Semua yang Kami Tahu Mengenai Siasatan Vince McMahon WWE

Vince McMahon menghadiri sidang akhbar untuk Wrestle Mania XXIX, di Stadium MetLife pada 16 Februari 2012.

Foto: John W. Ferguson (Imej Getty)

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengerusi WWE Vince McMahon “secara sukarela berundur” daripada peranannya dalam syarikat di tengah-tengah penyiasatan dakwaan hubungan sulit dan pembayaran dengan pekerja WWEmengikut jurnal dinding jalan. Inilah semua yang kami tahu tentang siasatan berterusan McMahon setakat ini.

Apakah dakwaan?

McMahon dituduh mempunyai hubungan sulit dengan bekas paralegal WWE dan membayarnya $3 juta sebagai sebahagian daripada perjanjian perpisahan dari Januari yang juga menghalangnya daripada membincangkan atau memperlekehkan hubungannya dengannya, menurut jurnal dinding jalan.

Siasatan dalaman yang dikeluarkan oleh jawatankuasa khas WWE dilaporkan mendapati McMahon mengeluarkan perjanjian tidak mendedahkan yang sama dengan bekas pekerja wanita WWE lain yang mendakwa salah laku daripada kedua-dua McMahon dan ketua hubungan bakat WWE John Laurinaitis, menurut WSJlaporan.

Ahli lembaga WWE dilaporkan melancarkan penyiasatan ke McMahon pada April, selepas mereka mengetahui tentang dakwaan salah laku CEO melalui e-mel tanpa nama yang dihantar kepada syarikat daripada seseorang yang mendakwa berkawan dengan bekas paralegal WWE.

Apakah maksud ini untuk jalan cerita?

mengikut siaran akhbar bersama daripada lembaga pengarah WWE, McMahon akan mengekalkan “peranan dan tanggungjawab”nya ke atas jalan cerita kreatif semasa dia dalam siasatan.

Dan apakah maksudnya untuk syarikat?

Pada masa ini, tidak jelas sama ada McMahon akan menyambung semula tugasnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif atau pengerusi. Buat masa ini, anak perempuannya Stephanie McMahon akan berkhidmat sebagai CEO dan pengerusi sementara syarikat. Ada kemungkinan dia boleh mengambil alih sekiranya bapanya berundur secara kekal.

Paul “Triple H” Levesque, yang merupakan suami Stephanie, bekas superstar WWE, dan naib presiden eksekutif untuk strategi dan pembangunan bakat global, boleh digunakan untuk mengendalikan syarikat itu bagi menggantikan Vince, walaupun kesihatannya boleh menghalang. Kembali pada bulan September, Levesque mengalami kegagalan jantung, memaksa persaraannya dalam gelanggang, menurut ESPN. The Pemerhati Gusti surat berita selanjutnya melaporkan bahawa Levesque telah kembali bekerja sepenuh masa di pejabat WWE, merekrut ahli gusti baharu selepas beliau pulih daripada masalah kesihatannya

Shane McMahon, anak lelaki Vince, juga berpotensi mengambil alih sebagai CEO memandangkan pengalaman terdahulunya menempah program gusti dengan WWE dan “Peperangan Malam Isnin” pesaing WCWwalaupun peluangnya agak rendah berikutan pembebasannya daripada syarikat itu pada bulan Februari selepas bayaran Royal Rumble syarikat bagi setiap tontonan, menurut Bergambar Sukan.

Peminat dan media membuat spekulasi bahawa WWE baru-baru ini pelepasan besar-besaran ahli gusti boleh memberi isyarat rancangan syarikat untuk akhirnya menjual dirinya sendiri. Padahal Nick Khan, presiden dan ketua pegawai pendapatan WWE, menafikan khabar angin itu. Khan berkata WWE “tidak dalam perbualan aktif” dan tidak juga “secara aktif ingin menjual,” menurut Laporan Bleacher.

Adakah WWE telah disaman atau disiasat sebelum ini?

Pada tahun 1994, Vince McMahon telah didakwa membekalkan ubat-ubatan yang meningkatkan prestasi secara haram oleh Peguam AS untuk Daerah Timur New York. Juri mendapati McMahon tidak bersalah.

Pada tahun 1999, Martha Hart, isteri mendiang Owen Hart, menyaman WWE (kemudian dipanggil Persekutuan Gusti Dunia) untuk tuntutan kematian yang salah selepas ahli gusti itu jatuh ke kematiannya apabila abah-abah garis grapplenya tidak berfungsi semasa masuknya dari kasau ke gelanggang di Over the Edge bayar setiap tontonan. Secara kontroversi, syarikat itu memutuskan untuk meneruskan acara itu semasa Hart sedang dipindahkan dari Kemper arena ke Pusat Perubatan Truman di mana dia meninggal dunia akibat trauma tumpul dan pendarahan dalaman. WWE mengeluarkan penyelesaian $18 juta kepada Martha pada tahun 2000, yang digunakannya untuk membentuk organisasi amal bukan untung, Yayasan Owen Hart.

Pada tahun 2002, Mahkamah Rayuan UK memutuskan untuk menyokong Yayasan Hidupan Liar Dunia, yang menyaman Persekutuan Gusti Dunia ketika itu kerana melanggar perjanjian 1994 dengan organisasi yang melarang syarikat gusti menggunakan logo akronim WWF, menurut CNET. Keputusan ini menyebabkan syarikat itu menukar namanya kepada World Wrestling Entertainment.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this incredible web content

Semua yang Kami Tahu Mengenai Siasatan Vince McMahon WWE


Our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/