tetapi juga memberikan perkhidmatan untuk melindunginya. Dalam satu contoh di kalangan ramai, pada atau sekitar September 2020, Martin menerima surat daripada peguam litigasi yang sangat dihormati di Los Angeles, California. Rebecca berdiri di sebelah Martin ketika mereka membaca surat undang-undang itu buat kali pertama. Dalam surat itu, peguam itu mengancam untuk memfailkan aduan undang-undang secara terbuka terhadap Martin jika dia tidak membayar wang untuk menyelesaikan tuntutan terhadapnya yang didakwa oleh anak guam peguam ini. Selepas membaca surat undang-undang, Martin rebah. Dia meluahkan rasa takutnya yang teramat kepada Rebecca bahawa jika ancaman ini dilakukan, akibatnya kepada Martin akan menjadi malapetaka.

Sebagai tindak balas, Rebecca dengan pantas membawa masuk salah seorang peguam bela terkemuka di Los Angeles yang sebelum ini disimpan oleh Rebecca untuk pelanggan. Berdasarkan nasihat Rebecca, Martin mengekalkan litigator terkemuka ini untuk mempertahankan diri terhadap tuntutan yang memusnahkan ini. Tidak perlu dikatakan, dakwaan itu akhirnya tidak pernah dilihat cahaya mata. Sekali lagi, Rebecca menyelamatkan kerjaya Martin dengan perkhidmatan pengurusan dan nasihat yang luar biasa yang dia berikan kepadanya semasa pahit ini.

Sementara perkara kecil skandal yang berpotensi menunggu untuk berlaku untuk CAA-Repped Martin kekal di bawah kunci dan kunci, peguam seperti Rosenberg dan Ghoorchian tidak mungkin membuat kenyataan seperti “dakwaan pengakhiran kerjaya” melainkan mereka mempunyai sesuatu untuk menyokongnya.

“Aduan ini hanya mencalarkan permukaan,” itu sahaja yang Rosenberg katakan pada hari Rabu di luar pemfailan. “Rebecca tidak sabar untuk menjalani harinya di mahkamah dan mendakwa tuntutannya di hadapan juri.”

Wakil Martin belum menjawab permintaan untuk mengulas mengenai aduan Drucker atau dakwaannya. Jika mereka berbuat demikian, kami akan mengemas kini cerita ini. Kami tahu bahawa Martin diwakili dalam perkara ini oleh Lavely & Singer, dengan Andrew Brettler mengetuai kes itu.

Bersedia untuk mengeluarkan EP pendamping untuk EP Latin Grammynya yang memenangi Grammy tidak lama lagi Jeda, Martin juga turut serta untuk membintangi siri Apple TV+ yang akan datang Puan American Pie. Komedi yang ditulis oleh Abe Sylvia dan dibimbing oleh Tate Taylor turut menampilkan watak seperti Carol Burnett, Kristen Wiig, Josh Lucas, Allison Janney dan Leslie Bibb.

We want to give thanks to the writer of this article for this incredible material

Ricky Martin Dikena Tuntutan Komisen Tidak Berbayar $3 juta; Bekas Pengurus Dakwa Dia Selamatkan Dia Daripada “Dakwaan Berpotensi Mengakhiri Kerjaya”


Discover our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/