Riley Keough memecah kesunyian mengenai kematian ibu Lisa Marie Presley

Riley Keough telah memecah kesunyian mengenai kematian ibunya Lisa Marie Presley sebelum waktunya.

Pelakon itu, 33, menyiarkan fotonya semasa kanak-kanak memegang bunga sambil memandang ibunya. di Instagram Jumaat, seminggu selepas kematian Lisa Marie.

Dia menulis kapsyen siaran itu dengan emoji hati merah.

Riley Keough semasa kecil memandang ke arah Lisa Marie Presley sambil memegang bunga.
Riley Keough berkongsi foto patah balik dengan arwah ibunya, Lisa Marie Presley.
rileykeough/Instagram

Lisa Marie, anak tunggal Elvis Presley dan Priscilla Presley, meninggal dunia pada 12 Jan selepas mengalami serangan jantung. Dia berumur 54 tahun.

“Dengan berat hati saya mesti berkongsi berita yang mendukacitakan bahawa anak perempuan saya yang cantik, Lisa Marie, telah meninggalkan kami,” kata Priscilla, 77, dalam satu kenyataan. “Dia adalah wanita yang paling bersemangat, kuat dan penyayang yang pernah saya kenali.”

Riley Keough dan Lisa Marie Presley
Keough ialah anak perempuan sulung Presley.
lisampresley/Instagram

Pada awal hari itu, pelakon “Dallas” itu bergambar bergegas ke sisi katil Lisa Marie di Hospital West Hills di Los Angeles, tempat penyanyi “Lights Out”. berada dalam keadaan kritikal.

“Dia kini menerima penjagaan terbaik,” kata Priscilla kepada The Post beberapa jam sebelum kematian anak perempuannya. “Tolonglah jaga dia dan keluarga kami dalam doamu.”

Riley Keough dan Lisa Marie Presley di atas permaidani merah.
Presley berkongsi Riley dengan bekas suami Danny Keough.
Imej Getty untuk ELLE

Keough mempunyai hubungan rapat dengan ibunya, yang sering menyiarkan foto bintang “Daisy Jones & The Six” di Instagram.

Dalam satu siaran pada hari lahirnya pada Februari 2021, Lisa Marie menulis“Seperti setiap hari [sic]saya tidak akan berjaya tanpa mereka bertiga di sisi saya,” merujuk Keough dan anak kembarnya, Finley dan Harper.

Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough dan Finley Lockwood menghadiri majlis tiga generasi.
Lisa Marie menghadiri majlis tiga generasi bersama anak perempuannya dan ibunya, Priscilla Presley, pada tahun 2022.
FilemMagic

Lisa Marie berkongsi Riley dan anak lelaki Benjamin Keough, yang mati bunuh diri pada usia 27 pada Julai 2020, bersama suami pertamanya, Danny Keough. Bekas pasangan itu berkahwin dari 1988 hingga 1994.

Dia menjadi ibu bapa bersama Finley dan Harper yang berusia 14 tahun dengan suami keempatnya, Michael Lockwood, yang kepadanya dia berkahwin dari 2006 hingga 2021.

Lisa Marie juga pernah berkahwin dengan Michael Jackson dari 1994 hingga 1996 dan Nicolas Cage dari 2002 hingga 2004, walaupun dia tidak mempunyai anak dengan mendiang King of Pop atau pemenang Oscar.

Lisa Marie Presley bergambar bersama tiga anak perempuannya.
Lisa Marie juga mempunyai anak kembar dengan bekas suami Michael Lockwood.
lisampresley/Instagram

Selepas kematian bekas isterinya, Lockwood, 61, mengeluarkan kenyataan melalui peguamnya berkata “dunianya [had] telah dipalingkan ke telinganya.”

Sementara itu, Cage, 59, berkongsi bahawa dia “patah hati” tetapi mendapati “sesetengah penghiburan percaya [Lisa Marie] bertemu semula dengan anaknya, Benjamin.”

Lisa Marie Presley bergambar bersama empat anaknya.
Anak lelaki Lisa Marie, Benjamin, meninggal dunia pada 2020.
lisampresley/Instagram

Lisa Marie telah terbuka tentang kesedihan yang dia alami selepas itu kehilangan Benjamin akibat luka tembakan yang dilakukan sendiri.

Dia terus terang menulis dalam esei Ogos 2022 bahawa dia “pukul [herself] naik tanpa jemu dan kronikmenyalahkan [herself] setiap hari” untuk kematian tragis anaknya.

Lisa Marie Presley memeluk Riley Keough dari belakang.
Lisa Marie kerap berkongsi foto dengan anak sulungnya di media sosial.
rileykeough/Instagram

Riley juga bercakap tentang “penderitaan” sambil meratapi arwah abangnya.

“Saya secara amnya cuba untuk bersyukur untuk segala-galanya pada masa ini, cuba beroperasi dalam cinta, dan memastikan hati saya terbuka, dan memberi serta menerima cinta,” katanya kepada InStyle pada Jun 2021.

“Dan bukan dengan cara woo-woo, kerana saya pasti mempunyai hari yang sukar, dan semua jenis kesakitan dan penderitaan dan semua itu. Tetapi saya fikir apabila anda menyedari bahawa itu adalah sebahagian daripadanya, dan jangkaan anda bukan hanya untuk merasai kegembiraan, itu adalah perubahan sebenar bagi saya dalam mencari detik dan perkara untuk tersenyum.We want to say thanks to the writer of this article for this amazing material

Riley Keough memecah kesunyian mengenai kematian ibu Lisa Marie Presley


Discover our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/