Seorang YouTuber yang bertunang berkata dia dikritik dan digelar ‘mementingkan diri sendiri’ oleh pengikut kerana memutuskan untuk tidak mempunyai pengantin perempuan

  • YouTuber Clancy Burke berkata dalam video bahawa dia tidak akan mempunyai pengiring pengantin pada majlis perkahwinannya tahun depan.
  • Burke memberitahu Insider dia telah menghadapi kritikan daripada orang yang menggelarnya mementingkan diri sendiri.
  • Katanya, dia tidak mahu pengantin perempuan kerana aspek kewangan, antara sebab lain.

Seorang YouTuber memberitahu Insider dia menghadapi tindak balas daripada pengikutnya selepas mengumumkan dia tidak akan mempunyai pengiring pengantin pada majlis perkahwinannya tahun depan.

Clancy Burke, bekas wartawan berita TV yang tinggal di Cincinnati, Ohio, telah bertunang dengan pasangannya Zac Rogal pada bulan Disember. Dia berkongsi butiran tentang cadangan dan rancangan perkahwinan dalam pelbagai video YouTube, termasuk satu di mana dia cakap dia takde bridesmaids. Burke mempunyai 450,000 pelanggan pada masa penulisan.

“Ini mungkin sedikit kontroversi, tetapi kami tidak mengadakan majlis perkahwinan,” kata Burke dalam video yang disiarkan ke YouTube pada 23 April.

“Ia hanya merumitkan segala-galanya, ia membuatkan orang lain terpaksa membelanjakan begitu banyak wang, dan ia seperti menekankan saya memikirkan siapa yang akan saya pilih, meninggalkan orang ini,” katanya.

Burke menambah bahawa satu lagi sebab dia membuat keputusan adalah kerana dia tidak mempunyai satu kumpulan rakan, sebaliknya pelbagai rakan individu yang tidak mengenali antara satu sama lain. Video itu mempunyai lebih daripada 51,000 tontonan setakat Jun.

Bercakap kepada Insider, Burke berkata video itu menerima reaksi negatif daripada beberapa orang, yang menuduhnya cuba mengambil perhatian.

“Sudah tentu terdapat begitu ramai orang yang menyokong saya, tetapi ada orang yang mengatakan bahawa ini pelik, bahawa ia mementingkan diri saya,” kata Burke.

clancy burke

Clancy Burke difoto oleh Lindsey Logeman.

Lindsey Logeman


“Ada beberapa orang yang mengatakan bahawa saya hanya mahu menjadi tumpuan seorang diri dan jadikan saya dan Zac,” tambahnya.

Burke berkata bahawa dia tidak mahu memberi tekanan kepada rakan-rakannya untuk memakai pakaian tertentu atau rambut dan solek mereka dilakukan dengan cara tertentu.

“Kawan baik saya masih akan bersedia dengan saya, tetapi anda boleh memakai apa sahaja pakaian yang anda mahu… dan kita masih akan berseronok,” kata Burke. “Ia benar-benar keren melalui proses perkahwinan menyedari anda tidak hanya perlu berpegang kepada tradisi lagi.”

Burke dan Rogal telah ditetapkan untuk janji temu buta oleh ibunya 4 tahun lalu

Burke memberitahu Insider bahawa dia dan Rogal ditubuhkan oleh ibunya empat tahun lalu, yang bekerja dengannya pada masa itu. Dia memberikan nombor anak lelakinya kepada Burke, tetapi pasangan itu tidak mengadakan janji temu pertama mereka sehingga 7 bulan kemudian kerana Rogal pada mulanya “terus mengecewakan saya,” kata Burke.

Mereka akhirnya pergi ke perlawanan bola sepak untuk temu janji pertama mereka, dan Burke berkata mereka segera tahu bahawa ia akan menjadi hubungan.

clancy dan zac bertunang

Pertunangan Clancy Burke dan Zac Rogal pada Disember 2021.

Clancy Burke/Kreatif Berakar


“Kami hanya berada di dalamnya sejak itu. Dan bagi saya, itu adalah hubungan serius pertama saya, jadi teman lelaki pertama saya dan teman lelaki terakhir saya,” kata Burke.

Pasangan itu bertunang pada Malam Krismas 2021 di taman tempatan mereka di hadapan kedua-dua keluarga mereka, dan mereka berkongsi berita itu dalam video YouTube disiarkan pada 1 Januari. Burke memberitahu Insider bahawa perkahwinan itu akan berlangsung pada musim panas 2023 di Cincinnati.

We would like to give thanks to the author of this short article for this awesome web content

Seorang YouTuber yang bertunang berkata dia dikritik dan digelar ‘mementingkan diri sendiri’ oleh pengikut kerana memutuskan untuk tidak mempunyai pengantin perempuan


Check out our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/