Steve Austin mendapat perlawanannya, Cody Rhodes kembali di WrestleMania 38 Night 1 yang nyata

Perkataan WWE yang digunakan untuk menggambarkan WrestleMania 38 adalah “luar biasa.” Surreal lebih seperti setakat ini. Pada Malam 1, kami melihat “Stone Cold” Steve Austin mengadakan perlawanan pertamanya dalam tempoh 19 tahun, Cody Rhodes kembali, Ronda Rousey menjadi kacau dan Bianca Belair mengesahkan bintangnya. Berikut ialah lima sorotan daripada malam pembukaan WrestleMania 2022 di Stadium AT&T pada hari Sabtu di hadapan 77, 899 orang yang diumumkan.

Sejuk Batu!, Sejuk Batu!

Terdapat “Stone Cold” Steve Austin dan kemudian mereka adalah orang lain – masih. Texas Rattlesnake memenangi perlawanan pertamanya dalam tempoh 19 tahun dalam pertarungan “no holds barred” dadakan dalam acara utama. Ia boleh dipercayai, pukulan keras dan perjalanan yang menyeronokkan di lorong ingatan. Ia membenarkan Austin, yang perlawanan sebelumnya adalah kekalahan kepada The Rock di WrestleMania 19, untuk menutup kerjayanya di mana ia bermula di Dallas.

Austin, 57, memasuki salah satu pop paling lantang yang pernah anda dengar selepas Owens terus bercakap tentang dia dan Texas di The KO Show. Owens kemudian berkata dia menipu Austin, yang memainkan hits pada mikrofon dan dalam gelanggang, kerana dia membawanya ke sana untuk perlawanan.

“Stone Cold” Steve Austin meraikan kemenangannya.
WWE

Walaupun terdapat banyak pergaduhan, Austin mengambil supleks ke atas konkrit apabila kedua-duanya membawa barang-barang ke dalam burung berkokok. Dia juga memandu Owens naik ke pentas dengan kereta khasnya. Mereka bergaduh di sana dengan Austin, yang berhenti untuk minum beruang sekali-sekala sepanjang perlawanan, memalingkan Owens dua kali di atas pentas sebelum menjatuhkannya ke tanjakan.

Apabila mereka masuk ke dalam gelanggang, Owens dapat memukul Austin yang terganggu dengan bir dengan Stunner, tetapi Hall of Famer ditendang keluar. Austin menjadikan percubaan Owens untuk menggunakan kerusi sebagai peluangnya untuk memberikan Stunner sendiri dan menyemat KO untuk kemenangan. Apa yang diikuti ialah Stunner lain kepada Owens, banyak minum bir dan Austin mula menutup satu lagi WrestleMania dengan abangnya di gelanggang. Owens — peminat Austin seumur hidup — terserempak dan menjual punggungnya untuk wiranya dan harus diraikan untuk semua yang dia lakukan semasa pertelingkahan ini.

Puan WrestleMania

WWE kadang-kadang bergelut untuk membina wajah bayi yang sebenar, tetapi mereka berhak mendapat pujian kerana konsisten memukul nota yang betul dengan Bianca Belair. EST mendapat kemasukan WrestleMania sepanjang masa. Keseluruhan pancaragam berarak memainkannya sebelum dia melakukan perlawanan WrestleMania yang cemerlang kedua berturut-turut dan memperoleh satu lagi kemenangan kejuaraan di pertunjukan terbesar WWE. Belair ialah seorang superstar dan WWE memperlakukannya begitu dengan meminta dia merebut kejuaraan wanita Raw daripada Lynch.

Kedua-duanya bermula dengan panggilan balik awal untuk perlawanan SummerSlam mereka, kali ini Belair menghulurkan tangannya kepada Lynch. Mereka berdagang kaunter sehingga Big Time Becks mencecah Man-handle Slam tetapi tidak dapat mendapatkan pin pantas kali ini. Ia menetapkan nada bahawa ini tidak akan tamat dalam masa 26 saat. Sebaliknya kami mendapat perlawanan catur kaunter dengan mempunyai detik keraguan sama ada mereka boleh menang.

WWE
Bianca Belair
WWE

EST, yang mendahului Sasha Banks untuk tali pinggang SmackDown tahun lalu, akhirnya menang dengan melepaskan turnbuckle teratas untuk menentang Lynch yang cuba memukul satu lagi slam Man-Handle. Dia meletakkan Lynch di atas bahunya dan orang ramai berdiri untuk Kiss of Death untuk menutup kemenangan.

