Tonton Langsung: Amber Heard menyambung semula memberi keterangan dalam perbicaraan sivil untuk tuntutan libel yang difailkan oleh Johnny Depp

Nota editor: Sesetengah keterangan mungkin mengandungi bahasa grafik dan perihalan serangan seksual dan fizikal.

Johnny Depp mengelilingi dirinya dengan rombongan pemboleh untuk melindunginya daripada akibat penggunaan dadah dan alkoholnya, Amber Heard memberi keterangan ketika dia kembali ke tempat pembelaan pada hari Khamis, hari kedua memberi keterangan dalam perbicaraan sivil untuk tuntutan libel $50 juta yang difailkan oleh bekas suaminya.

Depp menyaman Heard atas tuduhan libel atas a Disember 2018 op-ed dalam The Washington Post dia menulis menggambarkan dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.” Peguamnya berkata dia telah difitnah oleh artikel 2018 walaupun ia tidak pernah menyebut namanya.

Heard memberitahu juri tentang gambar yang dia ambil tentang Depp bermula pada 2013 di mana dia pengsan. Dia berkata dia mengambil gambar itu kerana Depp tidak ingat apa yang dia lakukan ketika dia mabuk, dan menafikan apa yang berlaku semasa dia digelapkan.

Amber Heard memberi keterangan di mahkamah
Amber Heard mengambil pendirian di dalam bilik mahkamah di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Fairfax, Va., pada 5 Mei 2022, untuk memberi keterangan dalam kes libel yang difailkan oleh bekas suaminya Johnny Depp.

JIM LO SCALZO / POOL/POOL/AFP melalui Getty Images


“Dia tidak akan ingat, atau dia akan menafikannya. Tiada sesiapa untuk menyokong saya,” katanya.

Dia juga memberi penerangan tentang insiden yang telah pun dibicarakan, menaiki pesawat Mei 2014 dari Boston ke Los Angeles. Menurut Heard, Depp cemburu dan marah kerana dia sedang membuat filem dengan pelakon James Franco yang termasuk adegan ciuman.

“Dia benci, benci James Franco,” katanya.

Sebaik sahaja Depp melangkah masuk ke dalam pesawat persendirian, dia mula memarahinya tentang Franco, katanya. Dia bangun dan berlalu pergi, tetapi Depp mengekorinya. Pada satu ketika, dia berkata dia menamparnya. Kemudian, dia berkata, dia menendangnya, dan tidak seorang pun di dalam kapal itu campur tangan bagi pihaknya.

“Saya merasakan but ini di belakang saya,” katanya. “Saya jatuh ke lantai. Dan tiada siapa yang berkata apa-apa. Tiada siapa yang melakukan apa-apa. Anda boleh mendengar jatuhan pin. Saya hanya ingat berasa sangat malu.”

Depp, yang memberi keterangan pada awal perbicaraan, menggambarkan kejadian itu secara berbeza. Dia menafikan bahawa dia telah minum berlebihan sebelum menaiki pesawat, dan berkata Heard memulakan pertengkaran dan mengejarnya sehingga dia berasa terpaksa bersembunyi di dalam bilik air.

Tetapi juri mendengar rakaman Heard yang dibuat menjelang akhir kejadian, yang kedengarannya seperti Depp meraung dan membebel tidak jelas. Dan juri telah melihat mesej teks Depp menghantar rakannya Paul Bettany sejurus selepas penerbangan, di mana dia berkata dia akan “menghentikan minuman keras dengan betul” kerana penerbangan itu menjadi “jelek.” Dia juga menghantar mesej kepada Bettany berkata, “Saya memang terlalu f— dalam kepala untuk menyemburkan kemarahan saya kepada orang yang saya cintai untuk alasan yang kecil juga.”

Heard telah memberi keterangan bahawa dia telah diserang secara fizikal dan seksual pada beberapa kali oleh Depp, biasanya apabila dia mabuk atau tinggi menggunakan dadah. Depp menafikan pernah memukulnya, tetapi peguam Heard berkata penafiannya tidak mempunyai kredibiliti sebahagiannya kerana dia tidak ingat apa yang dia lakukan apabila dia pingsan.

Depp telah berkata Heard sangat melebih-lebihkan minumnya, dan bahawa dia bertolak ansur dengan minuman kerasnya dengan baik. Rakan-rakan, keluarga dan pekerja Depp telah mengambil pendirian dan menyokong pendapatnya.

Tetapi Heard berkata itu adalah sebahagian daripada masalahnya: Dia berkata Depp mempunyai pasukan di sekelilingnya yang membersihkannya apabila dia sakit, dan membolehkan dia menjalankan perniagaannya tanpa mengakui akibat daripada minum minuman kerasnya.

Heard dijangka akan berdiri sepanjang hari Khamis di Mahkamah Litar Daerah Fairfax.

We wish to thank the author of this short article for this awesome web content

Tonton Langsung: Amber Heard menyambung semula memberi keterangan dalam perbicaraan sivil untuk tuntutan libel yang difailkan oleh Johnny Depp


Find here our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/