Saturday Night Live: Lizzo gagal menambah jus pada episod tertanggal dan mengerikan

sayat menjadi hujung minggu Paskah, Sabtu Malam Live dibuka dengan mesej daripada Easter Bunny (Bowen Yang). Hampir serta-merta, watak percutian yang “paling aneh” mengubah keadaan menjadi pelbagai rawak tokoh awam.

Dr Anthony Fauci (Kate McKinnon) membandingkan kes Covid kepada Jesus (“Mereka telah bangkit semula!”), manakala Marjorie Taylor Greene (Cecily Strong) bimbang bahawa “antara pastel dan jeli, percutian ini menjadi terlalu LGBQRST untuk saya”. Datuk Bandar New York City Eric Adams (Chris Redd), berbangga dengan menangkap penembak kereta bawah tanah Brooklyn, walaupun “ia mengambil masa 30 jam dan suspek menyerahkan diri”, manakala Elon Musk (Mikey Day), cuba membeli percutian itu. Britney Spears (Chloe Fineman) banyak berpusing-pusing dan Jared Leto (Kyle Mooney), merayu orang ramai untuk tidak menyemak filem baharunya yang mengerikan Morbius.

Akhirnya, bekas presiden Donald Trump (James Austin Johnson) mengganggu prosiding untuk membebel tentang Reese’s Eggs (“Saya suka Reese, saya kawan baik dengan Reese…”), Cap’n Crunch (“Dia sangat biadap dengan saya di Count Chocula’s 500th birthday”) and Little Caesar’s (“Saya suruh dia cakap, ‘Pizza! Pizza!’ Dia pernah sebut sekali dan saya cakap kita patut sebut dua kali!”)

Selain itu, Trump dan Redd’s Adams dari Austin, ini adalah antara tanggapan yang paling teruk, paling menjengkelkan dan paling malas dalam senarai pelakon. Penulisan itu tenggelam untuk memadankan mereka dalam beberapa bidang, dari kemunafikan mencela (walaupun ringan) Musk kurang daripada setahun selepas persembahan itu memberikan seluruh platformnya kepadanya, hingga kelembutan Taylor Greene dengan menggambarkannya sebagai kook yang tidak berbahaya, hingga percubaan untuk mempunyai kedua-dua cara dengan menunjukkan betapa sia-sianya penguatkuasaan undang-undang New York sambil pada masa yang sama melontarkan “kejahatan yang semakin meningkat” perbualan mereka.

Episod malam ini menyaksikan Lizzo menarik dua tugas sebagai hos dan tetamu muzik. Penyanyi-penulis lagu itu berjanji untuk “memecahkan rekod untuk jumlah kali jalang diperkatakan di TV langsung”, sebelum membincangkan ceramah Ted baru-baru ini mengenai sejarah twerking (“Saya seperti jika Einstein boleh membuat tepuk keldai itu”), menepis khabar angin tentang kehidupan cintanya (“Mereka fikir saya sedang mengumpulkan ahli One Direction seperti Infinity Stones”) dan menggalakkan penonton untuk mencintai diri mereka sendiri untuk mewujudkan impian mereka. Perkara terakhir itu benar-benar mendorong kerinduan – ini sepatutnya menjadi rancangan komedi, bukan siaran Instagram Afirmasi – tetapi Lizzo menunjukkan bakat yang baik untuk penyampaian komik. Dia juga kelihatan serius dengan janji awalnya, dengan Bitch Count bernombor lapan pada penghujung monolog.

Guess That ialah pertunjukan permainan di mana peserta perlu menjawab soalan trivia api pantas. Segalanya bermula dengan normal, sehingga peserta Lizzo gagal menjawab soalan dan merampas rancangan itu, enggan mengakui dia salah, menuduh hos menyalakan gas dan cuba menggulingkannya sebagai “Datuk Bandar Permainan”. Perjuangan terakhir ini memenangi sokongan rakan pesertanya.

