Senarai Bintang Michelin Chicago Menambah Empat Restoran Baharu untuk 2022

Panduan Michelin mengeluarkan senarai berprestij restoran berbintang petang Selasa, termasuk empat pendatang baharu dari Chicago, masing-masing dianugerahkan satu bintang: Termasuk di West Town, Claudia di Bucktown, dan Esme dan marah, kedua-duanya di Taman Lincoln. Sejumlah besar 23 restoran Chicago memperoleh bintang — kurang satu daripada tahun lepas.

Syarikat tayar biasanya menganugerahkan bintang yang diidamkan di tempat makan mewah dan restoran kelas atas dengan menu rasa yang luas (dan selalunya mahal). Pada akhir Mac, Michelin mengumumkan tujuh penambahan tempatan baharu pada senarai Bib Gourmandnya, yang menekankan tempat kasual dengan “nilai yang baik”. Senarai penuh Chicago Bib Gourmands, yang mengandungi 55 restoran, masih belum didedahkan.

Termasuk kuning (kaviar kaluga emas, hamachi, kelapa).
Lelaki Daija/Pemakan Chicago

Senarai itu juga berganda sebagai menimbang keadaan restoran Amerika ketika wabak COVID-19 memasuki tahun ketiga. Michelin, yang telah memberikan kedudukan bintang kepada restoran Chicago selama 11 tahun, tidak mengeluarkan senarai pada tahun 2020 akibat daripada wabak itu dan kesannya yang luar biasa terhadap industri perhotelan. Sementara itu, empat daripada restoran pilihan tahun 2021 telah ditutup secara kekal dan dengan itu terkeluar daripada senarai: Yugen (satu bintang), Perjanjian (satu bintang), Pantai (satu bintang), dan Acadia (dua bintang).

payung terjun, restoran Korea-Amerika yang elegan yang ditutup untuk pengubahsuaian di Avondale, kekal antara pilihan syarikat tetapi tidak mendapat bintang kerana penutupan sementara. Ia dijangka dibuka semula tahun ini, memberi pemeriksa Michelin — ejen tanpa nama yang melawat dan memberi kedudukan kepada restoran — peluang untuk kembali dan menilai semula.

Ruang makan yang ringkas dan elegan dengan lukisan biru abstrak di dinding.

Claudia berpindah ke rumah tetap pada 2021.
Garrett Sweet/Eater Chicago

Pemenang kali pertama tahun ini juga merupakan beberapa pertubuhan yang paling ramai digemari dan dipuja di Chicago. Kasama, kedai roti dan restoran mewah Filipina daripada chef dan pasangan Genie Kwon dan Tim Flores, telah melonjak menjadi bintang restoran nasional (termasuk tempat di kalangan Eater’s restoran baharu terbaik 2021) sejak kemunculan wabak awalnya. Esme, restoran menu rasa mewah berasaskan kerjasama dengan artis visual dari bekasSeterusnya chef Jenner Tomaska ​​dan isteri Katrina Bravo, juga telah menikmati sambutan hangat dalam tempoh sembilan bulan sejak ia dibuka. Bagi cef Trevor Teich dari Claudia, bintang pertama restoran menu rasa yang sarat dengan keinginan itu boleh menjadi ganjaran yang sangat manis: dia telah menghabiskan hampir sedekad untuk memupuk projek itu, yang bermula sebagai pop timbul pada 2013.

Chef Zach Engel dari kawasan panas Timur Tengah moden berusia tiga tahun Galit terkejut apabila pada hari Selasa dia mengetahui tentang bintang pertama restoran itu. Pada pandangannya, perubahan paksa wabak itu mungkin telah membantu Galit, kerana pasukannya memperkenalkan menu rasa dan menyepadukan bahan-bahan luar biasa.

Kaunter berjubin biru mengelilingi dapur terbuka.

Galit memulakan kerjaya pada tahun 2019.
Sandy Noto/Marah

Ruji santapan mewah Perenggan kekal sebagai satu-satunya restoran tiga bintang di Chicago, yang ditakrifkan oleh Michelin sebagai “masakan yang luar biasa, bernilai perjalanan istimewa.” Destinasi terkenal dunia itu telah mengekalkan trio bintangnya sejak edisi pertama panduan Michelin di Chicago pada tahun 2011.

Berlepas dari bintang dan Bib Gourmands, yang dianugerahkan kepada restoran, Michelin juga telah memilih individu untuk pengiktirafan berkaitan minuman. Colin Hofer, pengarah wain Bonhomme Group (Beatnik, PortoGoodfunk), dinamakan Sommelier of the Year, dan Julia Momose, pengarah kreatif dan pelayan bar bar makan Jepun Kumiko di West Loop, memenangi Anugerah Koktel Luar Biasa. Kemasukan Momose boleh dilihat sebagai percubaan untuk memisahkan perbezaan selepas panduan pada 2021 mengalih keluar Kikko, kaunter omakase bawah tanah di bawah Kumiko, selepas pemergian chef Mariya Russell.

Lihat senarai penuh tahun ini restoran berbintang Michelin di Chicago di bawah.

*Menandakan baharu untuk 2022

Tiga Bintang

Perenggan

dua Bintang

pernah

Lidah Moody

Oriole

Smyth

Satu Bintang

Rizab

Claudia*

Idea

Elizabeth

cinta

Esme*

marah*

kaki angsa

Termasuk*

Mako

Seterusnya

Kolam Utara

Omakase Yume

Porto

Schwa

Sepia

Temporis

Topolobampo

We would love to thank the writer of this post for this awesome web content

Senarai Bintang Michelin Chicago Menambah Empat Restoran Baharu untuk 2022


You can view our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/