Telur Easter Kang Avengers Ditemui Dalam Moon Knight Episod 3 (Foto)

Marvel Studios kini menuju ke arah tiga episod terakhir Moon Knight, memberikan peminat melihat Marc Spector dan pelbagai personaliti di kepalanya. Sementara peminat menunggu Avengers kembali selepas itu Avengers: Endgame, Moon Knight memberikan pengalaman baharu dengan pejuang mahir yang terikat dengan pandangan MCU tentang mitologi Mesir Purba.

walaupun Moon Knight memulakan tahun untuk Fasa 4 MCUseterusnya ialah Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness, membawa masuk dua pemain berkuasa yang sekurang-kurangnya mempunyai hubungan dengan Avengers. Memandangkan filem kelima untuk pasukan peringkat teratas Marvel menanti di depan mata, peminat telah mula meramalkan apa yang akan berlaku untuk Wira Perkasa Bumi, termasuk antagonis seterusnya.

IKLAN

Pada satu ketika, salah seorang daripada antagonis itu kemungkinan besar akan berlaku Kang the Conquerer karya Jonathan Majorsyang Variannya muncul dalam tahun 2021 Loki menjelang ketibaan teaternya tahun 2023 Manusia Semut dan Tebuan: Quantumania. Ketika penantian berterusan untuk melihat Majors memeluk sepenuhnya penjahat yang sangat berkuasa itu, penonton sebenarnya mendapat anggukan kecil kepadanya dalam episod terbaru Marvel TV dari Moon Knight.

Anggukan Moon Knight kepada Kang Sang Penakluk

Seperti yang ditunjukkan oleh Erik Voss daripada Rockstars baharuEpisod 3 daripada Moon Knight termasuk telur Paskah yang dikaitkan dengan penjahat super Marvel Kang the Conqueror.

Voss menarik perhatian kepada reka bentuk jaket yang dipakai oleh samseng yang dikejar Marc Spector di Mesir. Pengikut muda Arthur Harrow akhirnya membunuh dirinya selepas menghiris selendangnya yang digunakan Marc untuk menahannya di tepi tebing.

IKLAN

Studio Marvel

Semasa pergaduhan Marc dengan samseng ini, peminat dapat melihat reka bentuk di bahagian belakang jaketnya yang kelihatan seperti kepala firaun tanpa muka di hadapannya, dikelilingi oleh tompok-tompok warna teal dan ungu. Warna-warna ini mengingatkan warna yang dipakai oleh Kang the Conqueror, tetapi kepala firaun juga berkait kembali dengan penjahat MCU baharu ini.

Moon Knight, Kang Easter Egg
Studio Marvel

Dalam komik, saintis abad ke-31 Nathaniel Richards, lebih dikenali sebagai Kang, menggunakan robot dan perjalanan masa untuk kembali ke Mesir Purba, mengambil tempat baru dalam tamadun itu sebagai Firaun Rama-Tut. Reka bentuk di bahagian belakang Moon Knight jaket dibuat menyerupai Rama-Tut, termasuk penutup kepala yang serupa dengan yang dipakai Richards Avengers (Jilid 7) #4.

Rama-tut, Moon Knight
Komik Marvel

Voss dan pasukan di New Rockstars mengesahkan dengan ahli krew dari Moon Knight bahawa ini adalah pilihan yang disengajakan oleh pasukan yang mereka bentuk jaket ini untuk persembahan.

IKLAN

Voss juga menyatakan bahawa, dalam Episod 1, Arthur Harrow karya Ethan Hawke mengenang Avatar pertama dewi Ammit yang mengkhianatinya. YouTuber popular membuat spekulasi bahawa Avatar ini mungkin Kang jika dia mengembara ke masa lalu seperti yang dia lakukan dalam komik.

Rama-Tut, Moon Knight
Komik Marvel, Studio Marvel

Apakah Makna Ini untuk Kang MCU?

Marvel bukan orang asing untuk meletakkan keluar Telur Paskah mengikat sifat yang berbeza antara satu sama lainmalah yang mengusik titik plot masa depan ditetapkan untuk memainkan peranan penting dalam filem lain atau rancangan di bawah jalan. Walaupun ia adalah misteri jika Kang akan terikat dengannya Moon Knightjelas sekali bahawa pasukan di sebalik persembahan itu sangat mengetahui hubungan penjahat itu dengan penggunaan mitologi Mesir oleh Marvel.

Kang mempunyai sejarah yang luas dalam komik kerana kebolehannya mengembara masa, meninggalkan jejaknya pada beribu-ribu tahun sejarah sepanjang interaksinya dengan wira Bumi dan kosmik. Manakala Jonathan Majors tidak akan membuat debut penuhnya sebagai Kang-prime selama lebih daripada setahunTelur Paskah seperti ini menetapkan tahap untuk mengetahui betapa banyak sejarah yang akan dibinanya sebelum masa itu.

IKLAN

Anggukan kepada Rama-Tut mungkin tidak bermakna Kang sedang dalam perjalanan dalam siri ini, tetapi tidak ada keraguan bahawa pengaruhnya akan menjadikannya lebih berkuasa daripada seorang antagonis apabila dia memulakan pemerintahan keganasannya.

Tiga episod pertama Moon Knight kini tersedia untuk distrim di Disney+.

IKUTI MCU TERUSWe wish to give thanks to the author of this short article for this incredible content

Telur Easter Kang Avengers Ditemui Dalam Moon Knight Episod 3 (Foto)


You can find our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/