Ia adalah satu putaran yang dialu-alukan pada naratif rancangan permainan biasa dan permulaan yang menjanjikan untuk episod yang betul, tetapi perkara-perkara mengambil pusing segera untuk lakaran seterusnya, yang terbaru dalam skrol Tik Tok yang tidak dapat ditebus. Daripada menghasilkan apa-apa yang asli, rancangan itu hanya mencipta semula – baca: mencuri—video tular terbaharu daripada platform media sosial. Setiap orang yang terlibat dalam perkara ini harus malu untuk menggelarkan diri mereka sebagai pelawak.

Entah bagaimana, ini diikuti dengan lakaran yang lebih teruk. Kami mengimbas kembali Interscope Records Studios pada musim bunga tahun 2008, tempat Black Eyed Peas sedang merakam lagu untuk album terbaru mereka. Penerbit mereka membantu mereka memikirkan lirik untuk beberapa single, termasuk Boom Boom Pow yang sangat ringkas, lagu parti yang sangat rawak Tonight, dan Let’s Get Retarded yang sangat bermasalah, yang kemudiannya akan ditukar kepada Let’s Get It Started.

Masalah dengan lakaran ini adalah banyak: daripada kekurangan kesepaduan naratif (pengeluar bimbang tentang lirik lagu yang membingungkan satu saat, kemudian gembira tentangnya pada seterusnya), hingga kehancuran Lizzo yang berterusan, kepada percubaan pengecut untuk melakukannya dengan cara yang sama. memusatkan jenaka di sekitar serangan Let’s Get Retarded tanpa benar-benar menyebut lirik yang menyinggung perasaan (dengan itu meletakkan tanggungjawab sepenuhnya kepada penonton). Di luar semua ini, lakaran ini bercakap tentang betapa terperangkap pada masa lalu persembahan itu. Bukannya SNL harus mengelak daripada bergurau tentang budaya pop lama – salah satu lakaran terhebatnya tertumpu pada lagu Blue Oyster Cult yang berusia 24 tahun – tetapi ini tidak membawa apa-apa yang asli atau segar. Ia hanya berbalik kepada pemerhatian yang jelas dan kesan yang letih 14 tahun melepasi tarikh jualan mengikut tarikh mereka.

Nampaknya fikiran penulis terperangkap di tengah-tengah aughts, kerana lakaran seterusnya mendapati tarikh pertama pasangan (Lizzo, Day) terganggu oleh komuniti orang tua yang menari “dari iklan Six Flags”, sekeping ephemera budaya pop yang pertama kali muncul pada tahun 2004.

Ini diikuti dengan segmen Tolong Jangan Musnahkan baharu. Ben, Martin dan John cuba membantu Lizzo menerobos kes halangan penulis dengan menghasilkan “lagu kebangsaan wanita kulit hitam” untuk dia nyanyikan dalam rancangan itu. Apa yang mereka boleh cipta ialah “lagu kebangsaan lelaki putih” yang menyedihkan, tema The Sopranos, salah satu lagu lama Lizzo dan lagu tentang teman wanita Martin yang kelihatan seperti Spongebob. Mereka hampir berputus asa apabila Lizzo menyedari bahawa lakaran yang pada mulanya mereka rancang untuk melontarkannya – tentang seorang penjaga zoo yang miang – sebenarnya menghasilkan lagu yang hebat. Semakin jelas, semakin banyak segmen PDD bergantung pada bintang jemputan, semakin kurang ia berfungsi, dengan segmen ini yang paling mudah dilupakan.

Pada Kemas Kini Hujung Minggu, rancangan itu terus menikmati keknya dan memakannya juga dengan mencucuk/mencium keldai Elon Musk secara serentak, dengan Michael Che berkata tentang percubaannya yang gagal untuk membeli Twitter untuk mengurangkan peraturan kebebasan bersuaranya, “itulah betapa teruknya orang kulit putih mahu menggunakan perkataan N”, Colin Jost mempersoalkan mengapa seseorang yang “membina kereta elektrik [and] pergi ke Marikh” malah akan membuang masanya pada aplikasi yang begitu remeh. (Penggalian sampingan di Meghan Markle pasti akan mendapat banyak komen marah Jost pada platform tersebut datang esok). Sekiranya ia tidak begitu jelas, apa sahaja anti-establishment bonafides persembahan yang pernah ada telah lama berlalu.

