‘SNL’: Benedict Cumberbatch Berjenaka Tentang Menjadi “Beat By Will Smith” Di Oscars, Memberi Penghormatan Hari Ibu Kepada Ibu Dalam Kehidupannya Dalam Pembukaan Monolog

Benedict Cumberbatch malam ini membuat penampilan kedua sebagai hos SNLmerujuk dalam monolog pembukaannya kepada filem baharunya Doktor Pelik dalam Multiverse of Madnessyang ditayangkan di pawagam di AS pada hari Jumaat.

“Saya teruja untuk kembali menjadi hos Sabtu Malam Live. Ia adalah minggu yang sangat menyeronokkan, hebat. Saya harus jujur, kerana kebanyakan penulis sketsa minggu ini, mereka melemparkan saya lakaran setiap hari, dan kebanyakannya adalah tentang Doktor Pelik,” kata Cumberbatch di atas. “Ia hebat. Saya suka lelaki itu. Saya suka memainkan watak. Filem ini berjalan dengan baik—tetapi saya mempunyai pernah dalam filem lain.”

Cumberbatch bergurau bahawa dia pergi sejauh ini untuk menyatakan ini kepada SNLLorne Michaels, dengan Michaels menjawab, “Seperti apa?”

“Saya berkata, ‘Baiklah, Kuasa Anjing, sebagai contoh’ dan dia berkata, ‘Tiada siapa yang melihatnya.’ Saya berkata, ‘Ayuh, kawan. Saya telah dicalonkan untuk Oscar untuk itu. Saya okay,’” ingat tuan rumah. “Maksud saya, saya tidak menang. Saya telah dipukul oleh Will Smith…Tidak, bukan secara fizikal.”

Selepas merujuk kepada tamparan Oscar yang terkenal, Cumberbatch berputar untuk membincangkan keterujaannya kerana dapat menjadi hos SNLrancangan Hari Ibu. “Sudah tentu, saya ingin mengucapkan selamat Hari Ibu kepada ibu saya,” katanya. “Dia sebenarnya sedang bercuti di Greece pada masa ini dan SNL menawarkan untuk menerbangkannya ke sini kelas pertama, dan dia berkata, ‘Tidak, saya berada di pantai di Greece. Adakah awak gila?'”

Cumberbatch kemudian memberitahu ibunya dia menyayanginya, sambil menyatakan bahawa semasa dia masih muda, dia dan ibunya pernah mempunyai “nama pelik dan lucu” yang mereka panggil antara satu sama lain. “Saya memanggilnya ‘Pookie,’” katanya, “dan dia memanggil saya ‘Benedict Cumberbatch.’”

Kemudian, dia bergurau, “Saya pergi ke sekolah berasrama penuh di luar London-anda mungkin pernah mendengarnya-dipanggil Hogwarts.”

Semasa dia berada di sana, ibunya akan menulis “surat yang menakjubkan ini” kepadanya, penuh dengan ilustrasi yang indah. “Saya tidak boleh melakukannya untuknya di sini, jelas,” kata Cumberbatch, “tetapi saya fikir saya akan menggunakan sedikit monolog ini untuk berterima kasih kepadanya atas semua yang dia lakukan untuk saya.”

Apabila muzik piano sentimental mula dimainkan, Cumberbatch beralih kepada ibunya secara langsung. “Hei, mak. Ini saya, anak awak— Benedict kecil,” katanya. “Terima kasih kerana sentiasa ada untuk saya.”

Cumberbatch berkongsi bahawa membesar, setiap kali dia menghadapi masalah, ibunya mempunyai penyelesaian. “Sebagai contoh, apabila saya kehilangan dua gigi depan saya, saya bimbang diejek tetapi anda berkata, ‘Tidak mengapa. Cuba dan senyum sahaja tanpa membuka mulut,’” ingatnya. “Ia adalah nasihat yang bagus, tetapi ia juga menjelaskan mengapa sehingga hari ini, dalam setiap gambar permaidani merah, saya tersenyum seperti ini.”

Potong kepada foto Cumberbatch yang senyumannya lebih kepada senyuman yang pelik.

“Serius walaupun ibu, terima kasih,” katanya. “Anda telah menunjukkan saya begitu banyak kasih sayang dan sokongan, setiap langkah. Saya sayang awak, Pookie.”

Turut mendapat sambutan malam ini ialah isteri Cumberbatch, Sophie, yang berada dalam penonton untuk persembahan itu. “Saya betul-betul kagum dengan awak. Maksud saya, sebagai permulaan, anda telah melahirkan tiga anak lelaki kami yang cantik, dan itu sahaja adalah satu keajaiban kecil, seperti mana-mana wanita akan memberitahu anda,” katanya. “Sementara itu, menurut anda, saya berpakaian seperti ahli sihir—walaupun secara teknikalnya ia adalah ahli sihir.”

Selepas menjelaskan bahawa ahli sihir mempunyai jubah—berbeza dengan watak Marvelnya, Doctor Strange, yang berjubah—dia terus berkata bahawa dia berharap apabila isterinya benar-benar memikirkannya, dia akan menyedari bahawa sumbangan mereka sebagai ibu bapa akan seimbang. “Kerana jika anda rasa menjadi seorang ibu itu sukar, cuba lakukan ini,” katanya sambil menyelak pergelangan tangannya. “Ya, saya baru sahaja membuka portal. Sama-sama.”

Cumberbatch disertai untuk persembahan malam ini oleh tetamu muzikal Arcade Fire. Semak monolog pembukaannya dengan mengklik di atas.

We want to give thanks to the writer of this article for this amazing web content

‘SNL’: Benedict Cumberbatch Berjenaka Tentang Menjadi “Beat By Will Smith” Di Oscars, Memberi Penghormatan Hari Ibu Kepada Ibu Dalam Kehidupannya Dalam Pembukaan Monolog


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/