Russo Bros.’ Belanjawan Belon Pembaikan Kreatif ‘Citadel’ Siri Amazon kepada $200M-Plus (Eksklusif)

Ia ditetapkan untuk menjadi siri Amazon Prime Video unggul, dengan bakat Hollywood terkemuka membimbing apa yang dibayangkan sebagai francais utama untuk gergasi e-dagang itu. Walau bagaimanapun, kelebihan kos dan perbezaan kreatif sedang melanda siri yang secara senyap-senyap menjadi salah satu rancangan paling mahal pernah dihasilkan.

jumpa Citadelsiri acara global daripada Avengers dan Lelaki kelabu pengarah Joe dan Anthony Russo dan jurutulis filem dan televisyen Josh Appelbaum dan Andre Nemec.

Pelbagai sumber memberitahu Wartawan Hollywood bahawa perbezaan dalam penglihatan membawa kepada keluarnya separuh pasukan kreatif dan telah memaksa rancangan itu — thriller pengintip yang bertujuan untuk melancarkan spin-off tempatan — menjadi pusingan penggambaran semula yang mahal.

Kini, siri tujuh episod yang telah menelan belanja sekurang-kurangnya $160 juta bersih, menambah $75 juta, kata sumber, dan berada di landasan untuk menjadi rancangan kedua termahal yang pernah dibuat. Kos yang semakin meningkat dan penggambaran semula datang apabila Amazon dilancarkan The Lord of the Rings: The Rings of Poweryang mempunyai perbezaan sebagai paling mahal dalam sejarah televisyen, dengan kos hak sahaja $250 juta dan kos musim pertama dikatakan sekurang-kurangnya $465 juta.

Peperangan penstriman telah meningkatkan belanjawan untuk rancangan dan filem dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila syarikat cuba untuk saling bekerjasama untuk menstrim bola mata. Dalam kes Cincin Kuasa, ia mungkin berjaya, kerana rancangan itu kebanyakannya mendapat ulasan yang memberangsangkan yang turut memuji nilai pengeluaran yang dilihat pada skrin. Walaupun masih terlalu awal untuk menilai Citadel’Nasib, perjuangan di belakang tabir menunjukkan bagaimana tekanan siri seperti itu boleh menyebabkan rehat dalam perkongsian kreatif — dan bagaimana nampaknya tiada siling untuk perbelanjaan dalam mencari siri acara marquee.

Citadel adalah projek semangat untuk Amazon Studios ketua Jennifer Salke, yang sedang mencari gelaran besar untuk membuat gelombang. Dan dia mendapatnya: An Avengers-Pertunjukan pengintip gaya, dengan pengintip dari negara utama yang berkumpul untuk misi muktamad. Dan lebih keren lagi, rancangan itu akan menghasilkan spinoff tempatan, dengan watak pengintip mempunyai pengembaraan mereka sendiri di halaman rumah mereka. India, Itali dan Mexico adalah antara negara yang menjadi sasaran.

Citadel telah ditubuhkan dan diberi lampu hijau dengan penuh kemeriahan, setimpal dengan bakat yang terlibat. Saudara-saudara Russo, yang akan menjadi penerbit eksekutif, hangat dengan filem blockbuster mereka berturut-turut Avengers wayang. Dan Appelbaum dan Nemec, sebahagian daripada kolektif penulisan skrip yang dikenali sebagai Midnight Radio, terkenal dengan karya TV dan filem terkenal mereka seperti Mission: Impossible — Ghost Protocol dan Teenage Mutant Ninja Turtles. Kumpulan itu adalah simpatico dengan Russos, mempunyai perkongsian yang termasuk perjanjian pandangan pertama dengan syarikat pembuat filem, AGBO.

Game of Thrones pelakon Richard Madden dan Priyanka Chopra Jonas dilakonkan sebagai peneraju, dengan pelakon menghabiskan sebahagian besar tahun 2021 untuk penggambaran rancangan itu, yang berakhir pada bulan Disember.

Ketika itulah pasukan produksi di belakang Citadel mula runtuh menjadi puak. Menurut sumber, Amazon mempunyai beberapa tempahan tentang rakaman awal, dengan Russos, yang kurang terlibat kerana tumpuan pada projek tindakan mahal mereka sendiri, Lelaki Kelabu, payung terjun masuk. Ini membawa perbezaan kreatif dan membawa kepada dua pemotongan bersaing, satu ditolak oleh Russos, satu lagi oleh Appelbaum dan Nemec. Ketika minggu berlalu, komitmen projek lain telah mengurangkan kem kreatif kepada dua kuasa yang bertentangan, Joe Russo dan Appelbaum, yang merupakan pelumba siri itu.

Amazon memilih untuk bertaruh pada Russos, dan beberapa hari sebelum Krismas, Appelbaum telah dilepaskan. Kata satu sumber yang berkaitan dengan projek itu, “Apa yang sepatutnya berlaku ialah Joe berpaling kepada Josh dan berkata, ‘Mari kita bersama-sama dan perbaiki ini’ dan bukannya pergi secara solo. Bukan itu yang sepatutnya dilakukan oleh rakan kongsi.”

