‘Saturday Night Live’ menjadi zaman pertengahan mengenai draf pendapat Mahkamah Agung yang bocor mengenai pengguguran

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Sabtu Malam Live” menjadi zaman pertengahan mengenai kebocoran Hakim Samuel Alito Mahkamah Agung draf yang akan membatalkan Roe lwn Wade hujung minggu ini.

Dalam keadaan terbuka, rancangan itu menyatakan bahawa Alito memetik yang ke-13risalah abad oleh Henry de Bracton yang menyebut tentang hukuman bagi membunuh janin pada pendapatnya.

“Pihak berkuasa common-law yang terkenal semuanya menggambarkan pengguguran selepas mempercepatkan sebagai jenayah,” tulis Alito pada pendapatnya. “Risalah abad ke-13 Henry de Bracton menjelaskan bahawa jika seseorang telah ‘memukul seorang wanita hamil, atau telah memberinya racun, yang mana dia telah menyebabkan pengguguran, jika janin sudah terbentuk dan dianimasikan – dan terutamanya jika ia dianimasikan – dia melakukan pembunuhan.'”

Daripada menyamar sebagai tokoh politik semasa seperti dalam kebanyakan open open, the lakaran pertunjukan mengembara kembali ke abad ke-13 untuk memvisualisasikan rujukan sejarah Alito, yang secara sinis dipanggil sebagai “detik kejelasan, hampir seribu tahun yang lalu, yang meletakkan asas yang jelas untuk undang-undang kita pada 2022.”

Lakaran dibuka pada hos tetamu Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) memakai pakaian zaman pertengahan dalam apa yang kelihatan seperti istana Inggeris tertanya-tanya kepada ahli pelakon yang berpakaian serupa James Austin Johnson dan Andrew Dismukes jika perlu ada undang-undang menentang pengguguran.

Penunjuk perasaan pro-pilihan berhimpun untuk hak pengguguran di hadapan Mahkamah Agung AS di Washington, DC, pada 7 Mei 2022.
(Foto oleh JOSE LUIS MAGANA/AFP /AFP melalui Getty Images)

“Seperti undang-undang yang kita ada terhadap kasut runcing?” Johnson bertanya.

“Atau undang-undang jika anda memburu rusa di hutan diraja mereka memotong kemaluan anda?” Dismukes ditambah.

LIVE MALAM SABTU -- Benedict Cumberbatch, Arcade Fire Episod 1824 -- Gambar: (lr) Tetamu muzikal Arcade Fire, hos Benedict Cumberbatch dan Ego Nwodim semasa promosi di Studio 8H pada Khamis, 5 Mei 2022.

LIVE MALAM SABTU — Benedict Cumberbatch, Arcade Fire Episod 1824 — Gambar: (lr) Tetamu muzikal Arcade Fire, hos Benedict Cumberbatch dan Ego Nwodim semasa promosi di Studio 8H pada Khamis, 5 Mei 2022.
(Rosalind OConnor/NBC/NBCU Photo Bank melalui Getty Images)

Cumberbatch berkata bahawa dia mahu mencipta undang-undang yang akan “tahan ujian masa” dan orang ramai akan melihat ke belakang dalam ratusan tahun dan berkata, “Tidak perlu mengemas kini undang-undang ini sama sekali. Mereka berjaya melakukannya pada tahun 1235.”

BIL MAHER MENOLAK BALIK PENGGERA PRO-PILIHAN: ‘KITA TIDAK AKAN KEMBALI KE 1973’ JIKA ROE V WADE TERBALIK

Semasa ketiga-tiga mereka menerangkan tentang kemungkinan hukuman bagi wanita yang menggugurkan kandungan, Cumberbatch menyatakan, “Perkara paling buruk yang boleh berlaku adalah jika seseorang membocorkan perbualan ini kepada penjerit bandar.”

Seorang penunjuk perasaan pro-kehidupan berdiri di hadapan pagar tidak berskala yang berdiri di sekitar Mahkamah Agung AS di Washington, DC, pada 5 Mei 2022.

Seorang penunjuk perasaan pro-kehidupan berdiri di hadapan pagar tidak berskala yang berdiri di sekitar Mahkamah Agung AS di Washington, DC, pada 5 Mei 2022.
(Foto oleh JIM WATSON/AFP melalui Getty Images)

Dengan bunyi petir yang dramatik, ahli pelakon Kate McKinnon memasuki biliknya secara teater sambil melambai-lambaikan tangannya seperti ahli sihir.

“Tuhanku, raksasa!” Cumberbatch menangis dan meyakinkannya bahawa dia hanyalah “seorang wanita dalam lingkungan 30-an.”

Bagaimanapun, dia mendakwa bahawa dia dapat melihat masa depan dan undang-undang anti-pengguguran suatu hari nanti akan dibatalkan oleh “sesuatu yang dipanggil kemajuan” dan kira-kira 50 tahun selepas itu “mereka akan menjadi seperti mungkin kita harus membatalkan kemajuan itu.”

Dia menambah bahawa “tidak kira berapa banyak pilihan yang mereka ambil daripada wanita, kami sentiasa mempunyai pilihan untuk terus berjuang!”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Cumberbatch memanggil ucapan McKinnon “memberi inspirasi” tetapi berkata ia tiba-tiba menyedarkan dia bahawa dia seorang ahli sihir dan “kami akan membakar anda!”

Cumberbatch menjadi tuan rumah episod dan Arcade Fire adalah tetamu muzik.

We wish to say thanks to the writer of this post for this awesome content

‘Saturday Night Live’ menjadi zaman pertengahan mengenai draf pendapat Mahkamah Agung yang bocor mengenai pengguguran


Check out our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/