Tiada keputusan dalam Depp, Mendengar kes fitnah kerana juri menamatkan perbincangan hari ini

31 Mei (Reuters) – Juri yang menimbangkan tuntutan undang-undang yang bertentangan daripada pelakon Johnny Depp dan Amber Heard berbincang selama berjam-jam pada hari Selasa tanpa mencapai keputusan dalam pergaduhan fitnah berjuta-juta dolar yang menyiarkan butiran meresahkan tentang perkahwinan mereka yang bermasalah.

Juri tujuh orang dijangka menyambung semula perbincangan mereka pada pagi Rabu di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Virginia.

Depp, bintang “Pirates of the Caribbean” berusia 58 tahun, menyaman Heard sebanyak $50 juta dan berhujah bahawa dia memfitnahnya apabila dia menggelar dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan rumah tangga” dalam artikel pendapat akhbar.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Heard, 36, menyaman balas $100 juta, berkata Depp memburuk-burukkannya apabila peguamnya menggelar tuduhannya sebagai “tipuan”.

Depp telah menafikan memukul Heard atau mana-mana wanita dan berkata dia adalah orang yang menjadi ganas dalam hubungan mereka.

Depp dan Heard bertemu pada 2011 semasa penggambaran “The Rum Diary” dan berkahwin pada Februari 2015. Perceraian mereka dimuktamadkan kira-kira dua tahun kemudian.

Di tengah-tengah kes undang-undang ialah pendapat Disember 2018 oleh Heard dalam Washington Post di mana dia membuat kenyataan tentang penderaan rumah tangga. Artikel itu tidak menyebut nama Depp tetapi peguamnya memberitahu juri adalah jelas bahawa Heard merujuk kepadanya. baca lagi

Semasa perbincangan pada hari Selasa, juri tujuh orang bertanya kepada Hakim Penney Azcarate sama ada mereka harus mempertimbangkan keseluruhan artikel atau hanya tajuk utama. Tajuk berita itu berkata Heard “bersuara menentang keganasan seksual – dan menghadapi kemarahan budaya kita.”

Azcarate berkata beliau akan memberitahu juri bahawa tajuk utama adalah kenyataan yang perlu mereka pertimbangkan untuk mencapai keputusan mereka.

Dalam tempoh enam minggu memberi keterangan, peguam Heard berhujah bahawa dia telah memberitahu kebenaran dan komennya dilindungi sebagai kebebasan bersuara di bawah Pindaan Pertama Perlembagaan AS.

Sepanjang kes itu, juri mendengar rakaman pergaduhan pasangan itu dan melihat gambar grafik jari Depp yang berdarah. Dia berkata bahagian atas jari terputus apabila Heard membaling botol vodka ke arahnya pada 2015.

Heard menafikan mencederakan jari Depp dan berkata Depp menyerangnya secara seksual malam itu dengan botol minuman keras. Dia berkata dia memukulnya hanya untuk mempertahankan dirinya atau kakaknya.

Kesaksian telah distrim secara langsung secara meluas di media sosial, menarik khalayak ramai untuk mendengar butiran tentang hubungan berbatu pasangan itu.

Pernah antara bintang terbesar Hollywood, Depp berkata dakwaan Heard menyebabkan dia “segala-galanya.” Filem baru “Pirates” telah ditangguhkan dan Depp telah digantikan dalam francais filem “Fantastic Beasts”, spin-off “Harry Potter”.

Depp kalah dalam kes libel kurang dua tahun lalu terhadap Sun, sebuah tabloid British yang melabelnya sebagai “pemukul isteri.” Seorang hakim Mahkamah Tinggi London memutuskan bahawa dia telah berulang kali menyerang Heard.

Peguam Depp memfailkan kes AS di Fairfax County, Virginia, kerana Washington Post dicetak di sana. Akhbar itu bukan defendan.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Laporan oleh Lisa Richwine; Penyuntingan oleh Daniel Wallis, Mark Porter dan Cynthia Osterman

Piawaian kami: Prinsip Amanah Thomson Reuters.

We would like to say thanks to the writer of this short article for this outstanding material

Tiada keputusan dalam Depp, Mendengar kes fitnah kerana juri menamatkan perbincangan hari ini


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/