‘Salah satu malam paling pelik yang pernah kami alami’: Segala-galanya menjadi salah pada ‘AGT’

“Mike, Tuhan sahaja yang tahu apa yang anda fikirkan… kerana ini adalah antara malam paling pelik yang pernah kami alami,” kata Simon Cowell yang jengkel kepada pelawak Mike E. Winfield semasa pusingan kelayakan keempat Selasa. America’s Got Talent. “Dan kemudian anda berjalan, dan anda membawa ia.”

Dapat difahami mengapa Simon begitu lega kerana Mike, pemain kedua hingga terakhir malam yang panjang itu, akhirnya tiba di tempat kejadian. Mike, seorang superstar sejati dalam pembikinan, sebenarnya menepati janji uji bakat pertamanya yang menakjubkan. Malangnya, ramai daripada 10 peserta lain episod itu tidak.

Jika saya jujur, seperti yang dikatakan oleh Simon sendiri, ia hanya kekecewaan demi kekecewaan pada hari Selasa. Malam itu bermula dengan perlahan dengan penari ketuk New Zealand Bayley Graham, yang dipanggil Simon “sedikit mengecewakan”, diikuti oleh kumpulan cappella Acapop!, yang lagu asalnya yang suram dan gaya norak membuatkan Howie Mandel menyerbu mereka dengan warna merahnya yang besar. X. “Apa yang salah dengan awak?” hos Terry Crews menyalak, kerana Howie menghancurkan impian kanak-kanak miskin itu. Simon menyatakan bahawa persembahan kayu Acapop! sebenarnya bertambah baik selepas Howie membujuk mereka… tetapi ia terlalu sedikit, sudah terlambat.

Orang Britain juga tidak menunjukkan prestasi yang lebih baik. Walaupun para juri telah kagum dengan uji bakat penyanyi Southampton Lee Collinson dalam “Better Days” Dermot Kennedy minggu lalu, mereka merungut kerana lagunya yang lebih banyak bercakap minggu ini, “Flowers” arahan Lauren Spencer Smith gagal mempamerkan julat vokalnya. Simon fikir ia berbunyi seperti Lee “membaca surat” dalam kekunci yang salah, dan Howie bahkan merungut, “Jika saya mendengarnya di radio, saya akan membuka saluran itu kerana lagu itu membosankan saya.” (Saya secara peribadi berpendapat mereka terlalu keras terhadap Lee, tetapi ini bukan yang terbaik.)

Kemudian ada London Jackass-gaya lagak ngeri/rombongan komedi Generasi Malas. Mereka sebenarnya kelakar pada kali terakhir, tetapi aksi pelik minggu ini — berkilat-kilat dalam tutus ballerina, memukul satu sama lain di kelangkang mereka dengan pelbagai objek tidak bernyawa, dan bergusti di taman kaktus — memang agak malas. Rakan lelaki Inggeris yang gila, Simon menganggap rutin mereka “cantik,” tetapi mengakui ia “tidak disukai semua orang”; hakim Sofia Vergara pasti tidak menyukainya, jadi dia merah-X’d mereka di tengah-tengah.

Dua impresionis pada hari Selasa, ventriloquist Jack Williams dan penyanyi opera Merissa Beddows, juga menerima ulasan bercampur-campur. Mereka menunjukkan beberapa kemahiran, tetapi kedua-duanya kekurangan komedi. Jack yang tidak berpengalaman pastinya memerlukan bahan komik yang lebih kuat, dan sementara penyamaran Merissa terhadap Cher, Celine Dion, dan Amy Lee Evanescence adalah tepat, dia secara tidak jelas memutuskan untuk menggugurkan elemen komedi yang telah menjadikan uji bakat pertamanya begitu menyeronokkan. Tidak juga tanggapan ringkasnya tentang Lois Griffin dari Lelaki Keluarga boleh meringankan mood hari selasa. Simon menghargai nyanyiannya tetapi mengadu bahawa Merissa tidak mempunyai personaliti, dan Sofia berharap Merissa telah mencipta satu lagi “cerita kecil” untuk mengiringi muzik.

