Tempat duduk Harvey Weinstein ditukar di bilik mahkamah Los Angeles selepas dia merenung juri selama 2 hari berturut-turut

  • Harvey Weinstein telah ditempatkan semula di bilik mahkamah Los Angeles pada hari Khamis.
  • Untuk dua hari pertama perbicaraan, dia berhadapan secara langsung dengan juri, sehingga timbalan sheriff menyedari.
  • Peguam Weinstein telah memberi tumpuan kepada penampilannya menjelang dan semasa perbicaraan.

Harvey Weinstein dibawa ke bahagian lain bilik mahkamah Los Angeles selepas bertentang mata secara langsung dengan juri selama dua hari berlari. Dia sedang dibicarakan atas tuduhan rogol jenayah.

Mogul media yang memalukan mengaku tidak bersalah kepada 11 tuduhan serangan seksual di mahkamah Los Angeles pada 21 Julai 2021dan perbicaraannya semasa menangani dakwaan daripada lima wanita, yang telah dinafikannya.

Semasa keterangan Khamis, Weinstein dipindahkan ke sebelah peguamnya selepas pegawai daerah menyedari dia berhadapan dengan juri — yang tidak dibenarkan, mengikut dasar Jabatan Syerif Daerah Los Angeles, mengikut Bungkus. Jabatan itu tidak menjawab permintaan Insider untuk komen.

Pada awal minggu ini, Weinstein dimiringkan dengan cara yang kerusi rodanya berhadapan dengan juri, menurut laporan kumpulan dari perbicaraan. Pada hari Rabu, dia telah diubah kedudukannya selepas timbalan jabatan sheriff LA County menyedari bahawa Weinstein duduk dengan tidak betul. Hakim Lisa Lench membenarkan peguamnya memindahkannya di sebelah bangku mereka di kerusi rodanya.

Menurut Wrap, pasukan undang-undang Weinstein meminta dia kekal, memetik kesukaran untuk menggerakkan kerusi rodanya dan kekurangan ruang di bangku pertahanan.

Snafu tempat duduk mengikuti rentetan usaha pembelaannya untuk menggambarkan imej tertentu kepada juri.

Sebelum perbicaraan, peguam Weinstein telah berkata bahawa kesihatan anak guam mereka merosot di penjara daerah. Tahun lepas, peguam Weinstein memintanya menjalani pembedahan mata dan pembedahan pergigian, dan semasa pemilihan juri, pasukan undang-undangnya berkata mereka bimbang dia mati.

Dalam hujah pembukaan, peguam Weinstein meminta juri untuk memikirkan penampilan fizikalnya kerana mereka mendakwa bahawa seks di Hollywood adalah “komoditi,” dan bagi Weinstein, persetujuan.

“Anda akan belajar bahawa di Hollywood, seks adalah komoditi,” kata peguam Weinstein, Mark Werksman pada hari Isnin. “Ia adalah sofa casting. Semua orang melakukannya. Dia melakukannya. Mereka melakukannya. Kerana masing-masing mahukan sesuatu daripada yang lain.”

Dalam masa yang kurang ajar, Werksman menggesa juri untuk mengambil kira Weinstein untuk membuktikan satu perkara tentang Weinstein menyediakan akses di Hollywood.

“Sekarang lihat dia. Dia bukan Brad Pitt atau George Clooney. Adakah anda fikir wanita cantik itu melakukan hubungan seks dengannya kerana dia panas?” Werksman berkata semasa hujah pembukaan pada hari Isnin. “Tidak. Mereka melakukannya kerana dia berkuasa.”

Menjelang Khamis, Weinstein memakai sut kelabu dan terus memandang ke arah juri dan pemerhati di belakang mereka dari bangku simpanan pasukannya.

Weinstein dijatuhkan hukuman penjara 23 tahun di New York selepas juri New York mendapati dia bersalah pada 2020 atas tuduhan rogol tahap ketiga dan serangan seksual paksa dua wanita, dan boleh berdepan hukuman penjara tambahan 135 tahun jika disabitkan kesalahan di Los Angeles.

Para penuduh mendakwa bahawa insiden dalam kes Los Angeles berlaku di hotel mahal Los Angeles antara 2004 dan 2013.

Awal minggu ini, Jane Doe 1 mendakwa bahawa dia takut Weinstein akan membunuhnya semasa serangan pada 2013 semasa Festival Filem Los Angeles Italia. Kelima-lima penuduh – termasuk Jennifer Siebel Newsomisteri kepada Gabenor California Gavin Newsom – akan memberi keterangan dalam kes itu, dan berbilang akan menggunakan nama samaran, menurut pihak pendakwaan.



We would love to thank the author of this write-up for this outstanding material

Tempat duduk Harvey Weinstein ditukar di bilik mahkamah Los Angeles selepas dia merenung juri selama 2 hari berturut-turut


Explore our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/