Sejarah-Making The Phantom of the Opera Andrew Lloyd Webber Menetapkan Tarikh Tutup di Broadway

Berita Broadway

Pembuatan Sejarah Andrew Lloyd Webber Hantu Opera Menetapkan Tarikh Tutup di Broadway

Candelier terkenal itu akan turun untuk kali terakhirnya pada tahun 2023 di Majestic.

The Phantom of the Opera“/>

Ben Crawford dan Emilie Kouatchou dalam Hantu Opera

Andrew Lloyd Webber Hantu Opera, pertunjukan paling lama dalam sejarah Broadway, akan memainkan persembahan terakhirnya tahun depan.

Candelier terkenal itu akan turun buat kali terakhir apabila muzikal pemenang Tony memainkan persembahan terakhirnya (ke-13,925) di Teater Majestic 18 Februari 2023. Sebelum ditutup, produksi, yang menyambung semula persembahan pada 22 Oktober 2021, berikutan pandemik, akan menyambut ulang tahunnya yang ke-35 pada 26 Januari.

Muzikal hit antarabangsa itu menutup pintunya kerana ia tidak dapat memenuhi kos tayangan mingguannya sejak ia kembali berikutan wabak itu.

Barisan pelakon kini diketuai oleh Ben Crawford sebagai The Phantom, Emilie Kouatchou sebagai Christine, John Riddle sebagai Raoul, Nehal Joshi sebagai Monsieur André, Craig Bennett sebagai Tuan Firmin, Raquel Suarez Groen sebagai Carlotta Giudicelli, Maree Johnson sebagai Puan Giry, Carlton Moe sebagai Ubaldo Piangi, dan Sara Esty sebagai Meg Giry. Pada persembahan tertentu, Julia Udine memainkan peranan sebagai Christine.

Dalam satu kenyataan penerbit Cameron Mackintosh berkata, “Sebagai penerbit British yang cukup bertuah kerana telah menghasilkan di New York selama lebih 40 tahun berturut-turut, ia merupakan satu penghormatan yang tiada tandingan untuk mempersembahkan muzikal yang paling lama ditayangkan dalam sejarah Broadway, Andrew. milik Lloyd Webber Hantu Opera. Bahawa pertunjukan lagenda ini telah menggembirakan New York selama hampir 35 tahun yang luar biasa adalah agak mengejutkan saya. Sebagai penerbit, anda bermimpi bahawa rancangan akan berjalan selama-lamanya. Sesungguhnya, produksi Andrew’s saya kucing dengan bangganya mengisytiharkan selama beberapa dekad ‘Kini dan Selamanya.’ Namun hantu telah melepasi larian Broadway yang luar biasa itu.

Tetapi semua rancangan akhirnya ditutup, dan selepas perbincangan yang agak panjang antara The Shuberts, The Really Useful Group, Andrew dan saya sendiri, kami membuat kesimpulan bahawa masa yang sesuai untuk hantu adalah selepas ulang tahun ke-35 rancangan itu pada 18 Februari—satu perayaan berganda bagi hantukejayaan yang luar biasa.”

Mackintosh menambah, “Pengeluaran ini telah terbukti menjadi kejayaan terbesar bagi pengarah dan penerbit legenda Broadway, Hal Prince, serta koreografer terkenal Britain, Dame. Gillian Lynne dan pereka Norway yang diilhamkan, Maria Björnson, yang semuanya sedih tidak lagi bersama kami. Tidak mustahil untuk berterima kasih kepada ribuan artis dan pemuzik Amerika yang berbakat yang telah membuat persembahan dengan begitu cemerlang dalam produksi ini. Kakitangan di Teater Majestic Shubert sangat luar biasa begitu juga dengan semua pasukan kreatif kami, yang telah memupuk persembahan dengan penuh kasih sayang selama ini. Hantu opera Gaston Leroux mungkin hilang buat masa ini, tetapi tidak syak lagi bahawa karya agung Andrew Lloyd Webber akan terus memikat penonton di London dan di seluruh dunia—dan suatu hari nanti akan kembali ke Broadway. Terima kasih kami kepada penonton Amerika yang jatuh cinta dengan The Phantom tidak terhingga.”

Ensemble pada masa ini mempunyai ciri Giselle Alvarez, Polly Baird, Janinah Burnett, Xiaoxiao Cao, David Michael Garry, Chris Georgetti, Kelly Jeanne Grant, Katharine Heaton, Satomi Hofmann, Ted KeeganKfir, Kelly Loughran, Scott Mikita, Greg Mills, Justin Peck, Patricia Phillips, Richard Poole, Jessica Radetsky, Lindsay Roberts, Janet SaiaPaul A. Schaefer, Carly Blake Sebouhian, Jeremy Stolle, Carrington Vilmont, Jim WeitzerElizabeth Welchand dan Erica Wong.

Hantu Opera mempunyai muzik oleh Lloyd Webber, lirik oleh Charles Hart (dengan lirik tambahan oleh Richard Stilgoe), dan sebuah buku oleh Stilgoe dan Lloyd Webber. Pengeluaran itu turut menampilkan pementasan muzikal dan koreografi oleh Gillian Lynne, rekaan indah dan kostum oleh Maria Björnson, reka bentuk pencahayaan oleh Jambatan Andrewdan reka bentuk bunyi oleh Martin Levan dengan Caddick sebagai pengarah muzik. Cameron Mackintosh dan The Really Useful Group milik Lloyd Webber bertindak sebagai pengeluar. Yang lewat Harold Prince diarahkan.

Yang lengkap hantu orkestra—yang terbesar di Broadway—juga kembali berikutan wabak di bawah pengawasan muzik yang berterusan David Caddick dengan orkestrasi asal muzikal itu.

Pementasan Broadway bagi rancangan asal London itu memenangi tujuh Anugerah Tony 1988, termasuk Muzikal Terbaik. Pratonton di Broadway bermula pada 9 Januari 1988, dengan pembukaan rasmi pada 26 Januari. Pelakon asal Broadway menampilkan Michael Crawford, Sarah Brightman, Judy Kayedan mendiang Steve Barton.

0
daripada

Lihatlah Persembahan Bersejarah Emilie Kouatchou dalam Phantom of the Opera

We wish to give thanks to the writer of this short article for this awesome content

Sejarah-Making The Phantom of the Opera Andrew Lloyd Webber Menetapkan Tarikh Tutup di Broadway


You can view our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/