Screen Kings of Rock ‘n’ Roll: Pelakon Terbaik dan Terburuk untuk Melakonkan Elvis

Kurt Russell mempunyai pinggul dipusing ke bawah sejuk. Val Kilmer memaku suara yang tulus dan penuh perasaan. Dan Michael Shannon … baik, kredit mengenal pasti dia sebagai Elvis Presley, jadi itulah watak yang mesti dia lakonkan dalam “Elvis & Nixon,” bukan?

Sejak Kematian Raja pada tahun 1977pada usia 42 tahun, lebih daripada sedozen pelakon — dan satu makhluk asing — telah menggambarkan berjalan, bercakap dan daya tarikannya yang terkenal dalam berpuluh-puluh filem dan rancangan TV. Kini seorang lagi telah menyertai barisan mereka — Austin Butler, yang pergerakan pinggulnya pada titik berada di tengah-tengah kereta baharu Baz Luhrmann. “Elvis.”

Jadi, bagaimanakah Raja Butler yang geram dan berwajah bayi itu bertumpuk-tumpuk menentang penyair Jonathan Rhys Meyers yang memenangi Golden Globe atau rocker atas bukit Harvey Keitel? Kami menawarkan kedudukan kami.

1979

Pouf yang dipasang dengan sempurna, suara yang mentah dan penuh emosi, tujahan pinggul yang menggila, jumpsuit berlian buatan yang berkilauan dan ketat … berkelip, dan anda boleh percaya dengan mudah, terima kasih kepada gambaran yang hampir sempurna ini dalam Filem TV 1979Kurt Russell itu ialah Elvis. Sudah tentu, Russell sebenarnya tidak menyanyi – itu semua artis negara Ronnie McDowell – tetapi suara bercakap itu tepat.

Beli pada Amazon.

The persembahan dua bahagian, yang menangani peningkatan Presley dari sekolah menengah di Mississippi kepada bintang antarabangsa, adalah pameran untuk pam kaki Rhys Meyers yang berdebar-debar (dengan giliran sokongan yang tidak dapat dilupakan daripada Randy Quaid sebagai Kol. Tom Parker, pengurus Presley, dan Rose McGowan sebagai pelakon Ann- Margret, dengan siapa Presley dikhabarkan mempunyai hubungan sulit). Seperti Russell, Rhys Meyers tidak membuat nyanyian sendiri, tetapi dia menyegerakkan bibir dengan sempurna kepada pilihan yang lebih baik: perkara sebenar. (Ini adalah biopik pertama yang dibenarkan oleh estet Presley untuk menggunakan rakaman induk.)

Sewa pada DVD.com.

2005

Hilton muncul dalam empat adegan ini Biopik Johnny Cash sebagai Elvis muda, bertentangan dengan Joaquin Phoenix muda sebagai Cash. Ia merupakan salah satu percubaan pertama Hilton dalam bidang lakonan — dia menganggap dirinya lebih seorang pemuzik pada masa itu — tetapi dia memahami gaya vokal Presley yang meleret dan keyakinan yang mendalam dalam nyanyiannya.

Strimkannya Tubi; menyewa atau membelinya Amazon Prime, Apple TV, Google Play, Vudu atau Youtube.

ini drama jenayah romantik yang ditulis oleh Quentin Tarantino tidak berpusat pada Raja, tetapi pada seorang fanatik Elvis (Christian Slater) dan isteri barunya yang melarikan diri dari perusuh. Tetapi penampakan Elvis Kilmer, lengkap dengan sut lamé emas, mungkin merupakan bahagian yang paling diingati. (Itu mengatakan sesuatu dalam filem yang turut menampilkan Patricia Arquette, Dennis Hopper, Gary Oldman, Samuel L. Jackson dan Brad Pitt muda.) Penampilan Kilmer mendahului kira-kira dua minit dan dia hanya dikreditkan sebagai “Mentor.” Tetapi suara lembut yang membisikkan pemikiran membunuh ke telinga Slater jelas bertujuan untuk menjadi milik Raja, dan Kilmer melakukannya.

Sewa atau beli pada Amazon Prime, Apple TV, Google Play, Vudu atau Youtube.

1998

OK, secara tegasnya, Harvey Keitel bukanlah Elvis tetapi “Elvis,” versi fiksyen Presley yang lebih tua – dan sangat hidup – yang memalsukan kematiannya pada tahun 1977 selepas tertekan dengan tekanan kemasyhuran. Keitel memakukan kualiti coklat cair suara rocker dan menyampaikan gambaran penuh tekak Raja atas bukit, lengkap dengan tujahan pinggul dan bahu berkilauan. (Filem telah dihasilkan oleh bekas isteri Elvis, Priscilla Presley, dan adegan sebenarnya difilemkan di dalam rumah agam Graceland di Memphis.)