Apa yang seterusnya untuk Lynch — yang tidak pernah mengalami perlawanan yang teruk sejak kembali — masih belum dapat dilihat. Adakah dia mengambil sedikit masa? Adakah dia tetap setia sebagai Big Time Becks atau perlahan-lahan kembali ke gimik babyface The Man atau sesuatu yang berbeza?

Selamat pulang

Khabar angin dan laporan itu terbukti benar, tetapi adalah nyata untuk melihat Cody Rhodes, bekas naib presiden eksekutif All Elite Wrestling, kembali ke WWE selepas enam tahun. Dia dan Seth Rollins menyampaikan kisah indah yang mempunyai petunjuk perang antara kedua-dua syarikat. Ia berakhir dengan detik yang menyentuh hati, di mana Rhodes berhenti selepas dua Cross Rhodes berturut-turut untuk memberikan pukulan pantas dan Bionic Elbow yang terkenal oleh bapanya “The American Dream” Dusty Rhodes sebelum menyampaikan pukulan ketiga untuk menjatuhkan Rollins untuk selamanya.

Untuk memulakan, Rollins menunggu di dalam gelanggang sedikit tambahan sebelum lampu dimalapkan dan Rhodes bangkit dari pentas ke pop besar sebagai American Nightmare. Tiada apa-apa tentang persembahannya yang berubah daripada peralatan cincin dan muziknya, tetapi isterinya Brandi tidak hadir kerana dia terbukti menjadi lawan misteri Rollins. Hilang sudah ejekan yang diterima Rhodes lewat dalam lariannya di AEW kerana dia mendapat sambutan muka bayi yang besar. Dia juga mendapat ejekan Stardust lama hanya untuk menghubungkan titik-titik dengan cara peminat WWE kali terakhir melihatnya dalam syarikat itu. Rollins, yang telah menjadi pembawa bendera untuk WWE, terus mengalu-alukan kepulangan Rhodes dan pada satu ketika berkata “selamat datang kembali ke liga besar, jalang.”

Kedua-duanya mempunyai perlawanan gusti yang lebih lama, serba pantas dengan fizikal dan kekakuan yang semakin meningkat apabila bersama. Mereka masing-masing terus melakukan gerakan besar yang ditendang oleh yang lain. Selepas beberapa kaunter, Rollins ditendang keluar dari Cross Rhodes awal dan Cody kemudiannya bangun selepas super-plex terbalik yang kelihatan manis dari tali atas. Dia melihat Rollins menaikkan bahunya pada Cody Cutter dan Seth juga telah memukul Pedigree, tetapi tidak dapat menyingkirkan Rhodes. Keseluruhan pembentangan menyamai kisah kepulangan yang hebat untuk Rhodes dan kami kini menunggu untuk melihat apa yang dia katakan dengan mikrofon di tangannya pada hari Isnin.

WWE
Ronda Rousey meletakkan penahanan penyerahan pada Charlotte Flair.
WWE

Belum siap lagi

Ronda Rousey tidak menang dalam kepulangannya ke WrestleMania pastinya mengejutkan malam itu. Walaupun penamat pada perlawanan kejohanan wanita SmackDown beliau dengan Charlotte Flair tidak berasa cukup layak untuk WrestleMania, ini adalah kesukaran sebenar pertama yang akan kita lihat Rousey hadapi dalam WWE dan itu bukan perkara yang buruk untuk babyfaces. Apabila dia tewas di WrestleMania 35, kami tidak melihatnya lagi sehingga Royal Rumble kembali tahun ini.

Flair keluar dari banyak Ankle Locks dan Rousey membalikkan Rajah 8 dengan beberapa tork tambahan dalam perlawanan yang berpusat di sekitar mereka cerita tentang mereka mahu membuat perlawanan yang lain menyerahkan. “The Baddest Woman on the Planet” menyaksikan juara Flair pada satu ketika mencapai tali walaupun pengadil Charles Robinson mengira hingga tiga. Selepas itu, dia menendang Flair ke dalam Robinson dan mengetuknya sebelum mendapatkan The Queens dalam jeragat dan melihatnya mengetuk tanpa pengadil untuk melihatnya. Flair bertindak balas dengan memukul but besar untuk melarikan diri dengan kemenangan dan gelarannya. Ini berkemungkinan bermakna kita belum melihat yang terakhir dari Flair-Rousey dan mungkin ia menghina di Hell in a Cell pada bulan Jun.

