Saya melihat tertuduh pembunuh Nipsey Hussle memuatkan pistol sebelum pembunuhan: saksi

LOS ANGELES – Seorang bekas kawan perempuan tertuduh pembunuh Nipsey Hussle memberi keterangan Isnin bahawa dia melihat suspek pembunuhan sedang memuatkan peluru ke dalam pistol sejurus sebelum penyanyi rap tercinta itu dibunuh di hadapan kedainya di Los Angeles Selatan.
.
Bryannita Nicholson, yang mengakui dalam pendirian bahawa dia telah intim dengan penembak itu, Eric Holderturut memberi keterangan bahawa dia mendengar bekas teman lelakinya berkata “Adakah anda kata saya snitched,” sebelum dia menyerbu meninggalkan Hussle di luar kedai Pakaian Marathonnya pada 31 Mac 2019.

Nicholson dan Holder, 32, berada di kawasan itu pada hari itu selepas dia memandunya untuk mendapatkan makanan dari sebuah restoran yang terletak di pusat beli-belah yang sama dengan kedai Hussle. Semasa berbuat demikian, mereka melihat penyanyi rap itu.

Semasa keterangannya di Mahkamah Tinggi Los Angeles, Nicholson berkata dia teruja untuk melihat Hussle, tetapi Holder melompat keluar dari keretanya terlebih dahulu untuk bercakap dengan penyanyi rap berusia 33 tahun itu.

“Saya melihatnya sebaik sahaja saya membelok ke tempat letak kereta dan saya berkata, ‘Oh, Nipsey sudah pergi! Dia baik! … Eric (Pemegang) tidak memakai baju ketika dia keluar dan dia pergi ke Nipsey.”

Nicholson berkata dia mendengar Holder berkata kepada Hussle dengan suara yang kuat, “Adakah anda kata saya mencelah,” sebelum berjalan meninggalkan penyanyi rap dan dua lelaki lain.

Bryannita Nicholson berkata Holder menjerit kepadanya supaya memandu dari lorong dan melihat dia memasukkan senjata ke dalam beg.

Apabila ditanya oleh Timbalan Peguam Daerah Kanan John McKinney sama ada dia merasakan pergaduhan sedang berlaku, Nicholson berkata, “Tidak, ia sama sekali tidak terfikir oleh saya.”

Nicholson berkata dia bergambar dengan Hussle semasa Holder mengambil makanannya.

Apabila mereka berdua kembali ke dalam kereta, Holder memberitahu Nicholson untuk memandu di sekitar blok dua kali, dia memberi keterangan.

Kali kedua dia melalui tempat letak kereta kedai Marathon, Nicholson berkata ketika itulah dia melihat Holder memuatkan senjatanya.

Artis Rakaman Nipsey Hussle bergambar untuk SKEE Live pada 1 Okt. 2013 di Los Angeles, California.
Hussle telah dibunuh pada 31 Mac 2019.
Tiffany Rose/WireImage

“Sebaik sahaja kami tiba di sekitar blok, ketika itulah saya melihat (sic) dia memasukkan peluru ke dalam pistol automatik,” kata Nicholson. “Ia adalah yang hitam. .. Apabila dia melakukannya, saya berkata, ‘Apa yang kamu lakukan?! Anda tidak akan menembak kereta saya itu!’ Kemudian dia menyimpannya.”

Nicholson berkata Holder kemudian mengarahkannya untuk membelok ke Crenshaw Boulevard dan meletak kereta di lorong. Dia berkata Holder kemudian mengambil dua lagi gigitan kentang goreng cili keju sebelum dia melompat keluar dan menyuruhnya menunggu di dalam kereta.

Nicholson berkata Holder tidak kelihatan kecewa semasa dia berjalan di lorong itu.

“Saya hanya fikir dia akan mendapatkan baju atau sesuatu,” dari kedai Hussle, katanya.

Gambar tempat kejadian jenayah yang ditunjukkan di mahkamah semasa membuka kenyataan dalam kes Eric Ronald Holder Jr. yang dituduh membunuh Rapper Nipsey Hussle.
Nicholson memberi keterangan bahawa Holder membawa dua pistol ketika dia kembali ke kereta yang dipandunya.
BACKGRID / BACKGRID

Beberapa minit kemudian, Nicholson berkata dia terdengar bunyi tembakan. Dia berkata dia sedang membahaskan sama ada mahu meninggalkan kawasan itu tetapi bimbang Holder cedera.

Apabila Holder kembali ke keretanya, Nicholson berkata dia melihat dia membawa dua pistol – senjata separa automatik hitam dan revolver krom padanya.

Dia berkata Holder menjerit kepadanya supaya memandu dari lorong dan melihat dia memasukkan senjata ke dalam beg.

“Saya tidak menyangka bahawa dia akan menggunakannya,” kata Nicholson, merujuk kepada senjata api itu.

Timbalan DA John McKinney bercakap dalam kenyataan pembukaan semasa perbicaraan pembunuhan Eric Holder, pada hari Rabu, 15 Jun 2022 di Los Angeles.
Timbalan DA John McKinney menyatakan serangan Holder terhadap Hussle adalah “sangat peribadi.”
Frederick M. Brown/Daily Mail.com melalui AP

Nicholson memberi keterangan bahawa dia dan Holder pernah bermesra, tetapi dia hanya menganggapnya sebagai “budak rumah”, yang masih dikenalinya selepas bertemu sebulan sebelumnya.

Nicholson berkata dia tidak menyedari Holder mungkin terlibat dengan penembakan itu sehingga selepas dia bermalam dan melihat laporan berita kematian Hussle.

“Saya bertanya kepadanya tentang perkara itu sekali lagi … dia tidak bercakap terlalu banyak dan dia pergi ke balkoni, menghisap ganja, dan dia tidur. Itu sahaja, “kata Nicholson.

Nicholson akan mengambil pendirian semula pada hari Selasa.

Dalam kenyataan pembukaannya, McKinney berkata Hussle berada di hadapan kedainya, Marathon Clothing, apabila Holder berjalan dan melepaskan tembakan dengan senjata separa automatik di tangan kirinya dan revolver di kanannya.

Ia adalah “serangan yang sangat peribadi,” kata McKinney kepada juri.

Pertahanan Awam Aaron Jansen mengakui dalam kenyataan pembukaannya bahawa Holder telah menembak Hussle, tetapi menafikan bahawa ia telah direncanakan. Hussle, katanya, “membuat tuduhan terhadap Encik Holder bahawa dia seorang penyedut,” dan kemudian menembak penyanyi rap itu dalam keghairahan yang membara.

We want to thank the writer of this post for this awesome material

Saya melihat tertuduh pembunuh Nipsey Hussle memuatkan pistol sebelum pembunuhan: saksi


Our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/