The Weeknd menuntut gaji Kanye $8.5M Coachella, mengancam untuk menarik diri

Drama di Coachella terus dimainkan.

Penganjur Coachella didakwa cuba mengeraskan The Weeknd selepas dia mengambil alih menggantikan Kanye West sebagai tajuk utama Ahad pada festival itu akhir bulan ini.

Kami diberitahu penyanyi itu mengancam untuk menarik diri jika dia tidak dibayar wang yang sama seperti West, yang ditetapkan untuk meraih $8 juta ditambah dengan bayaran pengeluaran $500,000.

Page Six telah mendedahkan secara eksklusif bahawa The Weeknd adalah pelari hadapan untuk menggantikan penyanyi rap “All of the Lights”.yang diikat jamin pada pertunjukan itu kurang dua minggu sebelum waktu tayangan.

Penganjur Coachella mengumumkan awal hari Rabu bahawa The Weeknd, 32, dan kumpulan super muzik rumah Swedish House Mafia akan mengambil alih slot penyanyi rap pada hari Ahad, 17 April dan Ahad, 24 April. Tetapi sumber muzik memberitahu kami perjanjian itu belum lagi dilakukan untuk penyanyi “Blinding Lights”.

Sumber itu berkata, “The Weeknd datang dalam masa yang singkat untuk mengambil tempat teratas Kanye. Tetapi Phil Anschutz [who owns the Coachella Festival through AEG Live] mahu memegang wang Kanye dan membayar The Weeknd jauh lebih rendah, hanya beberapa juta. Perayaan itu akan memungut selebihnya.”

Imej komposit Kanye West dan The Weeknd
The Weeknd telah menuntut dia mendapat hari gaji yang sama seperti yang ditetapkan Kanye West untuk persembahan Coachellanya.
Getty
The Weeknd membuat persembahan di atas pentas pada tahun 2017.
Dia mengancam untuk berhenti perayaan jika dia tidak mendapat perjanjian yang sama.
WireImage

Muslihat itu membawa kepada rundingan penuh minggu ini antara pengurusan The Weeknd dan syarikat Anschutz Goldenvoice, yang menghasilkan festival itu.

Sumber itu meneruskan, “Walaupun selepas Coachella mengumumkan barisan baharu pada hari Rabu, perjanjian tidak dibuat untuk The Weeknd, yang mengancam akan menarik diri dalam masa sejam jika dia tidak mendapat perjanjian yang sama seperti Kanye.

“Akhirnya, pada hari Rabu — berdepan dengan prospek tindakan tajuk kedua menarik diri dari Coachella pada saat akhir — syarikat Anschutz mengalah dan bersetuju untuk membayar The Weeknd wang yang sama.”

Walaupun wakil Anschutz tidak mengulas, orang dalam kedua berkata jutawan AEG mogul itu tidak secara peribadi mengendalikan rundingan, ia dikendalikan oleh seorang pekerja.

Wakil untuk The Weeknd tidak membalas beberapa panggilan untuk mengulas, dan wakil Kanye tidak menjawab.

Awal minggu ini, Halaman Enam secara eksklusif melaporkan bahawa Kanye diikat jamin pada pertunjukan itu kurang daripada dua minggu sebelum waktu tayangan kerana dia “ingin mendapatkan bantuan” selepas secara terbuka menyeret bekas isteri Kim Kardashian dan teman lelakinya Pete Davidson di media sosial – yang membawa kepada Penggantungan Instagram 24 jam dan memilikinya Prestasi Grammy dihentikan.

Kanye West di atas pentas di Festival Coachella pada 2019
West berhenti hanya beberapa minggu sebelum perayaan California dua minggu.
Imej Getty untuk Coachella

“Kanye pasti telah menarik diri daripada Coachella,” kata orang dalam kepada kami Isnin. “Dia belum berlatih atau membuat produksi.”

Sumber kami mengesahkan bahawa Travis Scott, yang berkongsi dua anak dengan Kylie Jenner, “sepatutnya menyertainya [West] atas pentas.”

“Sekarang hampir mustahil baginya untuk mengumpulkannya. Cari The Weeknd untuk menggantikannya,” sumber kami berkongsi, sambil menambah, “Kanye berundur kerana dia mahu menjauhkan diri daripada perhatian umum selepas semua drama dengan Kim dan Pete; dia mahu mendapatkan bantuan.”

Sumber memberitahu kami West, yang berkongsi empat anak dengan mogul SKIMS, berjanji tidak akan membuat “sebarang penampilan awam atau kenyataan media sosial yang menghasut” semasa dia “jauh” semakin “lebih baik.” Kardashian dan Barat adalah diisytiharkan bujang secara sah pada Mac di tengah-tengah perceraian mereka yang berterusan.

Seorang wakil pemenang Grammy memberitahu Halaman Enam pada masa itu, “Ye komited terhadap hubungan keibubapaan yang sihat dengan Kim dan memberi tumpuan kepada membesarkan anak-anak mereka yang cantik.”

We would love to thank the author of this write-up for this remarkable web content

The Weeknd menuntut gaji Kanye $8.5M Coachella, mengancam untuk menarik diri


Discover our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/