Stranger Things 4 Mencadangkan Netflix Tidak Akan Mengeluarkan Tajuk Utama Mingguan

Dengan pelepasan Perkara Asing 4Netflix dibalut hadiah peluang yang sempurna untuk mencuba keluaran mingguan, tanpa penampilan seperti Disney+ telah membuatkan mereka “berkelip mata.”

Tetapi Netflix sebaliknya Netflixed dan menggugurkan tujuh episod pertama (sembilan) pada 27 Mei, menunjukkan bahawa mungkin tiada apa yang akan memaksa gergasi penstriman itu untuk mempertimbangkan pelancaran mingguan.

Ketibaan daripada Perkara Asing 4 boleh jadi a sempurna kes ujian — atau apalah, walaupun “sekali sahaja” yang menyeronokkan — untuk mengeluarkan episod setiap minggu. Kerana sebagai tambahan kepada fakta bahawa ia menyampaikan episod baru pertama thriller supernatural itu dalam hampir tiga tahun (!), “heft” musim itu sendiri hampir menuntut pameran khusus.

Apakah yang kita maksudkan dengan berat badan? Nah, hanya dua kali sebelum ini mempunyai Perkara Asing episod melebihi 60 minit — dengan akhir Musim 2 dan 3. Tetapi antara tujuh episod pertama Musim 4, ansuran terpendek ialah 63 minit, purata ialah 77 minit, dan Episod 7 berjalan selama sejam dan 38 minit penuh.

Tetapi tunggu, ada (banyak) lagi. Dua episod akhir musim ini, yang ditayangkan pada hari Jumaat, 1 Julai, masing-masing berjalan selama 85 minit dan… dua jam 30 minit. Maksudnya, ya, akhir Musim 4 adalah lebih lama daripada kedua-duanya Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness atau Senapang Teratas: Maverickyang merupakan tayangan teater sebenar.

Memandangkan XL dan sifat sengit setiap episod Musim 4, ditambah dengan perkara yang disebutkan di atas menanti mereka, tiada siapa yang akan mengelak jika Netflix memilih untuk melencong daripada standard pesta-pestanya, mengeluarkan episod setiap minggu dan menghidupkan mesin PR untuk menggembar-gemburkan Perkara Asing 4 sebagai “pembentangan/pengalaman yang sangat istimewa” atau sesuatu. (Tidak akan ada penantian selama lima minggu untuk Episod 8/9.)

Sebaliknya, Perkara Asing akan/boleh mendapat manfaat daripada perbincangan mingguan yang berterusan dalam talian, dan bukannya penglibatan “kayu hoki terbalik” yang biasanya ditimbulkan oleh sirinya — iaitu, buzz penting sekitar hujung minggu pelepasan, yang kemudiannya berkurangan dengan cepat.

Selain itu, bagi mereka yang tidak mampu atau cenderung untuk menonton filem ngeri seram selama sembilan jam ASAP, tayangan mingguan mungkin telah menghalang peluang untuk secara tidak sengaja menjadi manja untuk episod seterusnya.

Maklumlah, Netflix tidak dirantai untuk keluaran pesta. Perkara Asing 4 sendiri, atas sebab-sebab, dibahagikan kepada dua kelompok, begitu juga larian perpisahan Ozark dan Grace dan Frankie. Dan kebanyakan tawaran realiti TVnya mengeluarkan beberapa episod pada satu masa, selama beberapa minggu. Tetapi tiada skrip asal Netflix skrip langsung telah hampir meniru penjadualan mingguan rakan sebaya seperti Disney+ (yang menikmati buzz/spekulasi/liputan editorial yang mantap untuk Marvel dan Perang Bintang siri), HBO Max (di mana yang suka Hacks dan Pramugari terus mengumpul buzz anugerah), dan (dalam beberapa kes) Video Perdana.

Tetapi jika Netflix tidak mencuba keluaran mingguan dengan projek berprofil tinggi seperti itu Perkara Asing 4 — di mana sekali lagi, disebabkan pelbagai faktor, tiada siapa yang akan mempersoalkan perubahan itu — adakah ia akan berlaku?

Apakah pendapat anda: Adakah Perkara Asing 4 telah mendapat manfaat dalam pelbagai cara daripada keluaran mingguan? Jika anda sudah menontonnya, mungkin anda lebih suka untuk mempunyai episod yang sengit, lebih jam “tersebar”?

We want to give thanks to the author of this write-up for this outstanding content

Stranger Things 4 Mencadangkan Netflix Tidak Akan Mengeluarkan Tajuk Utama Mingguan


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/