Beli pada Amazon.

2003

Dalam R-rated ini filem komedi-seram, Bruce Campbell ialah peniru Elvis yang berumur di rumah jagaan, Ossie Davis ialah rakan penduduk yang mengaku sebagai Presiden John F. Kennedy, mereka melawan mumia Mesir yang menghisap jiwa penduduk melalui punggung mereka, dan, percayalah kepada kami, ia berfungsi. Campbell membawakan karisma yang sangat berkerak pada bahagian itu, dan monolog katil hospitalnya yang mencela diri sendiri tentang usia semakin menghairankan.

Strimkannya Tubi atau Amazon Prime; menyewa atau membelinya Apple TV atau Vudu.

1988

“Hotel putus cinta” Bunyi, dari tajuk, seperti filem anak ayam bersebelahan Elvis, tetapi ia sebenarnya komedi yang ditulis dan diarahkan oleh Chris Columbus tentang seorang remaja lelaki yang menculik Elvis sebagai hadiah untuk ibunya apabila dia pulih daripada kemalangan kereta. (Elvis kebetulan adalah penyanyi kegemaran ibunya.) Pengkritik — dan orang ramai — memberikan gambaran Keith sambutan yang agak meriah, dengan Rita Kempley dari The Washington Post mengakhiri ucapannya. kuali scalpelesque bahawa “Memainkan Elvis adalah seperti memainkan Kennedy, hampir mustahil.” Sekurang-kurangnya seseorang menyukainya: Keith’s King, yang seorang bapa, bersih dan bebas dadah, mendapat restu dari ladang Presley dan kelab peminat kebangsaan Elvis.

Beli pada Amazon.

1981

Filem yang dibuat untuk TV ini memfokuskan pada penghujung kehidupan Elvis dan hubungannya dengan peserta ratu cantik Linda Thompson, yang terlibat secara romantik dengannya selepas tamat perkahwinannya selama enam tahun dengan Priscilla Presley. Untuk menilai dengan Klip YouTubeJohnson menggegarkan jumpsuit sebagai Elvis yang dizonkan, ya, tetapi suaranya yang bernada tinggi lebih sesuai untuk lakaran “Saturday Night Live” daripada adegan rayuan, dan rambut palsu hitam lebatnya benar-benar hokey – dan itu sebelum ini celak tebal dan maskara.

2016

Jika anda tidak mendengar seorang pengawal keselamatan berkata, “Ia Elvis Presley!” anda tidak akan tahu bahawa Elvis yang merajuk Michael Shannon sepatutnya menjadi Raja. Wajahnya yang berkarang bertentangan dengan ciri-ciri halus Raja, dan, digabungkan dengan rambut palsu hitam yang besar, Elvisnya menampar Michael Crawford dalam “Dance of the Vampires.” Filem itu, a komedi sejarah, memberi tumpuan kepada pertemuan 1970 antara Presley dan Presiden Richard Nixon (dilakonkan oleh Kevin Spacey, yang juga tidak menyerupai rakan sejawatnya dalam kehidupan sebenar). Shannon ialah seorang pelakon watak yang hebat, tetapi dia tidak dapat mengatasi lakonan yang teruk yang mengelirukan ini, walaupun gesper tali pinggang emas yang berkilauan, cermin mata berwarna, baju berkolar tinggi dan cincin berkelip.

Strimkannya Amazon Prime; menyewakannya DVD.com.

2002

Dia bukan apa-apa tetapi makhluk asing. Di dalam ini komedi animasi, Eksperimen 626 — aka Stitch — menggunakan rambut palsu hitam, jumpsuit putih dan ukulele untuk memanjakan Lilo ketika dia cuba mengajarnya menjadi seorang model warganegara. Dan sejujurnya, berdasarkan bilangan pengunjung pantai yang terpinga-pinga apabila mendapat salah satu kenyitan mata beliau, kami perlu menobatkannya sebagai juara pusing pinggul.

Strimkannya Disney+; menyewa atau membelinya Amazon Prime, Apple TV, Google Play, Vudu atau Youtube.

We would like to give thanks to the author of this article for this outstanding content

Screen Kings of Rock ‘n’ Roll: Pelakon Terbaik dan Terburuk untuk Melakonkan Elvis


Check out our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/