Tidak Hormat

The Mysterios lwn. The Miz dan Logan Paul adalah mengenai rasa hormat dan kekurangannya – walaupun selepas perlawanan. Paul pastinya mendapat penghormatan peminat gusti profesional dan kelihatan seperti tumit yang hebat sambil tidak menghormati Mysterios dalam segala hal. Petinju yang menjadi bintang YouTube itu melakukan semua perkara asas, mencecah blockbuster, powerslam dan double suplex dengan Miz. Dia kemudian melakukan Three Amigo dan Frog Slash karya Eddie Guerrero kepada Rey.

WWE
Logan Paul terkena tebasan katak semasa WrestleMania 38 pada Sabtu Malam.
WWE

Perlawanan bertukar dan selepas dua kali ganda 619 kepada Paul, Miz menandakan dirinya untuk menyelamatkan Paul dan mencapai Skull Crushing Finale pada Rey untuk 1-2-3. Selepas perlawanan, walaupun Paul dicemuh orang ramai, Miz menghidupkan pasangannya dengan Skull Crushing Finale dan meniupnya ciuman dari tanjakan.

Walaupun pertelingkahan Logan Paul-Miz yang berpotensi masuk akal pada tahap tertentu, kedua-duanya berfungsi lebih baik sebagai tumit. Mungkin ia hanya untuk saat yang mengejutkan, peminat mahu melihat Paul mendapatkannya daripada seseorang atau watak Miz hanya tidak mahu berkongsi tumpuan dengan sesiapa. Ia tidak masuk akal pada mana-mana peringkat lain.

Perlawanan lain

Usos mengatasi Shinsuke Nakmura dan Rick Boogs untuk mengekalkan kejuaraan pasukan tag SmackDown

Kecederaan sah kepada Boogs menyebabkan perlawanan ini terkeluar dari landasan dan ia dilaporkan menyebabkan penamat ditukar. Jimmy dan Jey Uso kedua-duanya melompat ke belakang Boogs pada awal perlawanan dan dia cepat renyuk ke tanah sambil memegang lututnya. Gambar media sosial menunjukkan dia dibawa ke belakang. Perlawanan dengan cepat menjadi 2 lawan 1. Uso akhirnya memukul One-D pada Nakamura untuk memenanginya dan melanjutkan pemerintahan bersejarah mereka. WWE mengumumkan Boogs mempunyai patela quadriceps yang koyak dan memerlukan pembedahan.

Drew McIntyre berbanding Happy Corbin

Anda tahu nasib Happy Corbin semakin berkurangan selepas McIntyre menjadi orang pertama yang menendang keluar dari End of Days. Baguslah Michael Cole saya menyebutnya dalam siaran dan menjangkakan ia akan digunakan dalam jalan cerita selepas kemenangan berturut-turut Happy one ditamatkan oleh Claymore. McIntyre menamatkan keadaan dengan memotong dua tali teratas dengan Angela mengejar Madcap Moss. Perlawanan padu yang baik dengan sepakan keluar yang besar dan detik penutup yang menarik. Perbalahan panjang ini akhirnya berakhir dan mari kita berharap McIntyre beralih kepada sesuatu yang lebih besar.

WWE
Drew McIntrye
WWE

Nota

Perlawanan tag yang dijadualkan Kofi Kingston dan Xavier Wood menentang Sheamus dan Ridge Holland telah dipotong untuk masa. Sheamus tweet emoji gunting. Perlawanan itu telah dipindahkan ke hari Ahad.


WWE mengumumkan WrestleMania 39 di Los Angles akan diadakan dua malam pada 1-2 April.


Pemenang Terbesar: Bianca Belair

Pecundang Terbesar: Corbin gembira

Perlawanan terbaik: Cody Rhodes lwn Seth Rollins dan Becky Lynch lwn Bianca Belair

Pintu Masuk Terbaik: Bianca Belair

Ramalan: 6-1

Gred: A-We want to thank the author of this write-up for this awesome material

Steve Austin mendapat perlawanannya, Cody Rhodes kembali di WrestleMania 38 Night 1 yang nyata


Check out our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/