Tom Ascheim Keluar Sebagai Presiden Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classic

EKSKLUSIF: Tom Ascheim akan meninggalkan jawatannya sebagai Presiden Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classic dua tahun selepas dia menyertai WarnerMedia dan sebulan selepas penggabungan syarikat itu dengan Discovery selesai. Beliau adalah salah seorang daripada dua eksekutif pengaturcaraan kanan di pihak WarnerMedia syarikat yang akan berlepas selepas jawatan mereka telah disingkirkan berikutan penggabungan, bersama-sama dengan Brett Weitz, Pengurus Besar TNT, TBS dan TruTV. Kedua-duanya akan kekal untuk tempoh peralihan yang singkat.

Dalam peranannya, Ascheim, seorang eksekutif TV veteran yang dihormati, menyelia Cartoon Network, Adult Swim dan Boomerang, studio Cartoon Network dan Warner Bros Animation di Los Angeles, dan mempunyai tanggungjawab global untuk saluran Turner Classic Movies. IP ikonik, siri dan watak di bawah bidang kuasanya termasuk Looney Tunes, Wira Super animasi DC, Rick dan Morty, Craig of the Creek, perpustakaan klasik Hanna-Barbera, Tom dan Jerry, Scooby-Doo. Dia kemudiannya menambah pengawasan terhadap pengaturcaraan kanak-kanak dan keluarga untuk HBO Max serta Warner Bros.’ Harry Potter francais dan hartanah Wizarding World.

“Saya bernasib baik kerana mempunyai dua tahun yang luar biasa mengujakan meremajakan beberapa francais dan IP yang paling ikonik di dunia, dan membantu mewujudkan visi global untuk kanak-kanak, dewasa muda dan klasik dalam Warner Bros,” kata Ascheim dalam satu kenyataan. “Walaupun sudah tiba masanya untuk saya meneruskan, saya berharap yang baharu Penemuan Warner Bros pasukan kepimpinan akan terus memupuk generasi peminat dan pasukan luar biasa yang begitu komited terhadap jenama ini.”

Berikutan penggabungan Discovery-WarnerMedia, Discovery’s Kathleen Finch mengembangkan portfolionya, mengawal rangkaian linear yang disokong iklan WarnerMedia, termasuk TNets, Cartoon Network, Adult Swim dan Boomerang.

Dalam memo kepada kakitangannya (anda boleh membacanya sepenuhnya di bawah), Ascheim menangani penstrukturan semula selepas penggabungan yang menyebabkan dia keluar.

“Penggabungan dan pengambilalihan bukanlah peralihan yang mudah, dan pasukan kepimpinan baharu kami telah memutuskan untuk menyusun pasukan KYAC kami secara berbeza, memindahkan studio kembali di bawah WBTV dan rangkaian linear kepada kumpulan Kathleen,” katanya. “Walaupun saya tahu konfigurasi baharu ini akan membolehkan anda semua terus melakukan kerja yang luar biasa, ia tidak sejajar dengan visi yang saya ingin capai.”

Kepimpinan Warner Bros. Discovery baharu mempunyai sasaran penjimatan kos sebanyak $3B daripada gabungan kedua-dua syarikat.

Bekas presiden Freeform Ascheim meninggalkan rangkaian Disney pada permulaan wabak untuk menyertai WarnerMedia pada awal April 2020. Dia melaporkan kepada Ketua Pegawai Eksekutif Warner Bros Ann Sarnoff (kemudian Ketua Pegawai Eksekutif Studios dan Rangkaian), yang keluar pada hari penggabungan Discovery selesai, di pertemuan semula untuk dua eksekutif berpengalaman yang pernah bekerja bersama di Nickelodeon.

Kandungan yang berada di bawah bidang kuasa Ascheim diedarkan di 192 negara di seluruh dunia. Rangkaian bahagian baharu itu berada di 500 juta rumah dan dihantar melalui lebih daripada 65 saluran dalam 31 bahasa.