Jost akhirnya mengalu-alukan tetamu tunggal Update ini, pemandu peribadinya, Cesar Perez (Melissa Villaseñor), yang ingin mencuba beberapa bahan pendiriannya. Perez melancarkan beberapa siri zinger tentang kutu buku, cicak dan anak saudaranya Carlito yang obses melancap, hanya untuk segera menyerah kepada penyesalan. Permintaan maafnya yang berlinang air mata membuat hantaran yang agak lucu tentang kesalahan Katolik jenama Latin tertentu. Walau bagaimanapun, segmen watak ini diseret ke bawah oleh beberapa jenaka yang sangat bertarikh – kali ini melalui rujukan berterusan kepada The Mind of Mencia.

Kemas kini ditandatangani dengan penghormatan kepada alum yang hebat Gilbert Gottfried, yang meninggal dunia awal minggu ini.

Seterusnya, dua perancang parti di Mesir purba melakukan latihan pakaian untuk pesta yang mereka lakukan untuk Tuhan-Raja gila mereka (akhirnya didedahkan sebagai anak kecil). Tindakan hedonistik yang diupah termasuk “wanita sensual dan budak lelakinya yang lembut,” pemakan api yang berkelip-kelip, “wanita tua yang bersolek dengan gigi busuk yang ketawa”, trio swinger yang tampan, kipas yang bergoyang-goyang, seekor kambing. wrangler (dengan kambing sebenar), dan “imp bodoh” yang lebih tua daripada yang diiklankan. Ini terasa seperti separuh terbentuk pada mulanya, dan pemecahan berterusan pelakon tidak membantu. Kambing hidup itu agak kemas.

Kemudian, Lizzo memainkan uji bakat ahli bakat untuk kerusi pertama dalam orkestra simfoni Universiti DeVry. Kemahiran muziknya tiada duanya, tetapi dia hanya boleh membuat persembahan sambil twerking. Itu sahaja yang ada. Memandangkan perkaitan Lizzo dengan gerakan tarian, masuk akal persembahan itu akan membina lakaran di sekelilingnya, tetapi pastinya mereka boleh menghasilkan sesuatu yang lebih baik daripada ini.

Lakaran akhir malam itu menyaksikan sekumpulan rakan meraikan salah seorang daripada mereka sendiri (Andrew Dismukes) kerana berhenti kerja untuk menunaikan pelaburannya. Sokongan moral mereka dengan cepat terhakis apabila pelaburan dikatakan sebagai koleksi Beanie Babies beliau. Masuk akal episod itu akan ditutup dengan satu lagi premis letih yang berpusat di sekitar fenomena budaya beberapa tahun – beberapa dekad, dalam kes ini – di belakang kita.

Lizzo yang sentiasa mengenepikan diri, menjadi hos yang mencukupi, tetapi segala-galanya di sekelilingnya – dari kawasan terbuka yang sejuk, ke bahagian tengah yang benar-benar mengerikan, kepada aliran rujukan budaya pop yang sangat bertarikh tanpa henti – tidak dapat ditanggung. Ini adalah episod terburuk musim ini dan mungkin yang paling teruk sejak Musk menjadi tuan rumah hampir setahun yang lalu. (Sepatutnya dia harus tampil begitu banyak sepanjang persembahan malam ini).

Ada baiknya persembahan itu dimatikan untuk peringatan bulan ini, walaupun diragui rehat akan memberi banyak manfaat. Pada ketika ini, Saturday Night Live bukan sahaja memerlukan beberapa pembetulan kursus, tetapi beberapa pencarian jiwa yang sangat berat.

We want to say thanks to the writer of this article for this outstanding material

Saturday Night Live: Lizzo gagal menambah jus pada episod tertanggal dan mengerikan


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/