Walau bagaimanapun, Appelbaum tidak pergi sendirian. Brian Kirk, terkenal dengan karyanya Game of Thrones dan Penny Dreadfuldan yang mengarahkan lima daripada tujuh episod, juga keluar, begitu juga penerbit baris Sarah Bradshaw, antara lain.

Amazon tidak mempunyai ulasan mengenai belanjawan atau pintu keluar. Dua orang dalam menyatakan bahawa walaupun bajet mencecah lebih daripada $250 juta kasar, itu termasuk kos COVID-19 yang tinggi, tidak diambil kira apabila siri itu pada mulanya dinyalakan hijau. Ia juga tidak mengambil kira kredit cukai yang ketara untuk penggambaran di tempat seperti London.

AGBO tiada komen. WME, yang mewakili Appelbaum dan Nemec, juga tidak mempunyai ulasan.

Orang dalam lain menyatakan bahawa merentasi landskap televisyen, lebihan kos dan baik pulih rancangan telah berlaku dengan lebih kerap dalam beberapa tahun kebelakangan ini. “Banyak rancangan menderita kerana eksekutif tidak berpengalaman untuk tahap pengeluaran ini atau berurusan dengan artis,” kata seorang veteran TV. Citadel’Skalanya sangat kompleks sehingga menembak tiga unit sekaligus, menurut sumber.

Tidak jelas di mana dan bagaimana visi yang berbeza untuk persembahan itu timbul. Seorang yang biasa dengan konflik itu berkata versi juruterbang Appelbaum memperkenalkan pengintip melalui urutan ski dan luncur luncur yang menakjubkan, menyediakan situasi mata-mata-vs.-perisik sebelum memajukan semula cerita lima tahun, dengan wira tidak mempunyai ingatan daripada pekerjaan mereka sebelum ini. Versi Russo, menurut sumber ini, bermula pada tanda lima tahun itu, mengetepikan urutan tindakan.

Walau apa pun, AGBO, kini bertanggungjawab Citadel, dan Amazon mengupah David Weil untuk menulis semula rancangan itu dan memberikannya lebih asas. Weil terkenal sebagai pencipta Pembururancangan memburu Nazi yang mendapat sambutan baik di Amazon yang dibintangi oleh Logan Lerman dan Al Pacino.

Thomas Sigel, seorang ahli sinematografer veteran yang telah menerajui dua daripada episod Citadel, secara rasmi mengambil alih mengarahkan penggambaran semula, yang berlangsung sepanjang musim bunga dan ke awal musim panas. Sigel mempunyai sejarah yang mantap dengan Russos. Dia adalah pengarah fotografi mereka ceriyang mereka arahkan, dan seterusnya Pengekstrakan, yang mereka hasilkan. Satu sumber, bagaimanapun, berkata Joe Russo sangat terlibat dengan penggambaran itu. Rancangan itu kini dalam pasca produksi. Tiada tarikh debut telah ditetapkan.

Appelbaum, Nemec dan sepanduk Radio Midnight mereka tidak lagi mempunyai tawaran pandang pertama di AGBO. Kedua-duanya berhenti dari TV dan beralih semula ke penulisan filem. Ironinya, mereka kembali dalam perniagaan dengan Amazon, mengusahakan ciri bertajuk Ketua-ketua Negara yang mempunyai Idris Elba dan John Cena melekat pada bintang.

Peristiwa di sebalik tabir di Citadel mengesahkan reputasi Russos sebagai mungkin paling tidak berjimat cermat dalam kalangan pembuat filem. Lelaki kelabu, dibintangi oleh Ryan Gosling dan Chris Evans, menelan belanja lebih daripada $250 juta dan merupakan filem paling mahal yang pernah dibuat oleh Netflix. Malah drama watak kecil, lakonan Tom Holland cerimenjadi terkenal dengan lebihan kos yang besar.

Para pembikin filem telah memperolehi muhibah yang cukup untuk mewajarkan belanjawan tersebut sebagai pengarah beberapa filem terbesar sepanjang masa dengan Avengers dan Kapten America francais. Pada penstriman, Pengekstrakan berdiri sebagai filem asal keenam paling banyak ditonton Netflix, manakala Lelaki kelabu ialah yang keempat paling banyak dilihat asal, menurut Netflix.

Para pembikin filem juga kekal mahir mencari syarikat untuk mencecah poket mereka, termasuk untuk usaha terbaru mereka, filem thriller sci-fi bertajuk Keadaan Elektrik. Suka Lelaki kelabuia sedang dibuat untuk Netflix, tetapi hanya selepas pertikaian belanjawan dengan Universal, rumah projek sebelumnya, menyebabkan studio meletakkannya dalam pemulihan selepas pengarah menjelaskan bahawa $200 juta tidak mencukupi untuk visi sci-fi mereka.

We want to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Russo Bros.’ Belanjawan Belon Pembaikan Kreatif ‘Citadel’ Siri Amazon kepada $200M-Plus (Eksklusif)


You can find our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/