Ascheim menyertai Freeform semasa ia masih menjadi Keluarga ABC pada Disember 2013 dan menyelia penjenamaan semulanya kepada Freeform. Siri asal pada Freeform termasuk komedi hit Dah dewasa; drama Jenis Tebal, Siren, Masalah Baik, Parti Lima; tambahan terbaru, Tanah Air: Fort Salem; dan yang akan datang Musim panas yang lepas dihasilkan oleh Jessica Biel.

Seorang eksekutif yang digemari ramai, Ascheim telah menghabiskan sebahagian besar kerjayanya untuk memenuhi keperluan penonton yang lebih muda. Beliau menyertai Freeform yang berfokus pada milenium selepas berkhidmat sebagai pengurus besar Nickelodeon Television, ketua pegawai strategi Bengkel Sesame dan EVP Pembelajaran Sesame.

Ascheim bermula sebagai pembantu penerbit di New York dan di Silver Screen Partners, yang membiayai filem termasuk The Little Mermaid dan Beauty and the Beast, sebelum mendapat MBA. Selepas berkhidmat sebagai penganalisis kewangan, beliau menyertai Viacom pada tahun 1990 sebagai Naib Presiden Pembangunan Perniagaan dan Produk Media Nickelodeon, di mana beliau bertanggungjawab untuk perancangan strategik dan jarak jauh, analisis pasaran dan belanjawan tahunan.

Selepas beberapa siri promosi dalaman, beliau berkhidmat sebagai EVP dan pengurus besar Nickelodeon Digital Television Networks dan akhirnya sebagai EVP dan pengurus besar Nickelodeon Television, di mana beliau menguruskan portfolio lengkap termasuk Nickelodeon, Nick@Nite, Nike Jr. dan tiga digital Nick rangkaian. Dia mengetuai rundingan antara Nick dan Bengkel Sesame, yang menghasilkan penciptaan Noggin, di mana dia bekerja rapat dengan Sarnoff, dan menyelia The N, saluran yang didedikasikan untuk berkhidmat kepada golongan milenium.

Pada tahun 2007, Ascheim meninggalkan Viacom untuk menyertai Minggu Berita sebagai CEO. Dalam tempoh empat tahunnya di sana, dia menyelia semua operasi dan majalah global dan penjualan syarikat itu kepada The Daily Beast.

“Saya bernasib baik kerana mempunyai dua tahun yang luar biasa mengujakan meremajakan beberapa francais dan IP yang paling ikonik di dunia, dan membantu mewujudkan visi global untuk kanak-kanak, dewasa muda dan klasik dalam Warner Bros. Walaupun sudah tiba masanya untuk saya meneruskan, saya berharap pasukan kepimpinan Warner Bros. Discovery baharu akan terus memupuk generasi peminat dan pasukan luar biasa yang begitu komited terhadap jenama ini.”

Berikut ialah memo dalaman Ascheim:

Hello KYAC,

Kami akan membuat pengumuman seketika bahawa saya telah memutuskan untuk meninggalkan syarikat itu, tetapi saya ingin berkongsi berita ini dengan anda semua terlebih dahulu. Penggabungan dan pemerolehan bukanlah peralihan yang mudah, dan pasukan kepimpinan baharu kami telah memutuskan untuk menyusun pasukan KYAC kami secara berbeza, memindahkan studio kembali di bawah WBTV dan rangkaian linear kepada kumpulan Kathleen. Walaupun saya tahu konfigurasi baharu ini akan membolehkan anda semua terus melakukan kerja yang luar biasa, ia tidak sejajar dengan visi yang saya ingin capai.

Selamat tinggal adalah sukar, jadi saya akan pendekkan ini. Ia merupakan satu keistimewaan mutlak bekerja dengan setiap seorang daripada anda sepanjang dua tahun yang lalu. Ia tidak selalu mudah, tetapi anda tabah apabila angin melanda kami dan terus mencipta khazanah kandungan dan pertalian untuk jenama kami yang saya tahu akan terus mengejutkan dan menggembirakan generasi akan datang.

Saya meninggalkan anda semua dengan apa-apa selain kekaguman dan kebanggaan dan akan menghina anda dari jauh dengan cinta.

Tom

We want to say thanks to the author of this short article for this remarkable material

Tom Ascheim Keluar Sebagai Presiden Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classic


Find here our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/