Seorang ‘superstar’ pulang dengan mengejutkan di ‘The Voice’: ‘Saya tidak tahu apa yang difikirkan oleh Amerika’

Peserta empat terbawah Eric Who, Alyssa Witrado, Devix, dan Kiqué menanti nasib mereka pada rancangan keputusan 13 teratas ‘The Voice’ Musim 22. (Foto: NBC)

Selasa dibawa Suara keputusan 13 teratas menunjukkan, yang menentukan 10 teratas paling penting musim ini. Pada permulaan malam itu, hos Carson Daly menjelaskan bahawa sembilan peserta akan diundi, berdasarkan 13 persembahan terbaik hari Isninselepas itu baki empat penyanyi akan bersaing untuk tempat terakhir melalui nyanyian segera, undian penonton, Simpanan Segera.

Pada hari Isnin, saya telah meramalkan bahawa antara empat terbawah ialah Eric Who dari Pasukan Camila, yang secara drastik mengurangkan kehadiran pentasnya yang berwarna-warni dan megah dan akibatnya tersesat dalam rombakan; Alyssa Witrado dari Pasukan Gwen, yang sepatutnya tidak pernah mencapai 13 teratas pada mulanya; dan ahli pasukan Team Gwen yang sebenarnya paling menjanjikan dan unik, Kiqué, yang mengecewakan bermainnya terlalu selamat dan lurus minggu ini dengan penutup karaoke Stevie Wonder yang hambar. Dan saya betul tentang ketiga-tiganya.

Walau bagaimanapun, saya juga beranggapan bahawa penyanyi pop Team Blake Rowan Grace, yang saya fikir benar-benar meraba-raba kulit ABBAnya, akan berisiko juga. Tetapi saya sepatutnya mengambil kira populariti Blake Shelton yang berleluasa di kalangan setia Suarapenonton. Rowan terselamat — sekali gus menjadikan Blake satu-satunya jurulatih musim ini yang membolehkan keempat-empat pemain separuh akhir Live Playoffsnya layak ke 10 teratas. Jika anda membuat perhitungan, itu bermakna Pasukan Blake kini terdiri daripada 40% daripada Musim 22. Lelaki itu tidak dapat dihalang – iaitu, sehingga dia berhenti sendiri dan bersara Suara tahun hadapan. Saya ingin tahu bagaimana corak pengundian rancangan itu berubah apabila Blake tidak lagi berubah dalam Musim 24.

Tetapi… kembali kepada ini musim. Peserta Satu Musim 22 benar-benar saya lakukan bukan kebimbangan akan berada dalam bahaya minggu ini adalah alt-rocker serak Team Camila, Devix, yang pada hari Isnin dengan penuh mendebarkan menyenaraikan lagu Arctic Monkeys – sebuah Suara pertama! – dan dalam proses itu nampaknya memantapkan dirinya sebagai pendahulu baharu yang menarik. John Legend telah memberitahu Devix bahawa “RU Mine?” ialah “lagu yang sesuai untuk siapa anda sebagai artis dan vokalis”; jurulatih bangga Camila Cabello meracau, “Anda pergi superstar pada yang ini!”; dan juga bekas DJ KROQ dan semasa Suara hos Carson Daly menyatakan persetujuannya, memberitahu Devix, “Terima kasih kerana membawa kembali rock ‘n’ roll on Suara — bunyi dan rasa kami telah terlepas buat seketika!”

Tetapi nampaknya Suara penonton tidak merindui rock pada rancangan ini — atau sekurang-kurangnya mereka tidak merindui Britrock. oh baiklah. Dan di sini saya berharap bahawa Devix akan membuat liputan Franz Ferdinand, Cribs, Muse, atau Kasabian banger minggu depan.

Tetapi masih ada harapan bahawa Devix akan berada di sekitar minggu depan, dan apabila tiba masanya untuk dia menyanyi untuk Save, dia berpegang pada genre yang terbaik yang dia lakukan, dengan persembahan yang memberangsangkan daripada Anglophilic Killers “When You Were Young” .” Persembahan ini mempunyai sedikit kegelapan dan ancaman dan hentakan daripada jumlah malam sebelumnya – ia adalah anthemik, meriah, evangelis, pastinya layak untuk stadium – dan nampaknya semuanya tidak akan hilang.

“Dengar, saya tidak tahu apa yang Amerika fikirkan apabila mereka tidak mengundi anda semalam,” Camila mengomel. “Amerika, anda boleh menebus diri anda sekarang. Tebus diri sendiri! … Amerika, anda akan membuat kesilapan besar untuk melepaskan Devix pergi. Anda mahu mendengar suaranya pada balada. Anda mahu mendengar suaranya pada lagu yang sangat emosional. awak buat bukan mahu melepaskan suara ini!”