Nah, berita buruk untuk AGT penonton adalah mereka terpaksa mengharungi dua jam persembahan yang kebanyakannya begitu-begitu. Tetapi baik beritanya, ia akan menjadi lebih mudah daripada biasa untuk penonton mengundi melalui hanya dua daripada 11 aksi Selasa ke akhir Musim 17, kerana ini bukan minggu yang kompetitif. Mike E. Winfield yang disebut di atas jelas merupakan aksi teguran malam itu. Dia mungkin, seperti yang diramalkan dengan berani Heidi, bahkan tidak lama lagi menjadi komik berdiri pertama yang pernah menang AGT. ADan walaupun dia tidak, Howie telah menawarkan Mike pekerjaan sebagai pelakon pembukaannya.

Tetapi… siapa yang tinggal, dan siapa lagi yang mempunyai peluang?

Ahli silap mata berkhemah dari Jerman, Jannick Holste mungkin akan mara, memandangkan hakim Heidi Klum mengisytiharkannya sebagai aksi silap mata terbaik sepanjang zaman; namun, dia pastinya bukan taruhan yang pasti, kerana Simon berkata tariannya “mengerikan.” Penyanyi screamo gadis kecil Harper, yang “sayangi” oleh Simon, boleh membuat keputusan itu, begitu juga penyanyi-penulis lagu Lily Meola, walaupun Howie berkata balada asal Lily untuk arwah ibunya tidak “membuang bumbung dari tempat itu.”

Tetapi saya akan meramalkan bahawa tempat akhir minggu ini yang lain akan pergi ke Metafizik, yang Simon panggil “tindakan terbaik, saya percaya, dalam siri ini setakat ini.”

Sekarang, ada kemungkinan bahawa Simon hanya seorang sedikit berat sebelah, kerana ini adalah kali kedua perbuatan deepfake itu menggunakan teknologi AR jadikan ia kelihatan seperti Simon sedang menyanyi. Kali ini, mereka turut menggabungkan versi Uncanny Valley bagi Terry dan Howie, untuk persembahan “Nessun Dorma” yang menyeramkan tetapi menarik — “Ia seperti Il Divo, tetapi Il Stupido,” sindir Howie — dan ia sememangnya tidak seperti apa-apa yang dilihat pada AGT sebelum ini. Metafizik berjanji jika mereka berjaya, mereka akan menghidupkan semula “aksi rock terhebat yang pernah ada” (Elvis Presley? Freddie Mercury? John Lennon? Davie Bowie? Putera?) secara digital untuk perlawanan akhir, jadi mereka mungkin akan mendapat beberapa undian hanya kerana penonton ingin tahu.

Jumpa anda hari Rabu, untuk persembahan hasil yang diharapkan lebih konsisten menghiburkan daripada rancangan Selasa. Sekurang-kurangnya episod hari Rabu akan berdurasi satu jam sahaja.

Baca lebih lanjut dari Yahoo Entertainment:

· Penari eksotik berusia 88 tahun berjanji ‘lebih banyak pakaian’ akan ditanggalkan jika dia maju dengan ‘AGT’

· Selamat datang ke rumah anak patung: Adik-adik selebriti yang menyeramkan melakukan gurauan ‘AGT’ yang hebat

· Katakan keju! Penyanyi ‘America’s Got Talent’ mencipta sejarah dengan keputusan penghakiman yang mengejutkan dan tidak pernah berlaku sebelum ini

· Aksi maut ‘America’s Got Talent’ Simon Cowell mengejutkan penonton: ‘Kami memerlukan doktor!’

· Nick Cannon berhenti ‘America’s Got Talent’: ‘Salah satu keputusan terbaik yang pernah saya buat dalam kerjaya saya’

Ikuti Lyndsey di Facebook, Twitter, Instagram, AmazonWe want to thank the author of this post for this remarkable material

‘Salah satu malam paling pelik yang pernah kami alami’: Segala-galanya menjadi salah pada ‘AGT’


Check out our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/