Siri Terhad ‘Blade Runner 2099’ di Amazon

Dunia daripada Pelari Bilah sedang berkembang.

milik Amazon Video Perdana telah memberi lampu hijau kepada Pelari Bilah 2099, sekuel siri terhad kepada francais filem sci-fi ikonik. Siri ini berasal dari Amazon Studios dan Alcon Entertainment, yang memegang hak untuk Pelari Bilah. Ridley Scottyang mengarahkan filem klasik 1982, akan menghasilkan eksekutif menerusi Scott Free Productions, manakala Silka Luisa (Apple TV+’s Gadis Bersinar) akan berfungsi sebagai showrunner.

“Asal Pelari Bilahdiarahkan oleh Ridley Scott, dianggap sebagai salah satu filem fiksyen sains terhebat dan paling berpengaruh sepanjang zaman, dan kami teruja untuk memperkenalkan Pelari Blade 2099 kepada pelanggan Prime Video global kami,” kata ketua televisyen global Amazon Studios Vernon Sanders. “Kami berbesar hati kerana dapat membentangkan sambungan ini Pelari Bilah francais, dan yakin bahawa dengan bekerjasama dengan Ridley, Alcon Entertainment, Scott Free Productions dan Silka Luisa yang sangat berbakat, Pelari Blade 2099 akan menjunjung intelek, tema dan semangat filem terdahulu.”

Amazon mengumumkannya membangun Pelari Blade 2099 pada Februari. Tajuknya membayangkan ia akan ditetapkan 50 tahun selepas sekuel filem 2017 Blade Runner 2049, diarahkan oleh Denis Villeneuve, tetapi butiran cerita didiamkan buat masa ini. Siri ini akan menjadi rawatan aksi langsung pertama Pelari Bilah untuk TV (Dewasa Swim menyiarkan siri anime bertajuk Pelari Bilah: Teratai Hitam yang memulakan kerjaya pada November 2021).

“Kami gembira untuk meneruskan hubungan kerja kami dengan rakan-rakan kami di Amazon. Dan kami sangat teruja untuk terus melanjutkan Pelari Bilah canon ke alam baharu dengan jalan cerita provokatif yang telah dicipta oleh Silka,” kata CEO bersama Alcon dan pengasas bersama Andrew Kosove dan Broderick Johnson dalam satu kenyataan. “Khalayak pertama kali menemui visi cemerlang Ridley Scott untuk Pelari Bilah 40 tahun yang lalu, dan sejak itu, ia telah menjadi salah satu filem fiksyen sains yang paling berpengaruh sepanjang zaman. Sekuel susulan Denis Villeneuve, Pelari Bilah 2049, kemudian menjadi salah satu sekuel terbaik yang disemak sepanjang zaman. Jadi, kami menyedari bahawa kami mempunyai bar yang sangat tinggi untuk bertemu dengan ansuran seterusnya ini. Bersama-sama dengan Silka dan rakan kongsi kami di Amazon, dan Scott Free Productions, kami berharap kami dapat memenuhi standard itu dan menggembirakan penonton dengan generasi akan datang. Pelari Bilah.”

Luisa mengadaptasi novel Lauren Beukes Gadis-gadis Bersinar untuk Apple TV+ dan berkhidmat sebagai pelancar rancangan untuk siri yang disemak dengan baik dibintangi oleh Elisabeth Moss. Kreditnya juga termasuk Halo dan Malaikat Pelik di Paramount+.

Luisa dan Scott akan menghasilkan eksekutif Blade Runner 2099 dengan Blade Runner 2049 penulis Michael Green (yang akan menjadi EP bukan penulisan); Alcon’s Kosove, Johnson dan ketua televisyen Ben Roberts; David W. Zucker dan Clayton Krueger dari Scott Free; penulis Tom Spezialy (Sisa); dan Cynthia Yorkin, Frank Giustra dan Isa Dick Hackett.

We would like to give thanks to the writer of this article for this outstanding content

Siri Terhad ‘Blade Runner 2099’ di Amazon


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/