Tetapi Devix mempunyai saingan sengit daripada Kiqué, pemain hebat indie-rock supercool musim ini. “Saya akan bukan mahu membuat panggilan ini,” Carson mengakui.

Sekurang-kurangnya nampak jelas bahawa Amerika tidak perlu membuat panggilan antara Eric dan Alyssa. Pertama, Eric menyanyikan… “The Climb” karya Miley Cyrus. Ugh. Lebih seperti Eric kenapa, amir? Eric adalah pemain pertunjukan yang sempurna, an penghibur, dan apabila dia menjadi dirinya berambut pastel yang sangat hebat, bintang seorang lelaki “The Eric Who Show,” dia teruja untuk melihatnya. Saya tidak pasti mengapa dia berasa terdorong untuk pergi begitu luar jenama minggu ini dengan pilihan baladanya yang menarik dan pembuat fesyen, tetapi dia benar-benar mensabotaj dirinya sendiri. Dan saya rasa dia tidak keluar dengan syaratnya sendiri. Apabila dia dengan tergesa-gesa menyanyikan baris “The Climb” Miley “iman saya terguncang,” ia benar-benar kelihatan seperti itu, dan apabila dia mengakhiri lagunya dengan “Saya sayang kamu semua,” jelas bahawa dia tahu “The Eric Who Show ” sudah habis. Dan itu memalukan.

Bagi bintang pop remaja, Alyssa, dia mempamerkan “Ocean Eyes” yang sesuai dengan umur oleh Billie Eilish, dan itu sebenarnya adalah salah satu persembahannya yang lebih kuat – pastinya lebih baik daripada sampul Selena yang tidak stabil dan hampir menghujat – lebih terdedah dan berhubung, dan banyak lagi. sesuai dengan suara kurusnya. Tetapi ia masih merupakan persembahan yang kurang masak dan tidak konsisten, yang menunjukkan bahawa dia lebih baik menunggu untuk uji bakat untuk Suara dalam satu atau dua musim.

Kembali pada subjek penebusan, Kiqué berharap untuk menebus diasendiri, kerana selepas melakukan beberapa persembahan paling kreatif dan bahagian kiri musim ini (buatan semula radikal OutKast “Hey Ya!” dan Harry Styles “As It Was”), dia meraba-raba dan tersandung pada hari Isnin dengan generik dan gaya lama. prestasi. Jadi, Kiqué biarkan sahaja meraung pada Hari Minggu Lima Puluh Warna Kelabu tema “Memperolehnya” — dan dia memperolehnya, baiklah. Ini adalah 50 warna yang hebat — vokal yang sangat yakin dan seksi.

“Jelas sekali, Kiqué sedang melaluinya, Amerika. Betul?” Gwen Stefani memohon. “Saya ingin mengingatkan semua orang bahawa ini adalah budak lelaki berusia 19 tahun; dia ada lelakisuara. … Saya rasa ini satu kesilapan, Amerika. Kami perlu menolak Kiqué.”

Oleh itu, selepas rehat komersial dan tingkap pengundian selama lima minit, Amerika mempertimbangkan rayuan Camila dan Gwen dan menyelamatkan… Kiqué. Saya tidak boleh berhujah dengan keputusan itu, dan saya gembira Kiqué mendapat penangguhan hukuman. Tetapi Devix sepatutnya tidak pernah berada di empat terbawah untuk bermula — bukan ketika dia baru mula keluar dari cangkerangnya dan memecahkan acuan.

“Devix, tidak kira apa yang berlaku malam ini, saya hanya fikir anda seorang yang berbakat besar,” Camila memberi jaminan kepada rocker Queens berusia 28 tahun itu sebelum dia mengetahui nasibnya. “Saya nak dengar lagu awak dalam kereta saya. Saya hanya fikir anda seorang pemuzik yang berbakat. Anda dimaksudkan untuk melakukan ini. Terima kasih kerana terdedah dan terbuka dengan saya.”

Semoga ini bukan yang terakhir yang kami dengar daripada Devix. Sementara itu, 10 teratas akan bertanding pada Isnin depan, dan diharapkan Kiqué akan belajar daripada panggilan rapat minggu ini dan kembali mengambil peluang dan membalikkan skrip — atau Kiqué-fying — beberapa lagi pilihan lagu di luar kotak. Jumpa awak nanti.

Baca lebih lanjut dari Yahoo Entertainment:

Ikuti Lyndsey di Facebook, Twitter, Instagram, AmazonWe wish to thank the writer of this post for this incredible content

Seorang ‘superstar’ pulang dengan mengejutkan di ‘The Voice’: ‘Saya tidak tahu apa yang difikirkan oleh Amerika’


You can find our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/