Shakira menerangkan pendekatannya terhadap keibubapaan selepas berpisah dengan bekas suami Gerard Piqué: ‘Saya telah cuba menyembunyikan keadaan’

Shakira bercakap tentang keibubapaan melalui perceraiannya. (Foto: Getty Images)

Shakira sedang membuka cerita tentang perpisahannya baru-baru ini dengan rakan kongsi Gerard Piqué dan bagaimana muzik sangat penting baginya untuk mengharungi “jam tergelapnya” dan menunjukkan yang terbaik untuk anak-anaknya.

Penyanyi Colombia berusia 45 tahun itu bercakap dengannya Elle tentang bagaimana dia melalui perpisahan yang sukar, selepas diumumkan pada bulan Jun bahawa dia dan pemain bola sepak Sepanyol itu telah membatalkannya, dan berhadapan dengan perebutan hak penjagaan dua anak lelaki pasangan itu Milan, 9, dan Sasha, 7. Sementara itu mencipta muzik baharu telah menjadi sebahagian besar dalam perjalanan penyembuhan Shakira, mata pencaharian anak lelakinya yang paling dia fokuskan.

Shakira muncul pada muka depan digital Oktober 2022 untuk Elle. (Foto: Jaume de Laiguana)

Shakira muncul pada muka depan digital Oktober 2022 untuk Elle. (Foto: Jaume de Laiguana)

“Saya fikir muzik itu adalah rakit penyelamat. Terdapat beberapa hari apabila saya terpaksa mengambil kepingan saya dari lantai. Dan satu-satunya cara untuk melakukannya, untuk melakukannya, adalah melalui muzik. Anda tahu, untuk benar-benar, seperti, meletakkan diri saya semula dan melihat diri saya di cermin dan tahu bahawa saya seorang ibu dan anak-anak saya bergantung kepada saya, “katanya, sambil menyatakan bahawa kerjayanya sering terasa seperti gangguan dari keibuan sebelum ini. “Kadang-kadang saya sangat takut dengan kerja saya pada masa lalu kerana saya hanya mahu berada di sana untuk anak-anak saya. Maksud saya, saya hanya mahu berpelukan dengan anak-anak saya di atas katil sedikit lebih lama. Dan kemudian saya terpaksa, seperti, bangun. dan rakam video dan tunaikan kewajipan saya. Tetapi sekarang saya sangat berterima kasih atas kerja saya, kemungkinan ia memberi kita untuk menyatukan semula diri dan menyedari siapa kita dan mengapa kita berada di planet ini — apakah tujuan kita , misi kita.”

Mencurahkan dirinya ke dalam kerajinannya telah menjadi gangguan yang baik dari akhbar negatif yang mengelilingi penghujung hubungannya. Walau bagaimanapun, melindungi anak-anaknya daripada huru-hara adalah satu cabaran tambahan.

“Ia adalah sukar bukan sahaja untuk saya, tetapi juga untuk anak-anak saya. Amat sukar. Saya mempunyai paparazi berkhemah di luar, di hadapan rumah saya, 24/7. Dan tidak ada tempat di mana saya boleh bersembunyi daripada mereka bersama anak-anak saya, kecuali untuk rumah saya sendiri. Anda tahu, kami tidak boleh berjalan-jalan di taman seperti keluarga biasa atau pergi makan aiskrim atau melakukan apa-apa aktiviti tanpa paparazi mengikuti kami. Jadi sukar,” jelas Shakira. “Dan saya telah cuba menyembunyikan situasi di hadapan anak-anak saya. Saya cuba melakukannya dan melindungi mereka, kerana itu misi nombor satu saya dalam hidup. Tetapi kemudian mereka mendengar perkara di sekolah daripada rakan-rakan mereka atau mereka terserempak berita yang tidak menyenangkan, tidak menyenangkan dalam talian, dan ia hanya memberi kesan kepada mereka, anda tahu?”

Akhbar tempatan di Sepanyol, di mana dia memanggil Barcelona sebagai rumahnya, malah telah menjadi “invasif untuk anak-anak saya,” katanya, kerana jurugambar telah mengganggu kehidupan seharian mereka.

“Mereka tidak layak untuk merasa diperhatikan atau diperhatikan setiap saat, bergambar semasa berhenti sekolah, atau diikuti oleh paparazi. Mereka layak menjalani kehidupan yang normal. Ia hanya sarkas total, dan semua orang membuat spekulasi tentang semua aspek kami ini, dan yang lebih penting, anak-anak kita, nyawa, dan banyak lagi yang tidak benar,” katanya. “Tidak kira bagaimana keadaan berakhir atau bagaimana perasaan saya dan Gerard tentang satu sama lain sebagai bekas pasangan, dia adalah bapa kepada anak-anak saya. Kami mempunyai tugas untuk dilakukan untuk dua budak lelaki yang luar biasa ini, dan saya percaya bahawa kami akan memikirkan apa adalah yang terbaik untuk masa depan mereka, impian mereka sendiri dalam hidup, dan apakah penyelesaian yang adil untuk semua orang yang terlibat. Dan saya berharap dan menghargai jika kami diberi ruang untuk melakukannya secara peribadi.”

Dia meneruskan, “Ia benar-benar menjengkelkan untuk dua kanak-kanak yang cuba memproses perpisahan ibu bapa mereka. Dan kadang-kadang saya rasa ini semua adalah mimpi buruk dan saya akan bangun pada satu ketika. Tetapi tidak, itu nyata .”

Walaupun menguruskan kesejahteraan mentalnya sendiri melalui ini adalah satu cabaran, keutamaan yang dia letakkan kepada anak-anaknya yang akhirnya membolehkan Shakira melaluinya.

“Saya hanya menguruskan, saya rasa, mengingatkan diri saya bahawa saya perlu menjadi contoh untuk anak-anak saya, bahawa saya perlu menjadi apa yang mereka mahu, apa yang saya mahu mereka menjadi,” katanya. “Dan saya juga mahu berada di sana, untuk semua orang yang telah menunjukkan kasih sayang dan sokongan mereka kepada saya. Itulah kekuatan terbesar saya. Itulah enjin saya yang paling berkuasa sekarang.”

Kesihatan, keibubapaan, imej badan dan banyak lagi: Kenali WHO di belakang hoo dengan surat berita Yahoo Life. Daftar di sini.

We would love to say thanks to the author of this post for this outstanding web content

Shakira menerangkan pendekatannya terhadap keibubapaan selepas berpisah dengan bekas suami Gerard Piqué: ‘Saya telah cuba menyembunyikan keadaan’


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/